svinja, ODBEGLA SVINJA ŠETALA BLOKOM: Životinja iznenadila žitelje Novog Beograda – NESTVARNE SLIKE!, Gradski Magazin
Foto: Instagram

ODBEGLA SVINJA ŠETALA BLOKOM: Životinja iznenadila žitelje Novog Beograda – NESTVARNE SLIKE!

Domaća svinja neometano je prošetala po novobeogradskim blokovima!

Nije bila uplašena, nije bežala, a snimak životinje u Bloku 72 zapalio je društvene mreže. Komentari su samo pljuštali, a jedan je glasio da domaća životinja traži samo “luksuzne” krajeve za šetnju, gde kvadrat stana košta više od 2.000 evra!

Ovaj prizor iznenadio je komšiluk, ali su se ranijih godina i ostale životinje često mogle videti u ovom delu grada.

Što se tiče ove domaće životinje, nije poznato odakle je došla. I dok su se mnogi zabavljali gledajući ovu avanturu, neki su se uplašili za svoju bezbednost. Slučaj životinja koje se slobodno šetaju širim centrom grada nije novost, pa se tako 2020. godine u Ulici Mileve Marić Ajnštajn moglo videti nekoliko koza kako se penju po parkiranim automobilima.

– Naše ekipe po pozivu građana odmah izađu na teren i uhvate “odbeglu” životinju – istakao je za “Novosti” direktor “Veterine” Budimir Grubić. – Na Novom Beogradu čest je slučaj da domaće životinje “okupiraju” neku teritoriju, pošto je blizu i opština Surčin. Vlasnici živine uglavnom se odmah jave i prijave nestanak, pa im se životinja po pronalasku brzo vrati. Sva živina svakako je obeležena, pa nije problem doći do podatka iz kog je obora pobegla.

svinja, ODBEGLA SVINJA ŠETALA BLOKOM: Životinja iznenadila žitelje Novog Beograda – NESTVARNE SLIKE!, Gradski Magazin
Foto: Instagram

Komunalni inspektori centralnih prestoničkih opština prijave od žitelja uglavnom dobijaju zbog komšijskih mačaka i pasa, dok onima na periferiji najviše smeta čuvanje živine i svinja. Tako je držanje stoke, bar prema važećim pravilima, odavno već zabranjeno na Vračaru, Starom gradu i Savskom vencu. Na ostalim beogradskim opštinama, odnosno Voždovcu, Grockoj, Zvezdari, Zemunu, Novom Beogradu, Paliluli, Čukarici, Rakovici, Lazarevacu, Barajevu, Mladenovcu, Obrenovcu, Sopotu i Surčinu aktima se bliže određuju mesta gde se mogu držati životinje i koje vrste.

– Kopitari i papkari se mogu držati u zajedničkom dvorištu porodične kuće po prethodno pribavljenoj saglasnosti svih suvlasnika objekta – kažu za naš list u “Veterini”. – Zakonom je propisano da svi koji imaju neku od domaćih životinja nju mogu držati i gajiti isključivo u dvorištu, na prostoru od najmanje deset kvadrata i na propisanoj udaljenosti od komšijskog placa.

(Gradski magazin/Novosti)

 

O Marija S.

Proveri takođe

, Odabir idealnog trpezarijskog stola – estetika, dimenzije i funkcionalnost, Gradski Magazin

Odabir idealnog trpezarijskog stola – estetika, dimenzije i funkcionalnost

Kada razmišaljamo o odabiru dobrog trpezarijskog stola, postoji nekoliko faktora na koje bi trebalo da …

, Noć muzičkog i vizuelnog spektakla uz Samsung Galaxy S24 Ultra, Gradski Magazin

Noć muzičkog i vizuelnog spektakla uz Samsung Galaxy S24 Ultra

U srcu Beograda, 22. juna Luka Beograd postala je epicentar ljubitelja muzike, pretvorivši se u …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Gradski Magazin