NFL: Pregled 11 nedelje, Gradski Magazin

NFL: Pregled 11 nedelje

NFL: Pregled 11 nedelje

NFC jug: Borba za najmanje lošu ekipu

Karolina Pentersi posle poraza od Atlante Falkonsa imaju skor 3-7-1. Uprkos lošim rezultatima koje pružaju ove sezone, Pentersi i dalje zaostaju samo jednu pobedu za liderom divizije i mestom koje vodi u plejof. Dve ekipe ispred njih su upravo Atlanta Falkonsi (4-6) i Nju Orlens Sejntsi (4-6) koji su juče doživeli poraz od Sinsinati Bengalsa. Da stvari budu još gore, posle pobede nad Vašington Redskinsima, Tampa Bej Bakanirsi koji drže poslednje mesto u ovoj diviziji sa skorom 2-8 imaju i dalje teoretske šanse da se domognu plejof mesta. NFC jug dosta podseća na zapadnu diviziju ove konferencije od pre četiri godine kada su Sijetl Sihoksi (aktuelni superbol šampioni) osvojili diviziju i ušli u plejof sa skorom 7-9. Očigledno je da će samo jedan tim ući u plejof iz ove divizije i po svoj prilici završiti sezonu odmah nakon prvog meča. Glavni favoriti za to mesto su Atlanta i Nju Orlens, međutim u odnosu na Karolinu ove dve ekipe imaju nešto teži raspored. Do pre dve nedelje Sejntsi su izgledali kao sigurni pobednici ove divizije, ali dva uzastopna poraza su narušili tron tima iz Luizijane i naredna dva meča bi mogla biti krucijalna za ovaj tim. Problem za Sejntse je što ta dva meča igraju protiv veoma dobrih ekipa iz AFC severa, Baltimor Rejvensa i Pitsburg Stilersa. Sa druge strane Atlanta ima još teži raspored jer u naredna četiri meča igra sa svim timovima koji imaju pobednički skor, a pritom dva od ta četiri tima su Arizona (9-1) i Grin Bej (7-3). Karolinin raspored do kraja je lak, 4 od 5 ekipa su sa negativnim skorom (dva tima Sejntsi i Falkonsi) i ako bi uspeli da nanižu sve pobede do kraja mogli bi drugu godinu zaredom da osvoje ovu diviziju, međutim s obzirom na nivo igre male su šanse da ovaj tim dođe do takvog pobedničkog niza. Sve je i dalje otvoreno u ovoj diviziji, a po trenutnoj situaciji izgleda kao da su Sejntsi i dalje imaju najveće šanse za plejof, za takav uspeh verovatno će im biti potreban skor 7-9.

Utakmica nedelje: Kanzas Siti Čifs-Sijetl Sihoks

Superbol šampioni su u ovaj meč ušli sa tri uzastopne pobede, sa druge strane Čifsi su imali četiri, nečiji niz je morao biti prekinut. Na kraju se ispostavili da je to bio niz Sijetl Sihoksa koji su posle ovog poraza pali na 6-4. Sa druge strane Kanzas Siti iz nedelje u nedelju igra sve bolje i bolje i posle ovog skalpa nad šampionima iznenada su ušli i u trku za prvo mesto u Američkoj Fudbalskoj Konferenciji. Utakmica je imala sve elemente plejof duela, ekstremno glasnu publiku, veoma tesan rezultat, čelenge, pokušaje na četvrtom daunu i na kraju je odbrana jedne ekipe bila to koja je prevagnula. Kanzas Siti je pobedio rezultatom 24-20. Sihokse ovaj poraz izjednačuje na drugom mestu NFC zapada sa najvećim rivalim 49ersima, koji su savladali Njujork Džajantse. Obe ekipe su sada tri pobede iza Arizona Kardinalsa, trenutno najboljeg tima u NFL-u. Uprkos lošem startu sezone, posle prva dva poraza, Kanzas Siti je pobedio 7 od 8 narednih mečeva i sada je sa skorom 7-3 izjednačen sa Denver Bronkosima na prvom mestu AFC zapada, i zaostaje jednu pobedu za Nju Inglend Pejtriotsima koji imaju 8-2.

Sunday Night Football: Indianapolis Kolts-Nju Inglend Pejtriots

Pred početak nedelje ovo je zapravo bio meč o kojem su svi pričali, meč koji je trebao da bude najbolji duel kola. Na kraju je bio meč u kojem se desilo ono što se najčešće dešava ove sezone, a i prethodnih, Nju Inglend je pobedio dosta lakše nego što se očekivalo. Konačan rezultat na je bio 42-20. Možda ovakav rezultat na kraju i nije bio stvarna slika onog što se dešavalo na terenu, Koltsi su imali šansu sve do 4 četvrtine kada je prevagu ipak donelo iskustvo Toma Brejdija, a i umeće jednog od najboljih trenera svih vremena Bila Beličika. Rezultat je na poluvremenu bio veom kompetetivan 14-10, međutim nikada nije izgledalo kao da Koltsi mogu da uznemire dominantne Pejtriotse koji su imali kontrolu od samog početka uprkos lošoj igri Toma Brejdija u prvom poluvremenu. Kada gledamo unazad Beličik je uvek uspevao da nađe odgovor za protivnike svojih Pejtriotsa i to često u nedraftoavnim igračima koje su ostali timovi odbacili. Sinoć je taj odgovor našao u još jednom takvom igraču, Džonasu Greju koji je istrčao za 199 jardi i 4 TD. Nju Inglend je ovom pobedom još više pojačao svoju poziciju na prvom mestu AFC-a, naročito posle iznenađujućeg poraza Bronkosa od Sejnt Luis Remsa, dok su sa druge strane Koltsi spušteni na zemlju i sa skorom koji već broji četiri poraza verovatno neće moći da izbore jedno od prva dva mesta u AFC-u koja preskaču prvu rundu plejofa.

Rezultati:

Majami-Bafalo 22-9 (četvrtak); Karolina-Atlanta 17-19; Čikago-Minesota 21-13; Klivlend-Hjuston 7-23; Kanzas Siti-Sijetl 24-20; Nju Orlens-Sinsinati 10-27; Njujork Džajants-San Francisko 10-16; Sent Luis-Denver 22-7; Vašington-Tampa Bej 7-27; San Diego-Ouklend 13-6; Arizona-Detroit 14-6; Grin Bej-Filadelfija 53-20; Indijanapolis-Nju Inglend 20-42; Tenesi-Pitsburg 24-27 (ponedeljak);

 

O Gradski Magazin

Proveri takođe

Na rekonstruisanom terenu na Limanu BASKETAŠ STEFAN STOJAČIĆ STVARA NOVE ŠAMPIONE, Gradski Magazin

Na rekonstruisanom terenu na Limanu BASKETAŠ STEFAN STOJAČIĆ STVARA NOVE ŠAMPIONE

Nedavno završene Olimpijske igre i uspesi naših sportista, privukli su pažnju javnosti, ali su je …

Stefan, Na rekonstruisanom terenu na Limanu  BASKETAŠ STEFAN STOJAČIĆ STVARA NOVE ŠAMPIONE, Gradski Magazin

Na rekonstruisanom terenu na Limanu BASKETAŠ STEFAN STOJAČIĆ STVARA NOVE ŠAMPIONE

Nedavno završene Olimpijske igre i uspesi naših sportista, privukli su pažnju javnosti, ali su je …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Gradski Magazin