Najnovije Vesti
Održana manifestacija „Tesla dan”, Održana manifestacija „Tesla dan”, Gradski Magazin

Održana manifestacija „Tesla dan”

Povodom obeležavanja Nacionalnog dana nauke i Dana rođenja Nikole Tesle održana manifestacija „Tesla dan”

Povodom obeležavanja Nacionalnog dana nauke i Dana rođenja Nikole Tesle danas je u Sportsko-rekreativnom centru „Pionirski grad” na Košutnjaku održana manifestacija „Tesla dan”, u okviru koje je za posetioce pripremljen bogat muzičko-scenski program.

Srbija se danas sa velikim ponosom seća Nikole Tesle, jednog od najvećih umova sveta, rekao je gradski menadžer Goran Vesić i podsetio da će danas biti otkriven i spomenik Nikoli Tesli ispred hrama Svetog Save.

„Danas smo se okupili u Pionirskom gradu da sa decom Beograda, Apatina i iz drugih delova Srbije proslavimo rođendan Nikole Tesle na malo drugačiji način, da napravimo jednu rođendansku tortu i da deca uz tortu i učenje o Tesli ustvari nauče šta je on bio i koliko je značajan ne samo za Srbiju, već i za čovečanstvo”, rekao je Vesić.

On je sa decom isekao rođendansku tortu i otvorio muzičko-scenski program.

Podsetivši da je Nikola Tesla Srbin, Vesić je rekao da on pripada ovom narodu, da time treba da se ponosimo i stalno ističemo.

Sa druge strane, dodao je gradski menadžer, Teslino delo pripada čitavom svetu jer je on naučnik koji je promenio svet.Održana manifestacija „Tesla dan”, Gradski Magazin

„Mislim da ova deca danas mogu da iz života Nikole Tesle nauče koliko je moguće promeniti svet ako ste uporni, ako verujete u svoju ideju, ako učite i ako ste spremni da svoj život posvetite nauci”, rekao je Vesić i dodao da je Nikola Tesla pravi primer na kojem naša deca i društvo treba da se obrazuju.

Pomoćnik direktora za programske delatnosti Dečjeg kulturnog centra Beograd Leontina Vukomanović se zahvalila gradskom menadžeru i Gradu Beogradu, pod čijim je pokroviteljstvom realizovan program manifestacije.

Govoreći o programu, ona je rekla da je njegov cilj ne samo zabava, već i edukacija dece.

Manifestacija je organizovana u saradnji sa Dečjim kulturnim centrom Beograd, Energetsko inovacionim centrom Teslianum, Odbojkaškim klubom Apatin i organizacijama „Volim prirodu’“ i „Organska bašta”, prenosi Tanjug.

O Gradski Magazin

Proveri takođe

bageterija, Samo jedan klik vas deli od NAJTRAŽENIJEG sendviča u Srbiji!, Gradski Magazin

Samo jedan klik vas deli od NAJTRAŽENIJEG sendviča u Srbiji!

Na klik do savršenog obroka! Nedeljama unazad traje fama o baget sendvičima iz Bageterije zbog …

Ministarstvo rada odalo priznanje fabrici “Vlasinka” za izuzetna postignuća u oblasti bezbednosti i zdravlja na radu, Gradski Magazin

Ministarstvo rada odalo priznanje fabrici “Vlasinka” za izuzetna postignuća u oblasti bezbednosti i zdravlja na radu

Fabrika za proizvodnju i promet vode “Vlasinka” dobitnik je Povelje “28. april” koju tradicionalno dodeljuje …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.