, Odabir idealnog trpezarijskog stola – estetika, dimenzije i funkcionalnost, Gradski Magazin

Odabir idealnog trpezarijskog stola – estetika, dimenzije i funkcionalnost

Kada razmišaljamo o odabiru dobrog trpezarijskog stola, postoji nekoliko faktora na koje bi trebalo da obratimo pražnju. Prvo, dimenzije prostora igraju važnu ulogu u odabiru adekvatnog oblika stola kako bi se obezbedio funkcionalan prostor. Drugo, treba razmotriti oblik stola, pravougaoni ili okrugli, u zavisnosti od dimenzija prostora i potreba za brojem osoba.

Materijal stola je takođe bitan faktor, drvo dekor doprinosi toplini enterijera, dok staklo doprinosi modernom izgledu. Funkcionalnost stola, poput mogućnosti proširenja ili dodatnog prostora za odlaganje, treba uzeti u obzir za veća okupljanja ili svakodnevnu upotrebu.

Kako je većina prostorija u domu pravougaonog oblika, najpraktičniji je i isti oblik trpezarijskog stola, jer se tako njegove linije dobro uklapaju u prostor. Možete ih birati u raznim dimenzijama, u skladu sa potrebama, kao i veličinom prostora kojim raspolažete.

Mogućnost postavljanja stola uz zid može pomoći da efikasnije iskoristite prostor. Trpezarijski sto VANDEA je odličan izbor za otvorene prostore, i može biti funkcionalni dodatak dnevnom boravku. Unosi kontrast u ambijent kombinacijom dekora artisan hrasta, crne mat folije i artisan hrast folije, a njegovoj praktičnosti doprinosi mogućnost razvlačenja za dodatnih 40cm.

, Odabir idealnog trpezarijskog stola – estetika, dimenzije i funkcionalnost, Gradski Magazin
Odabir idealnog trpezarijskog stola - estetika, dimenzije i funkcionalnost 5

Moderno dizajnirano posuđe, čaše, podmetači SECRET DE GOURMET, odlično će se uklopiti u ovaj atraktivan ambijent, a ne zaboravite vazu za cveće sa cvetnom dekoracijom.

Ukoliko često organizujete veća okupljanja u domu, pravougaoni stolovi su idealni jer mogu da prime mnogo ljudi. Dizajneri enterijera Forma Ideale predlažu praktičan i moderno dizajniran trpezarijski sto JERSEY, u kombinaciji dekora i folije primorskog jasena, koji će doprineti estetskoj privlačnosti ambijenta, a svojim dizajnom će uneti u vaš trpezarijski ambijent savremeni koncept uređenja. Poseban benefit ovog modela trpezarijskog stola je mogućnost proširenja radne površine za 40 m. Ivice gornje ploče stola su zaobljene, što doprinosi dodatnoj eleganciji stola.

, Odabir idealnog trpezarijskog stola – estetika, dimenzije i funkcionalnost, Gradski Magazin
Odabir idealnog trpezarijskog stola - estetika, dimenzije i funkcionalnost 6

Okrugli stolovi zauzimaju manje prostora i imaju manju površinu od pravougaonih, pa se lakše uklapaju u uže prostore. Kružni dizajn može pomoći da sto izgleda više kao središnji deo ambijenta. Trpezarijski sto ANCONA, izrađen u opak belom dekoru i beloj lak foliji, idealno će se uklopiti u svaku trpezariju.

, Odabir idealnog trpezarijskog stola – estetika, dimenzije i funkcionalnost, Gradski Magazin
Odabir idealnog trpezarijskog stola - estetika, dimenzije i funkcionalnost 7

Sumirano, prilikom odabira trpezarijskog stola, ključni faktori su dimenzije prostora, oblik stola, materijal koji se uklapa sa dekorom, funkcionalnost  odnosno mogućnost proširenja, dodatni prostor i estetika koja doprinosi atmosferi prostora. Pronalaženje ravnoteže između ovih elemenata pomoći će vam da pronađete idealan trpezarijski sto koji će odgovarati vašim potrebama i unaprediti izgled vašeg doma.

O Marija Nikolić

Proveri takođe

, Veštačka inteligencija je u modi, evo i zašto, Gradski Magazin

Veštačka inteligencija je u modi, evo i zašto

Tehnologija se razvija iz dana u dan i pravi je izazov ići u korak sa …

, Noć muzičkog i vizuelnog spektakla uz Samsung Galaxy S24 Ultra, Gradski Magazin

Noć muzičkog i vizuelnog spektakla uz Samsung Galaxy S24 Ultra

U srcu Beograda, 22. juna Luka Beograd postala je epicentar ljubitelja muzike, pretvorivši se u …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Gradski Magazin