filmovi, Novi filmovi u domaćim bioskopima, Gradski Magazin

Novi filmovi u domaćim bioskopima

Izvor:Tanjug

Novi talas filmova u bioskopima

Britanski film “Igra kodova” (The Imitation Game), koji ima osam nominacija za Oskara, stiže danas u srpske bioskope, a repertoar će obogatiti i drama “Sudija”, triler “Dečko iz komšiluka” i film za decu “Sedmi patuljak”. “Igra kodova” je film u žanru drame i trilera, zasnovan na istinitoj priči o legendarnom matematičaru i kriptologu Alenu Turingu, koji je tokom Drugog svetskog rata vodio, zajedno sa saradnicima, veliku borbu da razbije nemačku šifru “enigma”. Turinga igra Benedikt Kamberbač, a partnerka mu je Kira Najtli. Film je režirao Morten Tildum. Scenario je, po svojoj knjizi, pisao Endrju Hodžins.

U savremenoj drami “Sudija” igraju Robert Dival i Robert Dauni Džunior – uloge oca i sina, a reditelj je David Dobkin. Uspešni advokat u velikom gradu, zbog smrti majke, vraća se u rodni grad i suočava sa optužnicom podignutom protiv njegovog oca, uglednog penzionisanog sudije, koja ga tereti za ubistvo. Mladi pravnik mora da obuzda svoju aroganciju, pomiri se sa porodicom i ponovo zadobije očevo poverenje kako bi pobedio u najvažnijem slučaju karijere.

U psihološkom trileru Dečko iz komšiluka” glumačku ekipu predvodi Dženifer Lopez, a partner joj je Rajan Guzman. Kako je najavljeno, priča u režiji Roba Koena istražuje zabranjenu privlačnost koja će otići predaleko.

“Sedmi patuljak” je dugometražni animirani film, sinhronizovan na srpski jezik. “Sedam patuljaka, 18. rođendan, dva zmaja (jedan pravi, a drugi je zla vila), poljubac ili sto godina sna – sve su to sastojci za sjajnu bajku”, navodi se u najavi ove avanture i komedije.

Ovi filmovi će nam prekratiti hladne dane.

O Zorica Stojković

Proveri takođe

VIŠE OD 700 POSETILACA SAVLADALO “JELEN STAZU ODGOVORNE KONZUMACIJE”, Gradski Magazin

VIŠE OD 700 POSETILACA SAVLADALO “JELEN STAZU ODGOVORNE KONZUMACIJE”

Više od 700 posetilaca savladalo je “Jelen stazu odgovorne konzumacije” na upravo završenom JELEN LOVEFEST-u …

Nestlé Corn Flakes pahuljice bez glutena, novi ukus za svaki novi dan, Gradski Magazin

Nestlé Corn Flakes pahuljice bez glutena, novi ukus za svaki novi dan

Kompanija Nestlé obogatila je svoj portfolio novim Nestlé Corn Flakes pahuljicama, prelivenih ukusom jagode i …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Gradski Magazin