Eucerin, OSLOBODITE SE SIMPTOMA SUVE KOŽE, Gradski Magazin
EUCERIN

OSLOBODITE SE SIMPTOMA SUVE KOŽE

Eucerin®Mesec suve kože pruža pogodnosti kupovine preparata iz linija za negu suve kože i donosi novitete iz dokazano efikasne Eucerin®UreaRepair PLUS linije


Malo je ljudi kojima nije poznat osećaj suve kože. Čak i kada koža nije tipski suva, postoje periodi u godini kada osetimo da je njena površina grublja na dodir, da je sklonija perutanju, zateže, crveni se i pecka. 

Takav osećaj posebno se javlja nakon boravka napolju tokom hladnih dana ili posle tuširanja, ako koristimo neadekvatna sredstva za pranje i negu. 

Objašnjenje ove pojave veoma je jednostavno – oštri vremenski uslovi, kao i upotreba pojedinih sredstva za čišćenje koja sadrže sastojke koji su agresivni prema površinskom sloju kože, ugrožavaju njenu prirodnu zaštitnu barijeru čija je ulogu da je štiti od gubitka vlage. Najpodložniji ovim uticajima su, naravno, otkriveni delovi tela, ali i stopala zbog stalnog nošenja nepropusne obuće. 

Kada su u pitanju osobe koje pate od dijabetesa, kao i one koje dugo borave napolju ili zbog poslovinih obaveza ceo dan provode  „na nogama“, koža može postati toliko suva da puca, a na površini se pojavljuju ranice. Zbog svega toga, veoma je važno da u ovom periodu godine obratimo posebnu pažnju na negu kože. 

A nega, poznato je, počinje od čišćenja. 

Upravo zbog toga, već dokazano efikasna Eucerin®UreaRepair PLUS linija, sada je dopunjena Eucerin® UreaRepair PLUS Penom za kupanje sa 5% uree, preparatom koji je specijalno formulisan za svakodnevnu upotrebu na suvoj i veoma suvoj koži. Osnovu formulacije ovog preparata čini urea, koja je poznata kao zlatni standard u nezi suve kože. 

OSLOBODITE SE SIMPTOMA SUVE KOŽE, Gradski Magazin

Eucerin® UreaRepair PLUS Pena za kupanje sa 5% uree klinički dokazano ne isušuje već čuva kožnu barijeru, a pogodna je za svakodnevnu upotrebu, kako kod odraslih i dece starije od 2 godine, tako i kod starijih i osoba sa dijabetesom, psorijazom, atopijskim dermatitisom i alergijama. 

Za razliku od većine preparata namenjenih suvoj koži, Eucerin®UreaRepair PLUS Pena za kupanje sa 5% uree ima blag, prijatan miris koji je postignut uz upotrebu sastojaka koji nisu agresivni prema koži, ne isušuju je i ne izazivaju alergije. 

Pored toga, prijatna je za upotrebu jer se providna tečnost u bočici preparata pritiskom na pipak pretvara u nežnu, postojanu penu blagog mirisa koja se jednostavno nanosi na kožu i lako ispira. Tokom istraživanja iskustva upotrebe, u kojem su učestvovale 172 žene od 25 do 75 godina, 98% učesnica potvrdilo je da ova pena nežno, ali efikasno čisti kožu.

OSLOBODITE SE SIMPTOMA SUVE KOŽE, Gradski Magazin

U kombinaciji sa ovim preparatom, za najbolje rezultate u nezi suve kože, kao i za sprečavanje isušivanja, preporučena je upotreba Eucerin® UreaRepair PLUS Parfimisanog losiona sa 5% uree. Specijalno formulisan da pruži olakšanje suvoj koži i zadovolji sve njene potrebe, uz blag, prijatan miris, ovaj losion pogodan je za upotrebu kod osoba sa suvom i osetljivom kožom, sadrži sastojke koji prijaju koži i imaju umirujuća svojstva. 

OSLOBODITE SE SIMPTOMA SUVE KOŽE, Gradski Magazin

Za dodatnu, specijalnu negu i olakšanje simptoma izrazito suve kože stopala, idealan izbor je takođe nov preparat iz Eucerin®UreaRepair PLUS linije – Eucerin®UreaRepair PLUS Pena za stopala sa 10% uree. Ova ultra lagana pena, koja pored uree sadrži i ceramide, pogodna je za upotrebu i kod dijabetičara. Klinički dokazano obezbeđuje intenzivnu hidrataciju koja traje i do 48 sati i pruža trenutno olakšanje simptoma zadebljane i suve kože stopala. Istraživanje sprovedeno sa 250 korisnika tokom dve nedelje redovne upotrebe, pokazalo je da ovaj preparat 100% ublažava osećaj isušenosti, pruža osećaj hidriranosti i vidljivo revitalizuje kožu čineći da izgleda zdravije i negovanije. 

OSLOBODITE SE SIMPTOMA SUVE KOŽE, Gradski Magazin

INFO PLUS: U bliskoj saradnji sa farmaceutima i dermatolozima, u toku više od jednog veka postojanja, Eucerin® posebnu pažnju posvećuje nezi suve kože. Rezultat ove ekspertize su linije i preparati specijalno formulisani da zadovolje potrebe suve i izrazito suve kože lica i tela. Preparate iz ovih linija tokom Eucerin® Meseca suve kože, koji traje do 15. februara,  možete pronaći u apotekama sa popustom od 20%. Popust se ne odnosi na specijalna pakovanja, druge specijalne ponude i artikle čija je cena već snižena.

Foto: Promo

Izvor: Promo

O Marija S.

Proveri takođe

Holesterol, HOLESTEROL SE TEŠKO OTKRIVA, A STVARA MNOGE POSLEDICE: Kardiolozi upozoravaju da se prvi simptom javlja u OVOM DELU TELA, Gradski Magazin

HOLESTEROL SE TEŠKO OTKRIVA, A STVARA MNOGE POSLEDICE: Kardiolozi upozoravaju da se prvi simptom javlja u OVOM DELU TELA

Prvi simptom visokog holesterola se javlja u jednom delu tela i sprečava nas da imamo …

Muškarci, 13 komplimenata koje muškarci zapravo žele da čuju, Gradski Magazin

13 komplimenata koje muškarci zapravo žele da čuju

Iz prvog lica. Komplimenti su važni u svakoj vezi. Hteli to da priznamo ili ne, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Gradski Magazin