New Moment, “Odličan 5” galeriji New Moment, Gradski Magazin

“Odličan 5” galeriji New Moment

U Galeriji New Moment otvorena je izložba pod nazivom “Odličan 5”

Umetnost Petra Mirkovića, Tadije Janičića, Aleksandra Dimitrijevića, Milana Nešića I Momira Bulovića je jedinstvena, duhovita, ali pre svega višeznajčna. Ovih petoro umetnika su imali priliku da svoje radove izlažu po metropolama kao što su Njujork, Amsterdam, Beč I Pariz. Ovi umetnici istražuju teme dokolice, igre I odsustva kontrole I kombinuju ih sa tipično slikarskim elementima, linijama I nanosima boje s jedne strane, I nasumičnim delovima teksta s druge.

New Moment, “Odličan 5” galeriji New Moment, Gradski Magazin

New Moment, “Odličan 5” galeriji New Moment, Gradski Magazin

Kombinacijom različitih elemenata dolaze do zanimljivih vizuelnih formi. Ova fantastič napetorka je zajedno studirala nanovosadskoj likovnoj akademiji, pa je samim tim njihovo medjusobno druženje objedinilo izlozbu “Odličan 5”. Ovo je idealna prilika da posetioci vide da naša domaća scena obiluje kvalitetnim umetnicima, koji su cenjeni širom sveta. Izložba je otvorena do 30. Novembra.

Galerija NEW MOMENT je odavno postala kultno mesto na beogradskoj kulturnoj mapi. Njen stvaralački, novatorski i vizuelni identitet naročito je došao do izražaja u oblastima savremenog dizajna, advertajzinga i komunikacije. Dragan Sakan, vizionar i čovek ideja, osnovao je Galeriju 1995.godine u okviru svoje marketinške agencije New Moment, smelo verujući da advertajzing mora da se preobrati u ARTvertajzing. Ubedjen da su “ideje svuda oko nas” otvorio je Galeriju kao mesto inspiracije. A to što su njegovi kreativni maštari krenuli s novom energijom u značajno proširenje svoje delatnosti u domenu likovne umetnosti pokazuje kako ova Galerija, zahvaljujući inventivnim idejama, dobija karakter savremene institucije koja je u stalnom usponu i u neprestanoj promeni. Polazeći od već realizovanih kreativnih sadržaja i uvek atraktivnih dešavanja, oni žele da se neprestano menjaju i unapređuju, da se suoče sa novim sadržajima i novim projektima.

INTERVJU: LAZAR SAKAN (vlasnik galerije New Moment)

New Moment Galerija ima već dugu tradiciju, šta se novo predviđa u daljem radu?

U narednom periodu imamo želju da Galerija dobije svojstva savremene institucije koja će negovati i pomagati umetnost i umetnike, a manje će se zasnivati na komercijalnim efektima. Naravno, i oni će biti u žiži, jer Galerija od nečega mora da se održava, ali to neće biti njen prioritet.New Moment, “Odličan 5” galeriji New Moment, Gradski Magazin

U tom nastojajanju, očekuje se, da imate i neki program koga ćete se pridržavati u radu.

Program je veoma jednostavan. Galerija će imati svoju stalnu Postavku koja će u početku izgledati onako kakve su nam trenutne mogućnosti, ali predviđamo da će se ona menjati i poboljšavati u kvalitetu dok ne dostigne nivo koji želimo. Naglasak je na kvalitetu umetničkih radova i to je osnovna nit koju želimo da održavamo. Stalnu postavku ćemo prikazati u Katalogu, a sve što Galerija raspolaže prikazećemo na On-line sajtu Galerije.

O Bojana Djurovic

GiO urednica, mail: bojana.djurovic@gradskimagazin.rs

Proveri takođe

ŠTA VAM JE POTREBNO ZA SAVRŠEN NOVOGODIŠNJI ODMOR? AQUAWORLD RESORT BUDAPEST!, Gradski Magazin

ŠTA VAM JE POTREBNO ZA SAVRŠEN NOVOGODIŠNJI ODMOR? AQUAWORLD RESORT BUDAPEST!

Da li ste do sada već uspeli da definišete šta je za vas savršen odmor? …

Još niste odlučili kuda za Novu godinu? Aquaworld je idealno rešenje!, Gradski Magazin

Još niste odlučili kuda za Novu godinu? Aquaworld je idealno rešenje!

Ako još uvek imate dilemu gde da provedete novogodišnje praznike, pomoći ćemo vam da “prelomite” …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Gradski Magazin