Najnovije Vesti
Mikser, Održan 12. Mikser dizajn fud festival!, Gradski Magazin

Održan 12. Mikser dizajn fud festival!

Proizvođači delikatesa, organske hrane, poslastica, alkoholnih pića, kao i predstavnici škole kreativnog kuvanja danas su, u okviru festivala hrane u Mikser hausu, na originalan način predstavili svoje proizvode

Na 12. Mikser dizajn fud festivalu predstavljeno je više od 30 izlagača koji su pokušati da odgovore na pitanje šta je to dobra hrana kod nas i kako da se na što zdraviji način hranimo. Posetioci su imali priliku da od profesora Georgija Nazarova saznaju nešto više o makrobiotici, kao i o tome kako hrana utiče na naš organizam o čemu je govorila predavač Tatjana Jevđović. I njena koleginica Tamara Ognjević je prisutnima postavila dilemu da li smo se zdravije hranili u srednjem veku ili danas.

Održan 12. Mikser dizajn fud festival!, Gradski MagazinU okviru festivala održane su dve radionice od koih se jedna tiče namirnica koje bi trebalo koristiti i kako ih pripremiti na način da budu ukusne a zdravije, a druga obučava učesnike kako da budu super kuvari, uz malo veštine i interesantne kombinacije. Najmlađi izlagač je 18-godišnja Jelena Krstić koja je predstavila svoje šarene kapkejk kolače, a kaže da kuva od svoje sedme godine i da joj je pravljenje poslastica do nedavno bio samo hobi. Prva srpska kraft pivara, koja sa mnogo više pažnje bira sastojke, predstavila je 11 vrsta nefiltriranih i nepasterizovanih piva.

Što se tiče velikih izlagača, Neoplanta se izdvojila sa linijom Patelina Vege vegetarijanskih namaza, koje je predstavio šef restorana Koma Filip Ćirić, na drugačiji način nego što smo navikli. Kompanija Zlatiborac je u prvi plan stavila svoje nove proizvode iz pilećeg programa – pileća čajna i delikates salama koji su jedinstveni na tržištu, izjavila je predstavnica za štampu tog proizvođača Marija Babić.

Održan 12. Mikser dizajn fud festival!, Gradski Magazin

O Gradski Magazin

Proveri takođe

Svetska premijera dokumentarca o „Indexima“  na rođendan Davorina Popovića, Gradski Magazin

Svetska premijera dokumentarca o „Indexima“ na rođendan Davorina Popovića

Peto izdanje festivala muzičkog dokumentarnog filma Dok’N’Ritam (D’n’R) biće održano od 22. do 25. septembra …

Počeo jesenji ciklus tribina Hemofarm fondacije „Na kafi sa psihologom” Tema: Kako do balansa između poslovnog i privatnog života?, Gradski Magazin

Počeo jesenji ciklus tribina Hemofarm fondacije „Na kafi sa psihologom” Tema: Kako do balansa između poslovnog i privatnog života?

Od proglašenja pandemije COVID-19, malo je ljudi na planeti koji nisu „izbačeni iz koloseka” i …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.