Novo ime na slikarskoj sceni: Upoznajte Vanju Marković, Gradski Magazin

Novo ime na slikarskoj sceni: Upoznajte Vanju Marković

Novo ime na slikarskoj sceni : Upoznjate Vanju Marković i zavirite u svet koji će vam nahraniti dušu i oči..u svakom smislu te reči.

slikarstvo, Novo ime na slikarskoj sceni: Upoznajte Vanju Marković, Gradski Magazin

Vanja Marković, diplomirani student Međunarodne ekonomije, koja je do sada stvarala iz sušte ljubavi prema slikarstvu, a pomalo i iz dosade, od samouke slikarke počinje da pohađa časove u Pero Art Centru.

Da su naša dela odraz naše ličnosti dokazuju i njene slike na kojima domimiraju lepe, senzualne žene…jer je i sama Vanja upravo takva.

Predugo je i previše poznajem, da bih sebi dala za pravo da u neku ruku budem subjektivna ali i da objektivno sagledam ono što je očigledno.. a to je neosporan talenat,  baratatanje akrilnim bojama i vizija kojom kroz svoje radove ulepšava okolinu i svet oko sebe, a  verujem da ćete se složiti sa mnom i da je među nama još jedan majstor svog zanata, koji će obogatiti kulturu i duh grada Beograda.

slikarstvo, Novo ime na slikarskoj sceni: Upoznajte Vanju Marković, Gradski Magazin

Vanja, slikarstvo te je zanimalo od malih nogu, kako se tvoj talenat ispoljavao prethodnih godina? Tokom predhodnih godina, uvek sam se interesovala za anatomiju ljudskog i životnjskog tela, kao i za portrete. Fascniralo me je to kako slikar na platnu može da oživi određene trenutke kao i da ispolji svoje viđjenje sveta.

Šta je to, što je  bilo presudno na napraviš ovakav korak i počneš da nadograđuješ svoj talenat? Presudan je bio momenat kada sam shvatila da sam u potpunosti pronašla sebe i kada sam rešila da cu zarad nekog višeg cilja da se odreknem nekih stvari i da krenem ozbiljnije u tu priču. Do tad sam na slikanje gledala kao na nešto sekundarno, umesto na nešto sto treba da bude primarno u mom životu.

Gde pronalaziš inspiraciju za stvarnje svojih slika? Inspiraciju u stvaranju svojih slika pronalazim posmatranjem ljudi i životinja. Pronalazim lepotu u raznolikosti koju nam ovaj svet nudi i tome kako je svako živo bice jedinstveno. Nažalost u ovom dobu, u kome zivimo, svi nastoje da liče jedni na druge. Lepota je biti svoj, spoznati svoje biće i uživati u njemu.

slikarstvo, Novo ime na slikarskoj sceni: Upoznajte Vanju Marković, Gradski Magazin

Nadovezaću se na tvoj odgovor. Na koji način ti uživaš u sebi? Uživam u svakodnevnom radu na sebi. Uživam u svom projektu da postanem najbolja verzija sebe, prihvatajući svoje biće sa svim manama i vrlinama

Zbog čega na tvojim delima preovlađuju portreti žena? Oduvek su me privlačile druge kulture, a pogotovo Afrička. Skrivena poruka u mojim slikama kojom se vodim vec duže vreme je “Postani ono sto jesi”.

slikarstvo, Novo ime na slikarskoj sceni: Upoznajte Vanju Marković, Gradski Magazin

Ti portreti su izmišljeni. Zašto?  Fascinira me ženska lepota. Zamišljeni pogledi koji bude u meni emocije. Lica iza kojih se kriju priče, lica iza kojih se krije lepota života.

Koje su to tehnike kojima se sluziš, i koje od njih ti najbolje leže? Dok crtam volim da radim pastelama uglavnom, a slikanje radim akrilima. Sve zavisi od slike i fonta.

Koliko ti je vremena potrebno da naslikas određenu sliku? Najduže sto mi je bilo potrebno za sliku su bile 3 nedelje. Nažalost u atelje trenutno ne idem vise od 2 puta nedeljno , jer sam zaposlena, a od ljubavi, u ovom slučaju umetnosti se, na žalost, ne živi.

slikarstvo, Novo ime na slikarskoj sceni: Upoznajte Vanju Marković, Gradski Magazin

Koja su to mesta u Beogradu koja najčešće i najrađe posećuješ? Volim mesta na kojima mogu da se opuštam i uživam sa prijateljima. Omiljena mesta su mi Brodić i Kurosava, ali kad zahladni dobra su sva mesta na kojima ima dobro točeno pivo (smeh).

Nadaš li se nekoj beogrdskoj izložbi, kada, naravno, prikupiš dovoljno radova? Naravno, o tome maštam, ali otom potom. Nadam se da će vremenom moje slike bivati sve bolje i bolje , i da će ljubitelji umetnosti uživati u njima.

O Bojana Djurovic

GiO urednica, mail: bojana.djurovic@gradskimagazin.rs

Proveri takođe

Za primer celoj Srbiji: Gradska uprava Čačka gradi poverenje kroz direktan kontakt sa građanima!, Gradski Magazin

Za primer celoj Srbiji: Gradska uprava Čačka gradi poverenje kroz direktan kontakt sa građanima!

Gradonačelnik Čačka Milun Todorović kraj meseca uvek koristi kako bi organizovao prijem za građane, te …

Raznolikost nogara za upotpunjen prostor, Gradski Magazin

Raznolikost nogara za upotpunjen prostor

Elegancija u enterijeru je često skrivena u detaljima, a suptilnu eleganciju na najbolji način u …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Gradski Magazin