Niška NVO “Eneka”-Novi konkursi za posao, Gradski Magazin

Niška NVO “Eneka”-Novi konkursi za posao

Izvor: RTS Pripremila: Jelena Marinović

Niška NVO Eneka, koja je do sada pomogla u pokretanju blizu 400 malih biznisa u oblasti poljoprivrede, usluga i proizvodnje, raspisala je novi konkurs, koji je otvoren do kraja januara. Ova organizacija podržaće otvaranje još 100 malih preduzeća u opremi, i obuci budućih preduzetnika sa dobrom poslovnom idejom iz čitave Srbije.

Milica je modna dizajnerka iz Niša koja je pokrenula malu modnu radionicu i za samo dve godine proširila posaoiI otvorila radnje u Nišu i Beogradu. U tome joj je, u opremi i poslovnoj obuci, pomogla organizacija Eneka.

“Te mašine iz donacije su mi mnogo značile i otvorila se mogućnost da zaposlim još radnika. Za sada imam 3 i imam potrebu za još”, kaže Milica Tričković, modni dizajner.

Kroz program “Pokreni se za posao” do sada je otvoreno 385 malih biznisa i zaposleno 1.300 ljudi. Partneri u programu su niška NVO Eneka i kompanija Filip Moris.

“Program obuhvata donaciju u opremi, poslovnu i stručnu obuku iz marketinga, prodaje, finansija i izrade biznis plana”, kaže Milivoje Jovanović, NVO Eneka.

“Ako pogledate da tek svaki četvrti ili peti mali biznis koji se pokrene u Srbiji opstane, a u našem programu svih 385 podržanih klijenata i dalje uspešno rade i zapošljavaju ljude, mislim da svi treba da budemo ponosni”, kaže Jelena Preradović Stevanović, kompanija “Filip Moris”.

Među prvima, egzistenciju uz pomoć ovog projekta pre šest godina obezbedila je Olivera Mitrović. Ona je posle višegodišnjeg bezuspešnog traganja za stalnim zaposlenjem konkurisala kod Eneke i tako došla do prvih kompjutera i sigurnog posla.

“Delimično sopstvenim sredstvima, delimično sredstvima Eneke uspela sam da otvorim sopstveni biznis, registrovala preduzeće d.o.o. za obuke iz knjigovodstva, marketinga, menadžmenta i izvršnih finansija”, kaže Olivera Mitrović, ekonomista.

Klijenti koji su pokrenuli biznis uz doniranu opremu u vrednosti 2.000 evra u obavezi su da registruju delatnost, zasnuju radni odnos i vrate sredstva u visini 20 odsto vrednosti opreme.

O Gradski Magazin

Proveri takođe

Fond za nauku Republike Srbije finansira 92 projekta, Fond za nauku Republike Srbije finansira 92 projekta, Gradski Magazin

Fond za nauku Republike Srbije finansira 92 projekta

Fond za nauku Republike Srbije će finansirati 92 projekta u ukupnom iznosu od 797.591,70 evra …

OTVOREN POZIV ZA TROGODIŠNjI PROGRAM “IDEJE” FONDA ZA NAUKU REPUBLIKE SRBIJE, OTVOREN POZIV ZA TROGODIŠNjI PROGRAM “IDEJE” FONDA ZA NAUKU REPUBLIKE SRBIJE, Gradski Magazin

OTVOREN POZIV ZA TROGODIŠNjI PROGRAM “IDEJE” FONDA ZA NAUKU REPUBLIKE SRBIJE

Obeležena prva godišnjica rada Fonda za nauku Republike Srbije i otvoren program IDEJE koji je …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Gradski Magazin