Najnovije Vesti

Obradujte svoje voljene novogodišnjim keksićima

Polako odbrojavamo poslednje dane, sate kada ćemo reći doviđenja 2014. i dobrodošla 2015., a da bi je u punom sjaju dočekali obogatite vašu trpezu novogodišnjim keksićima.

Uz malo truda obradujte svoje voljene cimet keksićima i zajedno uz šolje čaja uživajte u predstojećim praznicima ili pak poklonite kao novogodišnji poklon upakovan u providnu foliju sa mašnom. Nikoga nećete ostaviti ravnodušnim.

Potrebno za keks

      • 220 g maslaca
      • 200 g šećera
      • 1 vanil šećer
      • 1 jaje
      • ½ kašičice praška za pecivo
      • 3 kesice cimeta
      • 440 g brašna
      • 20 g čokolade u prahu (kakao)

Kraljevska glazura (Royal icing)

      • 1 belance
      • 200 gr šećera u prahu
      • 1 kašika limunovog soka
      • ½ kašičice gustina

Maslac izmiksati sa šećerom i vanilom, a onda dodati i jaje. Kad se sve dobro sjedini, dodati i brašno koje smo prethodno sjedinili sa praškom za pecivo, cimetom i čokoladom u prahu. Testo dobro umesiti rukama, a onda ga podeliti na dva dela i svaki deo posebno uviti u rastegljivu foliju i staviti u frižider. Ostavite 30 minuta da se testo ohladi. Uzeti prvi deo testa i na pobrašnjenoj radnoj površini razvući na 5 mm debljine. Iseći u željeni oblik koristeći modlu ili isečen šablon. Složiti na pleh na koji smo prethodno stavili papir za pečenje. Tako uraditi i sa drugim delom testa. Pleh staviti u zamrzivač na 10 minuta, dok se rerna ne ugreje na 200 °C. Izvaditi pleh iz zamrzivača i odmah ubaciti u zagrejanu rernu i peći oko 10 minuta.

Kada se keks skroz ohladio, dekorisati  kraljevskom glazurom.

Belance viljuškom umutiti, a zatim dodati šećer, sjedinjen sa gustinom i mešati dok smesa ne postane gusta i glatka. Sipati limunov sok i još malo umutiti. Glazuru podeliti u nekoliko činija i dodati joj prehrambenu boju po želji. Glazure sipati u kese ili napravite fišek od papira za pečenje. Kese neka budu dobro zatvorene da se glazura ne bi osušila. Iscrtajte detalje po želji. Ostavite na sobnoj temeparturi, najmanje 2 h da se glazura stegne i osuši a onda čuvajte u dobro zatvorenoj kutiji za kolače.

novogodišnjim keksićima, Obradujte svoje voljene novogodišnjim keksićima, Gradski Magazin

novogodišnjim keksićima, Obradujte svoje voljene novogodišnjim keksićima, Gradski Magazin

novogodišnjim keksićima, Obradujte svoje voljene novogodišnjim keksićima, Gradski Magazin

novogodišnjim keksićima, Obradujte svoje voljene novogodišnjim keksićima, Gradski Magazin

novogodišnjim keksićima, Obradujte svoje voljene novogodišnjim keksićima, Gradski Magazin

novogodišnjim keksićima, Obradujte svoje voljene novogodišnjim keksićima, Gradski Magazin

novogodišnjim keksićima, Obradujte svoje voljene novogodišnjim keksićima, Gradski Magazin

 

 

O Gradski Magazin

Proveri takođe

SVETSKI VRH! Rakija destilerije Zarić u čuvenoj vitrini hotela CEASARS PALACE u Las Vegasu!, Gradski Magazin

SVETSKI VRH! Rakija destilerije Zarić u čuvenoj vitrini hotela CEASARS PALACE u Las Vegasu!

Srpska rakija od kruške “Nirvana” opet je na svetskom vrhu! Rakija destilerije Zarić od kruške …

Dana primirja, PARKING SLOBODAN, SVE RADI: Povodom obeležavanja Dana primirja, u sredu bez promene radnog vremena u svim trgovinskim lancima, Gradski Magazin

PARKING SLOBODAN, SVE RADI: Povodom obeležavanja Dana primirja, u sredu bez promene radnog vremena u svim trgovinskim lancima

Povodom obeležavanja Dana primirja u Prvom svetskom ratu, 11. novembra, veliki trgovinski lanci i tržni …

Leave a Reply

Your email address will not be published.