Najnovije Vesti
NIVEA Q10 plus linija proizvoda, Gradski Magazin

NIVEA Q10 plus linija proizvoda

NIVEA Q10 plus linija kao efikasno rešenje u borbi protiv bora i  negu kože

Koenzim Q10, koji se prirodno nalazi se našim ćelijama, otkrio je 1957. godine američki naučnik Frederick L. Crane. Međutim, bilo je potrebno da prođe još nekoliko godina kako bismo saznali više detalja o ovom moćnom sastojku. Za to je zaslužan britanski hemičar, Peter Dennis Mitchell, koji je objasnio kako koenzim Q10 deluje u ćelijama i za to otkriće dobio Nobelovu nagradu za hemiju 1978. godine.

Nakon toga, stručnjaci iz kompanije Beiersdorf takođe su počeli da se bave ispitivanjima ovog koenzima i njegovog dejstva na kožu. Dr Anja Knott, glavni naučnik NIVEA sektora za negu kože, ističe izuzetne naučne rezultate postignute sa koenzimom Q10, koji kompanija Beiersdorf uveliko koristi u svojoj NIVEA Q10 plus liniji proizvoda za negu kože.

nivea, NIVEA Q10 plus linija proizvoda, Gradski Magazin

Koliko dugo ste istraživali formulacije za negu kože sa koenzimom Q10?

Još pre 20 godina počeli smo da istražujemo formulacije za negu kože koje sadrže koenzim Q10.  Sproveli smo više od 1.000 naučnih istraživanja, koja uključuju preko 30.000 testiranih osoba. Naša ispitivanja pokazala su izuzetne efekte koje NIVEA Q10 plus formulacije imaju na kožu.

 Istraživanja o koenzimu Q10 su još uvek aktuelna. Kako to da nisu zastarela do sad i u čemu se ogleda njihov značaj?

Istraživanja vezana za koenzim Q10 pokrivaju mnogobrojne naučne aspekte jer ovaj koenzim predstavlja izuzetno važan faktor u svim vitalnim funkcijama u organizmu. On je i dalje značajna tema u medicini. Više istraživačkih grupa u akademskom svetu, ali i industrijskom sektoru, veoma posvećeno radi, kako bi ovaj moćan sastojak iskoristili za što zdraviji način života u svakoj životnoj dobi.

Mi se trudimo da sve koristi koje pruža koenzim Q10, stavimo u svrhu unapređenja nege kože. Zato postavljamo sebi visoke ciljeve i konstantno istražujemo nove formulacije, naročito kada je reč o Q10 plus proizvodima, gde postižemo revolucionarne rezultate.

nivea, NIVEA Q10 plus linija proizvoda, Gradski Magazin

 Zašto je koenzim Q10 toliko važan za kožu?

Koenzim Q10 ima dve glavne funkcije: pre svega učestvuje u proizvodnji energije na ćelijskom nivou, koja je neophodna za rast, zaštitu i regeneraciju. Zatim ima važnu funkciju kao antioksidans odnosno pomaže organizmu da se izbori sa slobodnim radikalima i tako smanjuje oštećenja ćelija.

S obzirom da je u osnovi svih metaboličkih procesa u ćelijama, koenzim Q10 je koži konstantno potreban. Međutim, poznato je da njegova koncentracija godinama opada, a posebno usled izloženosti različitim spoljašnjim faktorima kao što su je UV zračenje. Ukoliko je količina koenzima Q10 smanjena, koža je podložnija stresu i oštećenjima, što može uzrokovati pojavu tankih linija i bora. Zato je potrebno nadoknaditi količine ovog koenzima i na taj način obezbediti zaštitu i održavanje prirodnih funkcija kože.

Najnoviji proizvod iz NIVEA Q10 linije je NIVEA Q10 plus Serum Pearls protiv bora. Po čemu je on tako poseban?

NIVEA Q10 plus Serum Pearls protiv bora predstavlja sofisticiranu tehnologiju kada je reč o borbi protiv bora. Ubacivanjem koenzima Q10 u zaštitne biserne perle, uspeli smo da postignemo njegovu maksimalnu koncentraciju. Biserne perle su obložene izuzetno vlažnim hidrogelom koji je obogaćen aktivnim sastojcima: hijaluronskom kiselinom i kreatinom. Prilikom upotrebe, pritiskom na pumpicu, biserne perle se rastvaraju u sveže aktivirani serum. Na taj način se obezbeđuje potpuna svežina, a rezultat se ogleda u svilenkastom osećaju na koži. To je savršeni dodatak vašoj dnevnoj rutini nege kože, koji će pomoći da vidno umanjite postojeće bore i usporite nastanak novih.

nivea, NIVEA Q10 plus linija proizvoda, Gradski Magazin

Zbog čega ste, u ovaj serum, dodali sastojke poput hijaluronske kiseline i kreatina?

Kreatin pomaže u snabdevanju ćelija energijom i podstiče metabolizam. On dubinski prodire u kožu i na taj način podstiče regenerativne procese, boreći se sa znakovima starenja na efikasan način. Hijaluronska kiselina se prirodno nalazi u telu i pomaže u hidrataciji kože, tako što povećava njenu sposobnost da vezuje vodu. Dok smo mladi, ljudski organizam je prirodno veoma bogat hijaluronskom kiselinom, no sa godinama njen nivo opada. To i jeste razlog iz kog je koža mladih ljudi čvrsta i dobro hidrirana, dok kod starijih, počinje da se gubi volumen i pojavljuju se tanke linije i bore na licu. Zbog toga NIVEA Q10 plus Serum Pearls protiv bora sadrži koenzim Q10, kreatin i hijaluronsku kiselinu i na taj način podstiče prirodne procese u koži, a redovnom upotrebom doprinosi mlađem izgledu i glatkoj koži sa vidljivo umanjenim borama.

nivea, NIVEA Q10 plus linija proizvoda, Gradski Magazin

 

O Gradski Magazin

Proveri takođe

Kosa, 10 svakodnevnih navika zbog kojih nam kosa opada kao luda, Gradski Magazin

10 svakodnevnih navika zbog kojih nam kosa opada kao luda

Ako znamo da je normalno dnevno u proseku izgubiti od 50 do 100 vlasi kose, …

nova PRAVILA za putovanja, Novi soj VIRUSA- nova PRAVILA za putovanja!, Gradski Magazin

Novi soj VIRUSA- nova PRAVILA za putovanja!

Putnici za Australiju moraće da pokažu negativni test na kovid 19 pre nego što uđu …

Leave a Reply

Your email address will not be published.