Oni nemaju pojma šta je strah, Gradski Magazin

Oni nemaju pojma šta je strah

Samo za najhrabrije: Oni nemaju pojma šta je strah

Ovi neustrašivi alpinisti posvetili su svoje živote penjanju na najviše i najpoznatije zgrade i građevine na svetu, i to bez zaštitne opreme. Njihov najnoviji podvig su soliteri Hongkonga i Šendžena. Nakon što su izbegli da budu proterani iz Kine, pošto su se fotografisali na vrhu 650 metara visoke Šangajske kule, svetski poznati par se vratio da napravi još dramatičnih fotografija.Dvojac poznat kao Vitalij Raskalov (22) i Vadim Mahorov (25) na najnovijim fotografijama prkosi gravitaciji sa vrha nebodera u Hongkongu i obližnjem Šendženu.

„Radije bih umro od pada sa velike visine nego da padnem sa zgrade sa četiri sprata i ostanem živ ali nepokretan. Toga se najviše plašim“, izjavio je Raskalov za Dejli mejl. Ovi zavisnici od adrenalina iz Ukrajine i Rusije upoznali su se u Sankt Peterburgu, kada su naleteli jedan na drugog dok su se penjali na viseći most. Dvojac se od tada penjao na krovove Sagrade familije u Barseloni, katedrale u Kelnu, na Ajfelov toranj i Notr Dam u Parizu. Takođe, osvojili su vrhove piramida u Gizi, kao i neke od najnovijih nebodera u Dubaiju. „U Šangaju smo posetili zgradu banke, ali nismo uspeli da dođemo do krova. Ušli smo obučeni u odela i kravate i tražili dozvolu da odemo do 56. sprata. Lako su nas pustili, ali su na krovu bili pripadnici obezbeđenja, tako da nismo mogli dalje“, kaže Vitalij, vidno razočaran što nije uspeo da „osvoji“ i najprepoznatljiviju zgradu u Hongkongu.

strah, Oni nemaju pojma šta je strah, Gradski Magazin

U svojoj prvoj poseti Kini prošle godine prespavali su na 650 metara visokom Šangajskom tornju, čekajući 12 sati da se raščisti magla: „Kada sam se probudio, izgledalo je kao da sam u avionu, usred oblaka. Nismo se uopšte brinuli za bezbednost. To je bila kineska Nova godina,tako da nije bilo nigde nikoga“, objasnili su adrenalinski zavisnici. Raskalov tvrdi da do sada nije postojala mogućnost da padnu ili da se uplaše tokom penjanja i nema sumnje da nastavljaju svoju potragu za novim neboderima. Takođe dodaje da što se više penju, manje se plaše.

„Na primer u Moskvi, dok vozim motor osećam veću opasnost nego kad se penjem na solitere“, navodi Vitalij. Dvojac će da napravi pauzu na Tajlandu, pred odlazak u Nemačku gde pripremaju izložbu fotografija sa krovova, u minhenskoj galeriji „Kolab“.Ovog leta planiraju put u Južnu Ameriku, kako bi pronašli nove ciljeve za „osvajanje“ i snimili dokumentarac o sebi i onima koji su im slični širom sveta.

strah, Oni nemaju pojma šta je strah, Gradski Magazin

O Jelena Filipović

Proveri takođe

Osnažena žena-jača porodica u Blacu!, Gradski Magazin

Osnažena žena-jača porodica u Blacu!

Nakon kratke letnje pauze, u Kulturnom centru Blace biće održana prva u novom ciklusu edukativnih …

Održan Bentbaša Cliff Diving u Sarajevu!, Gradski Magazin

Održan Bentbaša Cliff Diving u Sarajevu!

5. avgusta u Sarajevu održano je deveto izdanje sportsko-turističkog događaja “Bentbaša Cliff Diving” koji je …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Gradski Magazin