odličan, početak, sezone, za, Lalušića, Odličan početak sezone za Lalušića, Gradski Magazin

Odličan početak sezone za Lalušića

Odličan početak sezone ETCC-a za Lalušića

Mladen Lalušić, dvadesetogodišnji automobilista iz Novog Sada, više nego uspešno je započeo svoju prvu kompletnu sezonu u evropskom kupu turing automobila. Za volanom Seat Racera Mladen je u Francuskoj na stazi Paul Ricard osvojio poziciju broj šest u prvoj trci dana da bi samo sat vremena kasnije svoju poziciju popravio za još jedno mesto i kroz cilj trke dva prošao kao petoplasirani.

Nakon jučerašnjih kvalifikacija na kojima se Lalušić našao na mestu broj sedam ovaj rezultat je nastavak uzlazne linije kojom je Lein racing krenuo pod vođstvom Milovana Mikice Vesnića. Lalušić se u Srbiju vraća sa sasvim solidnim zbirom od 7 bodova.

odličan, početak, sezone, za, Lalušića, Odličan početak sezone za Lalušića, Gradski Magazin

„Sigurno je moglo biti i bolje ali sam sasvim zadovoljan početkom sezone.“ – izjavio je Lalušić –

„U prvoj trci sam stigao i do pozicije broj pet ali sam ipak završio kao šestoplasiran. Na žalost u trci broj dva sam nešto lošije startovao jer je procedura kretanja u novom Seatu potpuno drugačija od one sa DSG menjačem a nismo imali dovoljno vremena da je uvežbamo. Ipak možda je takav razvoj događaja i povoljan jer je ispred mene odmah na prvoj krivini došlo do incidenta a ja sam se provukao bez oštećenja. Ostatak trke proveo sam u odličnoj borbi sa domaćinom Pierrom i uspeo da odbranim peto mesto.“

 „Verujem da ćemo u istom ritmu nastaviti i za dve nedelje u Slovačkoj koju odlično poznajemo i Mladen i ja.“ – izjavio je Vesnić koji je glavni „krivac“ za setap automobila i funkcionisanje ekipe – „Pokazali smo svima da nismo mali tim i Srbije i da moraju obratiti pažnju na nas. Bitno mi je da Mladen napreduje. Pred nama je duga sezona i dosta trka. Verujem da će iz trke u trku biti još bolji a Lein racing veći i poznatiji tim u Evropi.“

odličan, početak, sezone, za, Lalušića, Odličan početak sezone za Lalušića, Gradski Magazin

Ekipa iz Francuske kreće nazad za Srbiju gde će započeti radove na pripremi drugog Seata koji će voziti Vesnić i koji treba biti spreman za trku CEZ-a koja se vozi u Mađarskoj krajem aprila meseca. Lein racing je ponovo na stazi već 12. aprila kada su na programu testovi na Slovakiaringu a tri dana kasnije na istoj stazi vozi se druga trka ETCC-a na kojoj će Srbiju predstavljati ponovo Mladen Lalušić.

O Gradski Magazin

Proveri takođe

, BALKAN BUSINESS WOMEN AWARDS 2024., Gradski Magazin

BALKAN BUSINESS WOMEN AWARDS 2024.

Svečana dodela priznanja BALKAN BUSINESS WOMEN AWARDS 2024, održana je 13. maja, u hotelu Hyatt …

, Đurovićeva vizija se ostvaruje: Vrnjačka Banja očekuje rekordan broj gostiju!, Gradski Magazin

Đurovićeva vizija se ostvaruje: Vrnjačka Banja očekuje rekordan broj gostiju!

321 SRBIJA – Odlukom višečlanog stručnog žirija, prestižno godišnje priznanje Udruženja „3,2,1 Srbija“, projekta od …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Gradski Magazin