knjige, Održana promocija knjige „Rođeni zli“, Gradski Magazin

Održana promocija knjige „Rođeni zli“

Knjiga „Rođeni zli“ Dušana Nedeljkovića predstavljena je u utorak, 7. aprila u Delfi Caféu u Studentskom kulturnom centru.Gužva na promociji nove knjige Dušana Duleta Nedeljkovića „Rodjeni zli“ samo je potvrdila da nema bolje reklame nego kad je autor radijska i TV zvezda.

Nedeljković je bio urednik kultne radio emisije „Ritam srca“, jedan od rodonačelnika komercijalnog Jutarnjeg porograma Radija B92, pokretač demo liste na Studiju B, autor emisije „Zagrej stolicu“, zvezda srpske blogerske scene, pisao je za prestižne magazine, scenarije, TV serije i nekoliko romana od kojih je „Poranio Milorad“ objavila Laguna, i sve to je potpisivao kao Dule da bi „Rođeni zli“ koje smatra svojim prvim zrelim delom potpisao svojim punim imenom.

knjige, Održana promocija knjige „Rođeni zli“, Gradski Magazin

Na promociji knjige prisutnima su se obratili producentkinja Aneta Ivanović, kulturološkinja Marija Vukić i autor romana Dušan Nedeljković.

Kulturološkinja Marija Vukić smatra da je ovo jedan izuzetan roman koji prati dobra triler priča, kao i da je karakterizacija likova savršeno urađena, što nije uobičajeno za modernu književnost 21. veka.

Dule postavlja jedno veliko pitanje, a to je da li su ljudi rođenjem loši ili dobri ili su okolnosti te koje su ljude nagnale da zauzmu neke pozitivne ili negativne stavove u životu- rekla je Marija Vukić. 

Svaki Duletov junak poseduje tu neku mračnu, ali i svetlu stranu. Autor prati svoje junake koji tokom osamdesetih postaju žestoki momci i koje okolina i okolnosti guraju u kriminal pa postaju žrtve burazerske tranzicije- dodala je.

knjige, Održana promocija knjige „Rođeni zli“, Gradski Magazin

Marija Vukić priznaje da ima duhovitih pasaža ali roman nije nimalo šaljiv, jer su junaci destruktivne ličnosti. Svi su na kraju gubitnici jer su odabrali pogešan put, ali to je njihov izbor.

Ona smatra da je pisac ipak optimista jer veruje u čoveka, daje mu priliku da sam odabere svoj put. To znači da može pružiti priliku ili svojoj mračnoj ili svojoj svetloj strani, koje poseduju svi ljudi.

Producentkinja Aneta Ivanović je istakla da je Dule Nedeljković veoma precizan kad piše, čak bolno, kao što samo istina može da zaboli, da su baš zbog toga njegove knjige vredne, i da se nada da će neka od Duletovih knjiga, možda baš „Rođeni zli“, biti pretočena u film ili seriju.

Dule se ne bavi advertajzingom, on se ne bavi PR-om, on je negde u kontaktu s ljudima iz tog sveta i negde je prozreo tu igru. Njegovi junaci su rođeni zli. Oni su uspešni, ali nisu srećni- rekla je Aneta Ivanović.

Ona je zaključila da je Nedeljkoviću pošlo za rukom da napiše jednu pravu urbanu priču kojoj samo autentičan beogradski glas ume da da kredibilitet.

knjige, Održana promocija knjige „Rođeni zli“, Gradski Magazin

Uverena sam da je Nedeljković ovim romanom konačno našao svoju pravu vokaciju, a to je da bude pisac.

Na kraju promocije prisutnima se obratio i autor knjige Dušan Nedeljković, koji zastupa stav da svi koji žele da uspeju moraju da se odreknu svojih ideja iz osamdesetih jer sada su u drugoj deceniji 21. veka, a to zahteva nove poglede na svet. Zato na novu knjigu gleda kao na opomenu mladima da se ne zavaravaju nekim prošlim idejama već da hrabro budu surovo iskreni prema sebi. Ima mnogo onih koji nisu sprermni na to.

Ja bih voleo da neko uzme ovu knjigu, da ostane kod kuće, da pusti neku muziku, da je pročita, da shvati da živimo u kretensko vreme, da shvati da moramo da pobedimo ovo vreme. Ovo je isto i posveta svima nama koji smo ostali zdravi, da vidimo kakvi su kreteni postali neki naši prijatelji- rekao je autor knjige Dušan Nedeljković.

 

 

O Zorica Stojković

Proveri takođe

, Odabir idealnog trpezarijskog stola – estetika, dimenzije i funkcionalnost, Gradski Magazin

Odabir idealnog trpezarijskog stola – estetika, dimenzije i funkcionalnost

Kada razmišaljamo o odabiru dobrog trpezarijskog stola, postoji nekoliko faktora na koje bi trebalo da …

, Noć muzičkog i vizuelnog spektakla uz Samsung Galaxy S24 Ultra, Gradski Magazin

Noć muzičkog i vizuelnog spektakla uz Samsung Galaxy S24 Ultra

U srcu Beograda, 22. juna Luka Beograd postala je epicentar ljubitelja muzike, pretvorivši se u …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Gradski Magazin