Zadušnice, OPREZ OKO STARIH SPOMENIKA: Zbog Zadušnica, ulaz automobilima na sva groblja u Beogradu zabranjen do 15 sati, Gradski Magazin
Foto: Pixabay

OPREZ OKO STARIH SPOMENIKA: Zbog Zadušnica, ulaz automobilima na sva groblja u Beogradu zabranjen do 15 sati

JKP “Pogrebne usluge” upozorilo je sugrađane da se prilikom posete počivalištima za Zadušnice, ne naslanjaju na spomenike pokojnika kako bi se izbegle povrede.


Kako kažu, stručne službe preduzeća su tokom redovne kontrole utvrdile da ima dosta obeležja koja su nestručno podignuta, dotrajala i nestabilna.

Iz preduzeća napominju da u slučaju pada spomenika, odmah obaveste upravu.

– Prema Odluci o uređenju i održavanju groblja i sahranjivanju, o održavanju grobnih mesta i nadgrobnih obeležja na njima, staraju se isključivo njihovi korisnici, porodica i srodnici – podsećaju nadležni.

– Vlasnici nestabilnih spomenika upućuju se da se u najkraćem roku jave upravi groblja radi dogovora o sanaciji spomenika.

Istovremeno sa ovim upozorenjem, iz “Pogrebnog” apeluju na sugrađane da za odlazak na groblja za Zadušnice, koriste gradski prevoz umesto svojih automobila. Na Novom, Zemunskom i Topčiderskom groblju je na snazi potpuna zabrana ulaska za automobile danas i sutra.

Danas u periodu od 7 do 15 sati, ulaz motornim vozilima biće onemogućen na Centralnom groblju, Zbegu, Orlovači i Lešću. Sat kasnije zabrana će biti na snazi na groblju Nova Bežanija. Sutra će kapije za ulaz motornim vozilima na Centralno i groblje Zbeg biti otvorene od 7 časova do 17.30, na Orlovači i Lešću od 7 do 10.30 i od 15 časova do 17.30. Isti period važiće i za groblje Nova Bežanija.

OBEZBEĐEN PREVOZ NAJSTARIJIH

ZA posetioce koji se teže kreću i starije sugrađane danas su na Lešću, Orlovači i Novoj Bežaniji, najvećim gradskim grobljima, obezbeđena tri minibus vozila, koja će ih besplatno prevoziti. Organizovani prevoz će saobraćati u određenim intervalima od 7.00 do 15.00 časova, od ulazne kapije groblja do najudaljenijih parcela.

Foto: Pixabay

Izvor: PRessSerbia/Novosti

O Marija S.

Proveri takođe

, Komoda – neizostavni element savremenog enterijera, Gradski Magazin

Komoda – neizostavni element savremenog enterijera

Komode  su praktično rešenje za skladištenje različitih predmeta, od odeće do posuđa, knjiga ili drugih …

, Asocijacija svetskih trgovinskih centara i Svetski trgovinski centar Bangalor po prvi dovode ribrendirani Globalni poslovni forum u Indiju, Gradski Magazin

Asocijacija svetskih trgovinskih centara i Svetski trgovinski centar Bangalor po prvi dovode ribrendirani Globalni poslovni forum u Indiju

Tema GBF-a, koji se održava u Bangaloru – „Silikonskoj dolini Indije“, biće mogućnosti za ulaganje …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Gradski Magazin