Zadušnice, OPREZ OKO STARIH SPOMENIKA: Zbog Zadušnica, ulaz automobilima na sva groblja u Beogradu zabranjen do 15 sati, Gradski Magazin
Foto: Pixabay

OPREZ OKO STARIH SPOMENIKA: Zbog Zadušnica, ulaz automobilima na sva groblja u Beogradu zabranjen do 15 sati

JKP “Pogrebne usluge” upozorilo je sugrađane da se prilikom posete počivalištima za Zadušnice, ne naslanjaju na spomenike pokojnika kako bi se izbegle povrede.


Kako kažu, stručne službe preduzeća su tokom redovne kontrole utvrdile da ima dosta obeležja koja su nestručno podignuta, dotrajala i nestabilna.

Iz preduzeća napominju da u slučaju pada spomenika, odmah obaveste upravu.

– Prema Odluci o uređenju i održavanju groblja i sahranjivanju, o održavanju grobnih mesta i nadgrobnih obeležja na njima, staraju se isključivo njihovi korisnici, porodica i srodnici – podsećaju nadležni.

– Vlasnici nestabilnih spomenika upućuju se da se u najkraćem roku jave upravi groblja radi dogovora o sanaciji spomenika.

Istovremeno sa ovim upozorenjem, iz “Pogrebnog” apeluju na sugrađane da za odlazak na groblja za Zadušnice, koriste gradski prevoz umesto svojih automobila. Na Novom, Zemunskom i Topčiderskom groblju je na snazi potpuna zabrana ulaska za automobile danas i sutra.

Danas u periodu od 7 do 15 sati, ulaz motornim vozilima biće onemogućen na Centralnom groblju, Zbegu, Orlovači i Lešću. Sat kasnije zabrana će biti na snazi na groblju Nova Bežanija. Sutra će kapije za ulaz motornim vozilima na Centralno i groblje Zbeg biti otvorene od 7 časova do 17.30, na Orlovači i Lešću od 7 do 10.30 i od 15 časova do 17.30. Isti period važiće i za groblje Nova Bežanija.

OBEZBEĐEN PREVOZ NAJSTARIJIH

ZA posetioce koji se teže kreću i starije sugrađane danas su na Lešću, Orlovači i Novoj Bežaniji, najvećim gradskim grobljima, obezbeđena tri minibus vozila, koja će ih besplatno prevoziti. Organizovani prevoz će saobraćati u određenim intervalima od 7.00 do 15.00 časova, od ulazne kapije groblja do najudaljenijih parcela.

Foto: Pixabay

Izvor: PRessSerbia/Novosti

O Marija S.

Proveri takođe

CEFTA i Zajedničko regionalno tržište su instrumenti za ubrzanu integraciju u EU tržište

U Kotoru je održan Regionalni sastanak lidera Zapadnog Balkana pod sloganom “Jedna regija, zajednička vizija”. …

, Drugo i još veće izdanje HR.Weekenda: Interdisciplinarne teme i najveći stručnjaci ove jeseni u Rovinju, Gradski Magazin

Drugo i još veće izdanje HR.Weekenda: Interdisciplinarne teme i najveći stručnjaci ove jeseni u Rovinju

Drugo izdanje izuzetno uspešnog HR.Weekenda održaće se i ove godine u sklopu Weekenda.17, i to …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Gradski Magazin