ODRŽAN PRVI MEMORIJALNI  ŠAHOVSKI TURNIR „ALEKSANDAR KURĆUBIĆ“, Gradski Magazin

ODRŽAN PRVI MEMORIJALNI ŠAHOVSKI TURNIR „ALEKSANDAR KURĆUBIĆ“

ODRŽAN PRVI MEMORIJALNI  ŠAHOVSKI TURNIR „ALEKSANDAR KURĆUBIĆ“, Gradski MagazinNa Zlataru, nadomak rodnog mesta nedavno preminulog Aleksandra Kurćubića, izvršnog direktora za upravljanje i tržište u AD Elektromreža Srbije, kao i potpredsednika Šahovskog saveza Srbije i šahiste Šahovskog kluba „Zlatar“, održan je prvi „Memorijalni šahovski turnir Aleksandar Kurćubić“.

Turnir je otvorila generalna direktorka EMS AD Jelena Matejić, povlačenjem prvog poteza u partiji Gorana Čabrila i Dragana Lazića, predsednika Šahovskog saveza Srbije. Na turniru je simbolično učestvovalo 52 takmičara, koliko godina je u trenutku smrti imao Aleksandar Kurćubić. Igralo se na 26 tabli, devet kola švajcarskim sistemom, po pravilima FIDE.

Generalna direktorka Jelena Matejić ispred EMS AD, koji je podržao ovaj turnir, prilikom obraćanja posebno je istakla Aleksandrovu kolegijalnost, profesionalnost, znanje, posvećenost poslu i porodici, kao i njegove ljudske kvalitete.

Učesnicima se obratio i Dragan Lazić, predsednik Šahovskog saveza Srbije, uz obećanje da će turnir biti tradicionalan i iznova prava prilika da se svi okupljeni sete Aleksandra, FIDE šahovskog majstora i velikog čoveka.

Predsednica Šahovskog saveza Centralne Srbije, Lidija Vučković, ne skrivajući emocije, zahvalila se svima koji su došli i na taj način odali počast zajedničkom prijatelju.

Iako šahovski rezultati ovog puta nisu bili u prvom planu, nagrade najuspešnijim pojedincima turnira, kao i dve specijalne nagrade
najuspešnijim šahistima organizatora i domaćina turnira, uručili su predstavnici poslovodstva EMS AD i Acini veliki prijatelji – Duško Aničić i Ilija Cvijetić.

Pobednik turnira je IM Dejan Pavlović, drugo mesto je osvojio IM Dušan Radovanović, a treće je zauzeo IM Dragan Kojović. Specijlne nagrade su osvojili FM Zoran Marinković ispred ŠK „Zlatar“, kao i Vladica Radojković ispred EMS AD.

(Foto: Dušan Đakić)

O Marija Nikolić

Proveri takođe

Šta će se ove nedelje gledati u vašem kućnom bioskopu?, Gradski Magazin

Šta će se ove nedelje gledati u vašem kućnom bioskopu?

Iako je gledanje filmova u bioskopu uzbudljivo, naša dnevna soba često je omiljeno mesto kada …

Delez Srbija do zdravijih namirnica kroz saradnju sa beogradskim fakultetima, Gradski Magazin

Delez Srbija do zdravijih namirnica kroz saradnju sa beogradskim fakultetima

Maloprodajni lanac Delez Srbija predstavio je godišnji Izveštaj održivog poslovanja za 2021.godinu. Na tradicionalnom junskom …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Gradski Magazin