u nekretnine u srbiji, ODRŽANA PREZENTACIJA U ČIKAGU O INVESTIRANJU U NEKRETNINE U SRBIJI, Gradski Magazin

ODRŽANA PREZENTACIJA U ČIKAGU O INVESTIRANJU U NEKRETNINE U SRBIJI

ODRŽANA PREZENTACIJA U ČIKAGU O INVESTIRANJU U NEKRETNINE U SRBIJI: UMREŽAVANJE AGENATA ZA NEKRETNINE IZ SRBIJE I AMERIKE I JAČANJE SARADNJE

Investiranje u nekretnine u Srbiji i Beogradu na vodi

Investiranje u nekretnine je jedan od bitnih koraka na koji se odlučuju pojedinac ili porodica tokom života. Trgovina nekretninama i izgradnja istih oduvek su bili unosan ali i težak posao.

Krajem jula u restoranu Skadarliya u okolini Čikaga održan je koktel i prezentacija o investiranju u nekretnine u Srbiji i saradnji između realtora iz Srbije i SAD. Dr Slaviša Pešić, direktor agencije za kupoprodaju nekretnina Riznica iz Niša i potpredsednik stručnog saveta Klaster Nekretnina okupio je priličan broj agenata za nekretnine srpskog porekla koji žive u Čikagu i okolini i predstavio im tržište nekretnina u Srbiji.

Slaviša je tokom izlaganja najpre podsetio na kvalitete koje Srbija ima i objasnio zašto je dobro investirati u nekretnine u Srbiji. Cilj prezentacije  bio je da se napravi poslovna saradnja agenata srpskog porekla iz države Ilinois i agenata iz Srbije. Pored toga njihova saradnja bi samim tim predstavljala i saradnju dveju zemalja, Srbije i SAD, najpre na polju nekretnina a kasnije i u drugim oblastima.

Najvažniji preduslov za saradnju je već postignut time što je udruženje agencija za nekretnine iz Srbije “Klaster nekretnine” potpisalo ugovor o saradnji sa NAR (Nacionalna Asocijacija Relatora®) iz SAD i time se pridružilo najvećoj asocijaciji agenata nekretnina na svetu. Time je potvrđeno da je kodeks etike koji se primenjuje u Srbiji usaglašen sa kriterijumima koje imaju Realtori u SAD i omogućena je direktna saradnja između Realtora dve države na najvišem profesionalnom nivou. Mreža agenata za nekretnine i iz Srbije i nekoliko udruženja iz Ilinoisa, zahvaljujući Slaviši Pešiću, uskoro će potpisati ugovor o saradnji i omogućiti svojim klijentima iz viši nivo usluga.

Na kraju svog izlaganja, dr Slaviša Pešić je pozvao prisutne na konferenciju NAUČI DA USPEŠ koja je već postala brend poznat u svetu nekretnina, a koja će se po četvrti put održati u aprilu 2019 godine u Beogradu.

PREZENTACIJA PROJEKTA BEOGRAD NA VODI 

Prestavnici kompanije Universal Commercial Capital iz Kalifornije bili su partneri ovog događaja a njihovi predstavnici održali su prezentaciju o Beogradu na vodi i mogućnostima kupovine nekratnina na tom projektu.

u nekretnine u srbiji, ODRŽANA PREZENTACIJA U ČIKAGU O INVESTIRANJU U NEKRETNINE U SRBIJI, Gradski Magazin

Pored toga predstavljen je i program kreditiranja državljana iz Amerike ukoliko žele nekretninu u Beogradu na vodi.  Prisutnima se obratio direktor kompanije Universal Commercial Capital, gospodin Erik Tran, koji već dugi niz godina uspešno posluje na više kontinenata. Erik je istakao  da njegova kompanija nudi povoljne kredite u Americi za srpske državljane i kupovinu stanova u okviru projekta Beogradu na vodi.

Direktor internacionalne prodaje kompanije Universal Commercial Capital za Istocnu Evropu, Aziju i deo Amerike, Marija Petrovic, održala je prezentaciju o ponudi stanova u okviru prve faze projekta. Na području Beograda na vodi, Residence zgrada koja se satoji od dve kule, već je prodata, a stanova ima u ponudi za zgrade koje počinju da se grade u narednom periodu.

Marija je predstavila projekat za  sada samo realtorima iz Čikaga i okoline ali je najavila da će se već krajem septembra održati veliki događaj i projekat Beograd na vodi predstaviti i srpskoj dijaspori u Americi.

Pravna regulativa iz prve ruke

Nakon prezentacija dr Slaviše Pešića i Marije Petrović prisutni su mogli da čuju izlaganje advokata Majkla Maksimovića koji je govorio o pravnoj regulativi i međunarodnim investicijama u SAD, kao i obraćanje predstavnika rukovodstava udruženja organizatora i to: Šeron Gorel, Direktor za globalne poslove Illinois Realtors, Viktorija Silvano, Rob Rozmis, Viktorija Sampah i Jozef Cviklinski, svi iz asocijacija Realtora koje su organizovali ovaj događaj.

Ovaj događaj organizovala su udruženja Realtora iz Čikaga i to: Illinois Realtors i Mainstreet organization of Realtors uz podršku Chicago Assoiation of Realtors i North Shore Association of Realtors, a iz Srbije agencija Riznica. Sponzor događaja bila je kompanija Universal Commercial Capital.

Foto: Serbian Television

Izvor:PRessSerbia/Serbian Television

O Gradski Magazin

Proveri takođe

ŠTA VAM JE POTREBNO ZA SAVRŠEN NOVOGODIŠNJI ODMOR? AQUAWORLD RESORT BUDAPEST!, Gradski Magazin

ŠTA VAM JE POTREBNO ZA SAVRŠEN NOVOGODIŠNJI ODMOR? AQUAWORLD RESORT BUDAPEST!

Da li ste do sada već uspeli da definišete šta je za vas savršen odmor? …

zdravko čolić, Zdravko Čolić gost na Merlinovom drugom koncertu u Štark areni! VIDEO, Gradski Magazin

Zdravko Čolić gost na Merlinovom drugom koncertu u Štark areni! VIDEO

Još jedan spektakl. Dino Merlin održao drugi uzastopni koncert u srpskoj prestonici, za koji se …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Gradski Magazin