Najnovije Vesti
Odbojkašice Srbije, Odbojkašice Srbije otputovale za Brazil, Gradski Magazin

Odbojkašice Srbije otputovale za Brazil

Odbojkašice Srbij sa aerodroma Nikola Teslae otputovale za Brazil

Na aerodromu Nikola Tesla održana je konferencija za medije povodom odlaska ženske odbojkaške reprezentacije za Brazil gde će pre početka olimpijskog turnira odigrati nekoliko prijateljskih mečeva sa reprezentacijom zemlje domaćina.

Selektor Zoran Terzić je saopštio konačan sastav reprezentacije Srbije za Olimpijske igre u Riju i najavio je da će tim u svakoj utakmici ići na pobedu. Sastav će činiti: tehničari Maja Ognjenović i Bojana Živković; primači servisa Jelena Nikolić, Brankica Mihajlović, Bianka Buša i Tijana Malešević; srednji blokeri Stefana Veljković, Milena Rašić i Jovana Stevanović; korektori Tijana Bošković i Jovana Brakočević i libero Silvija Popović.

“Imaćemo vremena za adaptaciju i imaćemo i nekoliko trening utakmica koje će nam sigurno pomoći da spremno dočekamo ovaj turnir. Ambicije na turniru su jasne i praktično uvek iste. Ova ekipa je sposobna da igra sa svim reprezentacijama na svetu i sigurno je da ćemo na svakoj utakmici ići na pobedu”, rekao je Terzić novinarima na aerodromu pred polazak.

Odbojkašice Srbije, Odbojkašice Srbije otputovale za Brazil, Gradski Magazin
Maja Ognjenovic

Kapitenki Maji Ognjenović ovo će biti treće Igre, a ona je kazala da je ekipa sada zrela za velike domete.

“Iskrena da budem, pred Igre u Londonu nismo ništa najavljivali, nije bilo prevelikih očekivanja, ali ovog puta su očekivanja veća. Mi smo o Riju počeli da pričamo još prošle godine, kada smo završili Evropsko prvenstvo, jer smo videli da je ova ekipa zrela i spremna za velike domete”, rekla je Ognjenovićeva. „Obećavali smo i najavljivali medalju, ali ja bih u ovom trenutku u ime cele ekipe mogla samo da obećam da ćemo svi pružiti svoj maksimum, da ćemo se boriti za svoju zemlju kao što smo to radili prethodnih godina, ali da li će to biti dovoljno u ovom trenutku, to ćemo videti za nekoliko nedelja”, dodala je ona.

Srbija prvu utakmicu igra 6.avgusta protiv Italije, o čemu je govorila i Jovana Brakočević.

“Prva utakmica je protiv Italije. Poznat protivnik, igrali smo sa njima u Gran priju. Kao i svi, i one su se pripremale na najbolji mogući način, ali ja sam zaista zadovoljna i veliki optimista kako smo odradili ove pripreme. Nadam se da ćemo pre svega otvoriti taj turnir na pravi način, da ćemo ga odigrati maksimalno koncentrisano i da ćemo pružiti svoje najbolje partije do sada i obradovati našu zemlju”, rekla je ona.

 Odbojkašice je ispratio i generalni sekretar Olimpijskog komiteta Srbije Đorđe Višacki.

“Kao i svaki put pred polazak sportista u Rio, okupili smo se da im poželimo sve najbolje. Pre svega, mnogo zdravlja i sreće. Kao što smo čuli od selektora, svi znamo da je sve uradjeno da one tamo urade ono što žele, a mislim da ćemo time svi mi biti zadovoljni. Srećan put i sve najbolje. Vidimo se u Riju”, rekao je Višacki.

Ispraćaj odbojkašica bio je prilika da devojčica Staša Manasić iz Aleksinca, koja je kroz akciju kompanije FRIKOM „Svi uz šampione“, poslala najlepšu poruku podrške odbojkašicama Srbije, upozna devojke koje će braniti boje naše zemlje u Riju. Ujedno ispraćaj je bio i prilika da kapitenu Maji Ognjenović uruči leksikon sa 31 odabranom porukom podrške u susret 31. Olimpijskim igrama.

O Gradski Magazin

Proveri takođe

Sredite prostor za školarca sa stilom, Gradski Magazin

Sredite prostor za školarca sa stilom

Polazak u školu je idealan trenutak da razmislite da li ste pripremili sve što je …

popuštanje mera, OD DANAS POPUŠTANjE MERA U SRBIJI: Evo šta ćemo sve moći da radimo i pod kojim uslovima, Gradski Magazin

OD DANAS POPUŠTANjE MERA U SRBIJI: Evo šta ćemo sve moći da radimo i pod kojim uslovima

POSLE skoro šest meseci dozvoljava se početak rada bioskopa i pozorišta (ne znači da će …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.