ÐOKOVIĆ UNICEFOV AMBASADOR

Ðoković imenovan za ambasadora UNICEF-a

UNICEF je danas objavio imenovanje Novaka Ðokovića za svog globalnog ambasadora dobre volje.

“Novak Ðoković je istinski šampion za svu decu sveta. Pokazao je da snažan glas i snažno delovanje mogu da unaprede položaj dece, posebno one najmlađe”, rekla je zamenica izvršnog direktora UNICEF-a Joka Brant, na ceremoniji imenovanja, navodi se u saopštenju PR tima Ðokovića.

Prvorangirani svetski teniser Ðoković je, dok je bio nacionalni ambasador UNICEF-a u Srbiji, kao i kroz rad svoje fondacije, ukazivao na zapostavljenu decu i njihove zajednice, dodaje se.

“Novak se 2011. godine prvi put pridružio timu UNICEF-a, kada je postao nacionalni ambasador UNICEF-a u Srbiji. Od tada pruža nesebičnu podršku za unapređenje života dece, posebno one najmarginalizovanije, i posebno se fokusira na značaj obrazovanja i razvoja u ranom detinjstvu kako bi se deci omogućio najbolji početak života. Prepoznavajući njegovu iskrenu posvećenosti pravima deteta, UNICEF ga je pozvao da postane globalni ambasador dobre volje”, dodaje se.

“Čast mi je što sam postao ambasador dobre volje za UNICEF, i što ću da nastavim da branim i podržavam prava deteta i da pomognem da se svakoj devojčici i svakom dečaku omogući nega i optimalan razvoj u ranom detinjstvu”, rekao je Ðoković.

Naveo je i da su rane godine života od ključnog značaja.

“Kada su u najranijoj dobi dobro negovana i kada se o njima dobro brine, deca imaju veće šanse da prežive, zdravo odrastaju i manje se razboljevaju, da razvijaju svoje misaone, jezičke, emocionalne i socijalne veštine, i postanu produktivni i uspešni građani u društvu. Odlučan sam da pomognem UNICEF-u u pružanju kvalitetne brige za rani razvoj dece, posebno one najugroženije, kako bi izgradili svetliju budućnost za sebe, svoje porodice i zajednice”, dodao je Ðoković.

O Gradski Magazin

Proveri takođe

ŠTA VAM JE POTREBNO ZA SAVRŠEN NOVOGODIŠNJI ODMOR? AQUAWORLD RESORT BUDAPEST!, Gradski Magazin

ŠTA VAM JE POTREBNO ZA SAVRŠEN NOVOGODIŠNJI ODMOR? AQUAWORLD RESORT BUDAPEST!

Da li ste do sada već uspeli da definišete šta je za vas savršen odmor? …

Još niste odlučili kuda za Novu godinu? Aquaworld je idealno rešenje!, Gradski Magazin

Još niste odlučili kuda za Novu godinu? Aquaworld je idealno rešenje!

Ako još uvek imate dilemu gde da provedete novogodišnje praznike, pomoći ćemo vam da “prelomite” …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Gradski Magazin