Najnovije Vesti
OLIMPIJSKI KARAVAN, OLIMPIJSKI KARAVAN STIŽE U TOPOLU, Gradski Magazin

OLIMPIJSKI KARAVAN STIŽE U TOPOLU

Gost EkOlimpijade strelac – olimpijac Milenko SebićOLIMPIJSKI KARAVAN, OLIMPIJSKI KARAVAN STIŽE U TOPOLU, Gradski Magazin


U utorak, 25.10.2016., sa početkom u 12.00h, na platou blizu Opštine Topola, biće održana „EkOlimpijada“ pod sloganom „Moje školsko eko dvorište“, a sa učesnicima će se družiti strelac Milenko Sebić, učesnik Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru.

OLIMPIJSKI KARAVAN, OLIMPIJSKI KARAVAN STIŽE U TOPOLU, Gradski Magazin

U 11 časova, u O.Š. “Sestre Radović”, u selu Belosavci, u delu programa “Olimpijska aleja”, biće posađeno pet stabala koja predstavljaju pet olimpijskih vrednosti koje mladi treba da usvoje u svom svakodnevnom životu: radost igre, fer plej, poštovanje, izuzetnost i jedinstvo duha, tela i uma. U okviru posete školi, naš partner kompanija Coca-Cola pokloniće sportske rekvizite u vidu lopti za fudbal, košarku i odbojku.

OLIMPIJSKI KARAVAN, OLIMPIJSKI KARAVAN STIŽE U TOPOLU, Gradski Magazin

Cilj „EkOlimpijade“ je da osnovci kroz sport i zabavu, učestvujući u raznovrsnim radionicama, razvijaju olimpijski duh i upoznaju prave olimpijske vrednosti i važnost očuvanja životne sredine.

OLIMPIJSKI KARAVAN, OLIMPIJSKI KARAVAN STIŽE U TOPOLU, Gradski Magazin

„EkOlimpijsko igralište“ je sportsko-ekološka radionica u kojoj će posebna pažnja biti posvećena očuvanju prirode, kao jednoj od osnovnih olimpijskih vrednosti. Glavna tema biće uređenje školskog dvorišta kroz podizanje svesti mladih o reciklaži i separaciji otpada, a tim povodom jedna od škola će na poklon dobiti kante za reciklažu od kompanije Sekopak.

Igra „Eko fudbal“ podrazumeva takmičenje između mešovitih muško-ženskih timova, a učesnici uče da  razmišljaju o fer pleju i korektnosti tako što pravila igre određuju igrači na licu mesta.

Top partner Međunarodnog olimpijskog komiteta kompanija Coca-Cola partner je Olimpijskog komiteta Srbije u edukativnim projektima “Olimpijski čas”, “EkOlimpijada” i “Sportski izazov” do kraja olimpijskog ciklusa RIO 2016. Ova međunarodna kompanija je najstariji globalni partner Međunarodnog olimpijskog komiteta i širom sveta aktivno podržava edukativne aktivnosti koje imaju za cilj da podstaknu mlade na aktivan način života i podignu svest o važnosti očuvanja životne sredine.

Izvor: Gradski Magazin

Foto: Gradski Magazin

O Jelena Filipović

Proveri takođe

Partizan, DŽ.K. “PARTIZAN” U NOVOM RUHU, Gradski Magazin

DŽ.K. “PARTIZAN” U NOVOM RUHU

Dana 29. jula 2020.godine u prostorijama s.d.”Partizan” organizovano je fotografisanje mladih džudista koji u novom …

knjige a, Promocija knjige “Neki drugi život” Jelene Bačić Alimpić, Gradski Magazin

Promocija knjige “Neki drugi život” Jelene Bačić Alimpić

Promocija jubilarne desete knjige Jelene Bačič Alimpić „Neki drugi život“ održaće se u utorak 7. …

Leave a Reply

Your email address will not be published.