Njoke od palente, Gradski Magazin

Njoke od palente

Gastro vodič: Njoke od palente.

Izvor: stvarukusa

Sastojci

400 g kukuruznog griza (palente)
1/2 kašičice soli
4 velike kašike ulja
8 dl vode
jaja
150 g kukuruznog (ili običnog oštrog) brašna

Priprema

 U vodu stavite so, umešajte ulje, i stavite da provri. Smanjite temperaturu na dvojku, sipajte palentu neprestano mešajući. Kad sve sjedinite, ostavite još minut na vatri, pa sklonite s ringle. Nek se prohladi. Tad umešajte jaje i postepeno dodajte brašno. Zamesite mekano testo na pobrašnjenoj podlozi. Podelite na 4 dela i oblikujte valjke širine oko 3 cm. Nožem secite na komade debljine oko 1 cm. Vlažnim rukama pravite njoke i odlažite ih na tanjir. Kuvajte ih u kipućoj slanoj vodi. Od momenta kad isplivaju na površinu, kuvajte ih još najviše 5 minuta. Izvadite šupljikastom kašikom i služite po želji.

O Bojana Djurovic

GiO urednica, mail: bojana.djurovic@gradskimagazin.rs

Proveri takođe

DOSELJENI BEOGRAD, SVI BI BAŠ U OVU BEOGRADSKU OPŠTINU, TU IMA NAJVIŠE DOSELJENIH! Ovo su najtraženiji srpski gradovi, Gradski Magazin

SVI BI BAŠ U OVU BEOGRADSKU OPŠTINU, TU IMA NAJVIŠE DOSELJENIH! Ovo su najtraženiji srpski gradovi

Tokom prošle godine 135.194 ljudi promenilo je prebivalište, odnosno trajno se preselilo iz jednog u …

Proglašen pobednik Neoplanta nagradnog konkursa „Napravi kobasicu po svom ukusu”

Nagradni konkurs kompanije Neoplanta „Napravi kobasicu po svom ukusu“, koji je trajao četiri nedelje, završen …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Gradski Magazin