, „OLIMPIJSKI DAN“ 1. JUNA U HAJD PARKU , Gradski Magazin

„OLIMPIJSKI DAN“ 1. JUNA U HAJD PARKU 

OKS i brend Jaffa cakes najavili jubilarni 30. Olimpijski dan

, „OLIMPIJSKI DAN“ 1. JUNA U HAJD PARKU , Gradski Magazin
„OLIMPIJSKI DAN“ 1. JUNA U HAJD PARKU  8

Jubilarni Olimpijski dan, 30. po redu, održaće se u Hajd parku u subotu 1. juna, od 12.00 časova, pod sloganom “Na korak do Pariza!”. Partner Olimpijskog tima Srbije i u ovom olimpijskom ciklusu je Jaffa cakes, koji će pružati podršku najboljim sportistima u pripremama za OI u Parizu. Istovremeno, Jaffa cakes će u sklopu dugogodišnje saradnje sa Olimpijskim komitetom Srbije biti i ove godine generalni sponzor Olimpijskog dana.

Na konferenciji za medije održanoj povodom 30. „Olimpijskog dana“ u našoj zemlji, koji se inače tradicionalno organizuje u svim zemljama sveta povodom obeležavanja rođendana Međunarodnog olimpijskog komiteta, istaknuti su osnovni ciljevi događaja – promovisanje olimpijskih vrednosti, zdravog načina življenja, podsticanje na fizičku aktivnost u prirodi, kao i popularizacija Olimpijskog pokreta i filozofije olimpijskog duha.

, „OLIMPIJSKI DAN“ 1. JUNA U HAJD PARKU , Gradski Magazin
„OLIMPIJSKI DAN“ 1. JUNA U HAJD PARKU  9

Uloga promotera Olimpijskog dana ove godine je pripala Sari Ćirković, reprezentativki Srbije u boksu, osvajačici titule šampiona Evrope i Andreju Barni, reprezentativcu Srbije u plivanju, koji je u finalnoj trci na 100 metara slobodnim stilom na Svetskom prvenstvu u Dohi zauzeo 6. mesto.

„Zahvalio bih se kompaniji Jaffa Crvenka što su odlučili da nas drugu godinu zaredom podrže kao generalni sponzor Olimpijskog dana i što već četvrti olimpijski ciklus zaredom pružaju podršku Olimpijskom timu Srbije. Olimpijski dan je sjajna prilika da se okupimo u prirodi, u društvu svoje porodice i prijatelja, i da se zajedno bavimo fizičkom aktivnošću. Ovogodišnji Olimpijski dan je posebno važan jer je u znaku priprema za Olimpijske igre u Parizu i predstavlja priliku da se dodatno motivišu građani da pruže podršku našim sportistima na najvećoj sportskoj smotri”, izjavio je Đorđe Višacki, generalni sekretar Olimpijskog komiteta Srbije, koji se zahvalio svim partnerima Olimpijskog komiteta Srbije na podršci u organizaciji Olimpijskog dana i pozvao sve zainteresovane da se u subotu priključe druženju u Hajd parku.

, „OLIMPIJSKI DAN“ 1. JUNA U HAJD PARKU , Gradski Magazin
„OLIMPIJSKI DAN“ 1. JUNA U HAJD PARKU  10

U okviru dugogodišnje saradnje Olimpijskog komiteta Srbije i kompanije Jaffa Crvenka, u okviru brenda Jaffa cakes, istaknuta je podrška ove kompanije daljem razvoju i promociji sporta, kao i negovanju olimpijskih vrednosti.

Brend Jaffa cakes pokrenuo je i saradnju sa našom uspešnom mladom atletičarkom Angelinom Topić, koja je ambasador brenda omiljenog svim generacijama, i biće joj podrška u pripremama za najvažnija predstojeća takmičenja.

