Najnovije Vesti
Tamara Bojanić, Ona je Tamara Bojanić – ona je šampion u znanju!, Gradski Magazin

Ona je Tamara Bojanić – ona je šampion u znanju!

Nije gradska tema, ali je svakako tema koja treba da inspiriše mladost glavnog grada, pa i cele nam napaćene zemlje, u kojoj put do uspeha ne vodi preko znanja, već preko partijske knjižice.

Naime, Tamara Bojanić, učenica prvog razreda novosadske gimnazije “Jovan Jovanović Zmaj” osvojila je zlatnu medalju na Juniorskoj naučnoj olimpijadi koja je održana u Argentini. Ovo je prvi put da neko iz Srbije osvojio zlatnu medalju na ovoj olimpijadi. Proveravali su se znanja iz fizike, hemije i biologije sa akcentom na fiziku.

Tamara će danas dobiti i specijalnu nagradu za talente Pokrajinskog sekretarijata za sport i omadinu. To je već drugi put da joj Pokrajina dodeljuje ovu nagradu, prošle godine ju je zaslužila kao šampion države u takmičenju iz fizike. Na istoj olimpijadi, na kojoj su učestvovali učenici iz više od 70 zemalja, srebrne medalje osvojili učenik Matematičke gimnazije Igor Medvedev i učenik gimnazije “Svetozar Marković” iz Niša Bogdan Stanojević.

Tamara Bojanić, Ona je Tamara Bojanić – ona je šampion u znanju!, Gradski Magazin

Bronzane medalje pripale su učenici Matematičke gimnazije Milici Božanić i učeniku gimnazije “Svetozar Marković” iz Niša Novaku Stanojeviću. Mnogi će se u Srbiji kititi njihovim uspehom, ali da li će im neko zaista pomoći, nagraditi i omogućiti im da i dalje napreduju?! Teško, ali voleo bih da me demantuju. Pomogli bi im, kao i uvek, osobe koje nisu u mogućnosti da im puno pomognu. Ostaje im da se uzdaju u sebe i u svoje porodice.

 

 

O Gradski Magazin

Proveri takođe

Situacija „svega mi je preko glave“ može iznedriti vašu najveću pobedu, Gradski Magazin

Situacija „svega mi je preko glave“ može iznedriti vašu najveću pobedu

U engleskom jeziku postoji reč, „overwhelm“ koja opisuje ono stanje kada smo preplavljeni stresom, anksioznošću, …

ŽARIŠTE: KORONA JE PODIVLJALA POSLE ŽURKE NA SPLAVU HOT MESS, Gradski Magazin

ŽARIŠTE: KORONA JE PODIVLJALA POSLE ŽURKE NA SPLAVU HOT MESS

Kada su svi mislili da je virus Covid-19 u Srbiji zaustavljen, menadžment beogradskog splava Hot …

Leave a Reply

Your email address will not be published.