Oralno zdravlje je značajan segment opšteg zdravlja čoveka, Oralno zdravlje je značajan segment opšteg zdravlja čoveka, Gradski Magazin

Oralno zdravlje je značajan segment opšteg zdravlja čoveka

Oralno zdravlje je značajan segment opšteg zdravlja čoveka. Za postizanje i očuvanje dobrog oralnog zdravlja, oralna higijena igra presudnu ulogu. Električna četkica omogućava uspešno uklanjanje biofilma prilikom održavanja oralne higijene i time doprinosi zdravlju zuba i parodoncijuma.“

Oralno zdravlje je značajan segment opšteg zdravlja čoveka, Oralno zdravlje je značajan segment opšteg zdravlja čoveka, Gradski MagazinOralno zdravlje, kao važna i neizostavna karika opšteg zdravlja je tema o kojoj se često govori,a najviše u ovom periodu godine jer se upravo u martu mesecu obeležava Svetski dan oralnog zdravlja. U želji da se još jednom sa najviših instanci ukaže na važnost  adekvatnog održavanja oralne higijene, kompanija Philips je u saradnji sa Klinikom za parodontologiju i oralnu medicinu Stomatološkog fakulteta u Beogradu pokrenula inicijativu #volimsvojosmeh koju su, između ostalog, podržali i studenti završnih godina Stomatološkog fakulteta.

U petak, 24.03.2023. upriličeno je edukativno druženje sa studentima čiji je domaćin bila Klinika za parodontologiju i oralnu medicinu. U okviru studentskih vežbi, studenti su bili u prilici da čuju prezentaciju o Philips Sonicare, soničnim električnim četkicama za zube koju je održao dr Marko Kovačević iz kompanije Philips. Kako je stomatologija praktična nauka, studenti su imali priliku da na licu mesta i na ličnom primeru vide i osete kako izgleda oprati zube Sonicare četkicama.

„Philips Sonicare električne četkice karakteriše klinički dokazana sonična tehnologija koja se bazira na 62.000 kombinovanih pulsaciono-vibracionih pokreta vlakana četkica u minuti, koje omogućavaju efikasno pranje svih površina zuba, a što je takođe važno, njihova upotreba je brojnim kliničkim studijama dokazana kao adekvatna za primenu kod svih grupa pacijenata, kako onih sa prirodnim zubima, tako i kod onih ljudi koji imaju bilo koju vrstu protetskih radova ili ortodontskih aparata. Bezbednost primene i efikasnost u odstranjivanju dentalnog plaka su već decenijama unazad postavili Philips Sonicare četkice na vodeće mesto po preporuci naših kolega širom Evrope i Sveta. Naša želja je da budemo partneri stomatologa na putu ka poboljšanju stanja oralnog zdravlja populacije, pa verujem da ćemo u najskorijoj budućnosti u saradnji sa Udruženjem parodontologa, Stomatološkim fakultetom ali i našim mladim kolegama studentima postaviti Sonicare kao zlatni satndard održavanja oralne higijene“ – istakao je dr Kovačević.

Kao budući stomatolozi, koji će biti deo očuvanja zdravih osmeha naše zemlje, studenti predstavljaju viralni deo kampanje koju je objektivom zabeležio poznati srpski fotograf Dušan Petrović. Sama inicijativa koju je kompanija Philips pokrenula ima za svrhu edukaciju i podsećanje na važnost oralne higijene.

Proslavljajući 31 godinu postojanja ove godine, Sonicare četkice su uvek vizionarski podržavale povezanost između oralnog i celokupnog zdravlja ljudi. Razvijene u saradnji sa stomatološkom zajednicom, neprestane inovacije Sonicare četkica za zube imaju za cilj postizanje visokog nivoa oralne nege kod kuće, a između poseta stomatologu. Ovaj jedinstveni pristup je za samo tri godine Sonicare postavio kao vodeću električnu četkicu za zube koju preporučuju stomatološki profesionalci u Sjedinjenim Američkim Državama.

Briga o zubima nikad nije bila jednostavnija!

 

Foto: Stefan Ivanović

O Marija Nikolić

Proveri takođe

, Transformacija vaše kuhinje u elegantni kulinarski raj, Gradski Magazin

Transformacija vaše kuhinje u elegantni kulinarski raj

Kada pristupamo uređenju kuhinje, važno je obratiti pažnju na svaki detalj. Od izbora nameštaja i …

, „OLIMPIJSKI DAN“ 1. JUNA U HAJD PARKU , Gradski Magazin

„OLIMPIJSKI DAN“ 1. JUNA U HAJD PARKU 

OKS i brend Jaffa cakes najavili jubilarni 30. Olimpijski dan „OLIMPIJSKI DAN“ 1. JUNA U …

Jedan komentar

  1. Highly recommended did this. Very interesting information. Thanks for sharing!

    online gambling philippines

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Gradski Magazin