„Ponosni smo na dugogodišnju saradnju sa Olimpijskim komitetom Srbije, i što na taj način negujemo olimpijske vrednosti i pružamo podršku našim sportistima na putu ka velikim uspesima. Njihovi vrhunski rezultati motivišu nas da i mi u okviru našeg poslovanja uvek težimo novim pobedama. Ove godine naš brend ambasador je naša mlada i izuzetno uspešna atletičarka Angelina Topić i nama je velika čast što ćemo joj biti podrška u pripremama za predstojeće Olimpijske igre“, istakao je Aleksandar Poznanić, direktor marketinga kompanije Jaffa Crvenka.

, „OLIMPIJSKI DAN“ 1. JUNA U HAJD PARKU , Gradski Magazin
„OLIMPIJSKI DAN“ 1. JUNA U HAJD PARKU  11

Na konferenciji povodom najave jubilarnog Olimpijskog dana u ime svih sportista prisutnima se obratila reprezentativka Srbije u tekvondou Tijana Bogdanović, osvajačica srebrne medalje sa Olimpijskih igara Rio 2016 i bronzane medalje sa Olimpijskih igara Tokio 2020.

„Kao što znate, Olimpijski dan je divna prilika da se svi okupimo i porodično uživamo u sportskim aktivnostima u prirodi. Upravo iz tog razloga pripremljene su trke za različite uzraste. Shodno tome, svi koji se nađu u Hajd parku u subotu moći će da izaberu trku po svojoj meri. Pozivam sve da sa svojim porodicama i prijateljima dođu u Hajd park u subotu, da uživaju u druženju i pruže podršku svim našim sportistima za predstojeće takmičenje na Olimpijskim igrama u Parizu”, istakla je Tijana Bogdanović.

, „OLIMPIJSKI DAN“ 1. JUNA U HAJD PARKU , Gradski Magazin
„OLIMPIJSKI DAN“ 1. JUNA U HAJD PARKU  12

U Hajd parku će u subotu biti organizovane trke za decu do 4, 8 i 12 godina, trka za osobe sa invaliditetom, trka zadovoljstva na 3800 metara, kao i porodična i štafetna trka. U štafetnoj trci učestvovaće štafeta Olimpijskog komiteta Srbije i kompanije članice sponzorskog pula Olimpijskog komiteta Srbije.

, „OLIMPIJSKI DAN“ 1. JUNA U HAJD PARKU , Gradski Magazin
„OLIMPIJSKI DAN“ 1. JUNA U HAJD PARKU  13

Na Olimpijskom danu biće promovisana i mobilna aplikacija za vežbanje „TreninGo“ Olimpijskog komiteta Srbije,prva sportska aplikacija za samostalno vežbanje na našim prostorima koja se besplatno može preuzeti iz App Store, kao i Google Play. Ovom prilikom biće najavljen i TreninGO izazov pod nazivom „Trči cela Srbija“ tokom kojeg će se Olimpijski dan obeležiti širom naše zemlje. Korisnici aplikacije će imati priliku da izaberu trku po svojoj meri, trku na 5 km, 10 km ili 21 km. Najbržih 20 učesnika (10 m, 10 ž) u svakoj trci biće nagrađeni majicom i diplomom „Olimpijski dan“. Pripremili smo i posebne nagrade kompanije Jaffa Crvenka za najbolja vremena, kao i za kategorije iznenađenja. Izazov će trajati od 1. do 23. juna.

Kao i prethodnih godina, Olimpijski komitet Srbije će za sve učesnike obezbediti majice Olimpijskog dana. Najmlađi učesnici dobiće učesničke diplome sa potpisima predsednika Međunarodnog olimpijskog komiteta i Olimpijskog komiteta Srbije.

O Marija Nikolić

Proveri takođe

, Ako do sada niste, ova tri filma morate odgledati, Gradski Magazin

Ako do sada niste, ova tri filma morate odgledati

Prolećni dani nas već dugo mame da sve svoje slobodno vreme provodimo napolju – pored …

, Upotreba crnih detalja u modernom dizajnu enterijera, Gradski Magazin

Upotreba crnih detalja u modernom dizajnu enterijera

Prilikom uređenja enterijera čak i najsitniji elementi imaju moć da preobraze prostor i unesu željenu …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Gradski Magazin