Nova moda u Beogradu, obdaništa za pse, Nova moda u Beogradu, obdaništa za pse, Gradski Magazin

Nova moda u Beogradu, obdaništa za pse

Nova moda u Beogradu, obdaništa za pse kako Vam to zvuči

Keš, Ček i Bjanka su neki od mališana koji svakoga dana odlaze u vrtić. Tamo se igraju sa svojim drugarima, šetaju i uživaju. U obdaništu se druže sa „dečacima” i „devojčicama” raznih rasa. Svi oni su – psi. Pudle, bišoni, patuljasti šnauceri… štićenici su obdaništa za kuce koje od decembra radi u glavnom gradu. „Vaspitačica pasa” možda zvuči kao pomalo egzotično zanimanje za naše prilike, ali vlasnica ovog neobičnog vrtića sa tim nije baš saglasna.

– Brojni sugrađani rade i po 11, 12 sati dnevno i za to vreme nemaju kome da ostave ljubimce. Moji roditelji i ja imamo dva psa koji nikada nisu sami, pa smo došli na ideju da i drugima omogućimo da svoje kuce ostave u sigurnim rukama kada krenu na posao – priča gazdarica obdaništa.

Izgleda da je to postalo „trendi” pa je u Beogradu pre mesec dana otvoren još jedan ovakav vrtić.

– U našem objektu, osim vrtića nudimo i pansion za pse, usluge kupanja i šišanja i kafić. Neki vlasnici kuce ostavljaju na po nekoliko sati, a drugi nam ih povere da ih čuvamo i celog dana. Za to vreme pse izvodimo u šetnju i igramo se sa njima – kaže vlasnica tog studija za pse.

Dnevni boravak pasa na ovakvim mestima košta od 500 do 1.000 dinara, dok je za ceo mesec cena oko 15.000. Trenutno je biznis još u povoju, ali vlasnici očekuju da će ova obdaništa postati veoma popularna u gradu. Ovakvoj ideji, ipak, obradovali su se samo vlasnici malih pasa jer su u oba ova vrtića „klijenti” kuce do 10 kilograma. Za krupnije ljubimce ovde nema uslova za čuvanje pa njihove gazde i dalje moraju same da se snalaze. Ko im je kriv što su prerasli vrtiće.

O Gradski Magazin

Proveri takođe

Filmske poslastice za tekuću nedelju, Gradski Magazin

Filmske poslastice za tekuću nedelju

Svet kinematografije nas konstantno podseća na svoju beskrajnu kreativnost i sposobnost da nas transportuje u …

Program podrške za nabavku opreme: 12 miliona evra bespovratno za unapređenje poslovanja, Gradski Magazin

Program podrške za nabavku opreme: 12 miliona evra bespovratno za unapređenje poslovanja

NLB Komercijalna banka, članica najveće regionalne finansijske grupacije NLB Grupe, izabrana je kao prva od …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Gradski Magazin