Najnovije Vesti
Nivea, Nivea: Kako sunce vidi našu kožu (VIDEO), Gradski Magazin

Nivea: Kako sunce vidi našu kožu (VIDEO)

Nivea: Kako sunce vidi našu kožu, UV kamera nam otrkiva sve

Odmor je počeo, talasi zapljuskuju obalu, pesak vam golica prste… ispunjeni su svi neophodni uslovi za savršen sunčani dan na plaži. Predivno! No ipak, nije sve tako bezbrižno kao što deluje na prvi pogled.
Relaksiranje i celodnevni odmor na plaži, možda prijaju vašem raspoloženju, ali ne pogoduju vašoj koži. Poznato je da je sunce korisno pre svega jer preko kože obezbeđuje apsorpciju vitamina D i poboljšava imuni sistem. Međutim, prekomerno izlaganje štetnom sunčevom zračenju ima i negativne efekte jer podstiče stvaranje slobodnih radikala, ubrzava proces starenja kože i stvaranja staračkih pega.

UV kamera nam otkriva kako sunce deluje na kožu
Najslikovitiji prikaz omogućio nam je umetnik Tomas Leverit. On je razvio poseban UV video zapis koji pokazuje nevidljive efekte UV zračenja na koži. Specijalna UV kamera omogućava nam da vidimo oštećenja koja je sunce uzrokovalo na koži, a koja se golim okom ne vide. Naime, UV video zapis vizuelno ističe pigmentaciju kože. Tako svetlija koža izgleda veoma bledo, a tamnija još tamnije naspram normalne svetlosti. Nepravilna pigmentacija je znak UV oštećanja i najčešće se pojavljuje na delovima kože koji su izloženi UV svetlosti, kao što su lice i ruke. UV kamera nas je podsetila koliko je važna zaštita od sunca.

Istu tehniku sa UV kamerom koristili su i NIVEA istraživači prilikom razvoja proizvoda za zaštitu od sunca kako bi prikazali pigmentaciju kože izazvanu UV zračenjem. NIVEA istraživački tim konstantno radi na unapređivanju formulacija i proizvoda koji koži obezbeđuju adekvatnu zaštitu od sunca. Tako su NIVEA Sun proizvodi vremenom postali nezaobilazan asesoar pored svakog peškira na plaži, a njihova lagana tekstura koju koža brzo upija, efikasno štiti od UV zraka. Prilagođeni su različitim tipovima kože, kao i vremenu sunčanja.

Pogledajte NIVEA Sun video:

O Gradski Magazin

Proveri takođe

Eucerin i, UZ PRAVU NEGU GODINE SU SAMO BROJ!, Gradski Magazin

UZ PRAVU NEGU GODINE SU SAMO BROJ!

Svakoj ženi prija kada joj kažu da izgleda mlađe, a tom utisku u najvećoj meri …

koža, ZAŠTIĆENA I LEPA KOŽA U SUSRET SUNCU, Gradski Magazin

ZAŠTIĆENA I LEPA KOŽA U SUSRET SUNCU

Uživajte u sunčanim danima pred nama uz posebne pogodnosti kupovine efikasne i pouzdane zaštite od …

Leave a Reply

Your email address will not be published.