Održana tradicioinalna Beogradska trka Deda Mrazeva

Sedma Tradicionalna Beogradska trka Deda Mrazeva održana je danas na platou kod Terazijske česme.

Trka u kojoj su učestvovali brojni građani, kako oni stariji tako i najmlađi, ima humanitarni karakter, a ove godine pomaže se Udruženju roditelja dece obolele od malignih bolesti “Zvončica”. “Ovo je jedna od lepih novogodišnjih akcija koja se sedmi put održava u Beogradu. Mogu da kažem u ime Skupštine grada da ćemo narednih godina ovu manifestaciju više podržati i da će to postati deo programa koji organizujemo za Novu godinu”, rekao je gradski menadžer Goran Vesić.

Deda Mrazeva, Održana tradicioinalna Beogradska trka Deda Mrazeva, Gradski Magazin

On okupljenim deda mrazovima poželeo da budu što brži jer je Nova Godina blizu, a najvažnije da se svoj deci odnesu pokloni. Predsednik Udruženja “Zvončica” Vesna Skoko rekla je da je važno omogućiti deci što bolji kvalitet lečenja i sa psihološke osnove jedno zdravije i srećnije tlo.

Ona se zahvalila gradu i svima koji prepoznaju potrebu da pomognu navodeći da se to Udruženje sa “velikom aždajom” bori isključivo na osnovu donacija. “Sredstva će biti utrošena, kako ova tako i sva koja su prethodno bila donirana, samo i isključivo u zdravstvene svrhe. Ona idu Institutu majka i dete, a kada budemo znali o kom se iznosu radi videćemo u dogovoru sa nadležnim odeljenjem šta im je najpotrebnije”, rekla je Skoko.

Među učesnicima manifestacije bila je osamnaestogodišnja Katarina Lalatović koja je istakla da se prvi put učestvuje u trci, da je došla sa drugaricom i da se dobro zabavlja.

Deda Mrazeva, Održana tradicioinalna Beogradska trka Deda Mrazeva, Gradski Magazin

I Nataša Mihajlović koja je došla sa društvom sa fakulteta kaže da joj je cilj da podrži akcju i pomogne da se skrene pažnja javnosti na problem.

Navodeći da je manifestacija divna, ona je pozvala građane da joj se narednih godina priključe. Učesnici trke, ali i posetioci su mogli da uživaju u muzičkom programu, ali i da dobrovoljno daju krv jer je sa Institutom za transfuziju krvi organizovana akcija te je vozilo instituta bilo postavljeno na platou.

Deda Mrazeva, Održana tradicioinalna Beogradska trka Deda Mrazeva, Gradski Magazin

Trka se održava sedmi put po redu u okviru programa obeležavanja gradske Nove godine pod pokroviteljstvom Skupštine grada Beograda i Sekretarijata za sport i omladinu, u organizaciji Sportskog saveza Rakovice i Fondacije “Natalis”.

Deda Mrazeva, Održana tradicioinalna Beogradska trka Deda Mrazeva, Gradski Magazin

O Gradski Magazin

Proveri takođe

Milka pokreće veliku nagradnu igru OMILJENI MILKA UKUS, Gradski Magazin

Milka pokreće veliku nagradnu igru OMILJENI MILKA UKUS

Milka, jedan od najpoznatijih svetskih brendova čokolade, poziva vasda učestvujete u velikoj nagradnoj igri pod …

Modne istorijske priče iz srca grada, Gradski Magazin

Modne istorijske priče iz srca grada

 Malo ko danas zna, kada prolazi ulicom Kneza Mihaila u Beogradu, da su neke od …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Gradski Magazin