, Osvežavanje enterijera bojom morskog plavetnila, Gradski Magazin

Osvežavanje enterijera bojom morskog plavetnila

Kada je reč o transformaciji enterijera, malo toga može imati tako snažan uticaj kao komad nameštaja u intenzivnoj boji. U moru neutralnih tonova, raznovrsnost plavih sofa ističe se kao izuzetan izbor za unapređenje prostora. Njihov intenzitet donosi svežinu i eleganciju i tako postaje neodoljiv izbor za svakoga ko želi da osveži svoj dom. Kroz ovaj tekst istražujemo kako plava sofa može postati fokusna tačka vašeg enterijera, privlačeći poglede i stvarajući atmosferu koja odiše stilom i udobnošću.

Tamnije nijanse, poput tamnoplave i indigo plave izazivaju osećaj dubine i sofisticiranosti, zato je pravi izbor za vaš dnevni boravak ležaj MAJOR koji je idealan kao polazna tačka modernog, inspirativnog i savremenog enterijera.

, Osvežavanje enterijera bojom morskog plavetnila, Gradski Magazin
Osvežavanje enterijera bojom morskog plavetnila 4

Uz nameštaj u plavoj boji lako možete da kombinujete mnogo boja i na taj način dodatno oplemenite prostor. Mogućnost izbora klub stolova je raznolika, pa tako možete da kombinujete rustične drvo dekore ili moderne klub stolove sa metalnom konstrukcijom, u zavisnosti od toga koji stilski pravac želite da naglasite. Geometrijska pravilna forma klub stola MORINI, kao i metalna konstrukcija u crnoj boji, u kombinaciji sa staklenom površinom u dekoru crnog mermera, odlično će se uklopiti u ambijent. 

Plava boja se izuzetno lako uklapa sa mnogo različitih boja i nijansi, poput bele, krem, sive, ružičaste, a sjajan efekat se postiže i kombinovanjem sa jarkim bojama kao što su žuta, oker, tamnocrvena, tamnozelena, sa bojom zlata itd.  Zelenilo je neizostavan deo uređenja, a dekorativno cveće možete postaviti i na klub sto.

Zidove možete ukrasiti slikama većih formata, galerijom slika ili ogledalom, a sjajno rešenje su i moderne grafike u neutralnim tonovima, ili akcentovanom jednom bojom koja se provlači i u ostatku enterijera.  Dobar izbor mogu biti slika BILLY ili slika NEW YORK, a ljubiteljima životinja dopala bi se slika na platnu ATMOSPHERA sa prikazom lava.

Važan detalj u enterijeru, koji umnogome može promeniti utisak o prostoriji, je tepih. Izborom svetlijih nijansi prostor će se otvoriti i izgledati prostranije, a boja nameštaja dodatno dolazi do izražaja. Tepih SAVANA PLUS u krem boji sa diskretnim braon detaljima uneće notu topline i zaokružiti enterijersku priču.

Ako se odlučite za ležaj u boji, poželjno je da izbor ostalih komada nameštaja bude u neutralnim nijansama. Dizajneri enterijera Forma Ideale predlažu da uz ležaj, ukoliko za to imate prostora, kombinujete jednu ili dve fotelje. Fotelja je omiljeno mesto za sedenje, a pored funkcionalnog  ima izuzetno važan uticaj na estetiku dnevne sobe. Fotelja CAZAR je idealna za opremanje prostora, bilo da je reč o ambijentu dnevnog boravka, ili za opremanje modernih poslovnih prostora, a zaobljene dizajnerske linije čine je izuzetno atraktivnim izborom.

, Osvežavanje enterijera bojom morskog plavetnila, Gradski Magazin
Osvežavanje enterijera bojom morskog plavetnila 5

Plava boja donosi osećaj smirenosti i ravnoteže u prostoriju, a baš kao što more umiruje naša čula svojim plavetnilom, tako i plava sofa unosi taj osećaj u dom. Ponekad je dobro da izađete iz zone komfora i neutralih boja kako biste uneli potpuno novu energiju u vaš prostor. Zbog toga plava boja može da bude odličan izbor na tom putu transformacije, a uz pažljivo odabrane nijanse i materijale uređenje će biti zaista upotpunjeno.

O Marija Nikolić

Proveri takođe

, ŠARENI AVA SVET SE ŠIRI – STIŽE JOŠ 18 NOVIH RADNJI, Gradski Magazin

ŠARENI AVA SVET SE ŠIRI – STIŽE JOŠ 18 NOVIH RADNJI

Ava shopping park za manje od dve godine posetilo više od 2 miliona ljudi, a …

, Osvežite vaš dom kombinacijom modernog nameštaja i kreativnih tapeta, Gradski Magazin

Osvežite vaš dom kombinacijom modernog nameštaja i kreativnih tapeta

Osvežite vaš dom kombinacijom modernog nameštaja i kreativnih tapeta Kada uređujemo naš životni prostor trudimo …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Gradski Magazin