, Osvežite ambijent dnevne sobe udobnom sofom, Gradski Magazin

Osvežite ambijent dnevne sobe udobnom sofom

C, Osvežite ambijent dnevne sobe udobnom sofom, Gradski Magazinentralno mesto u dnevnoj sobi najčešče zauzimaju veliki komadi nameštaja, poput garniture, plakara ili kreveta. Najčešće ih biramo po estetici, ali važno je i da se na pravi način uklope u prostor. Postoji veliki broj različitih komada tapaciranog nameštaja za sedenje, a u nastavku ćemo vam prikazati kako da na najbolji način uklopite u ambijent svog dnevnog boravka tri osnovna modela.

UGAONA GARNITURA

Ugaona garnitura u dnevnoj sobi ima veoma važnu ulogu. Pored mesta za zabavu, kada se okupite sa najdražima, potrebno je da bude i dovoljno udobna i komforna za rutine porodičnog života, kućni bioskop, odmor i relaksaciju.

Velika ugaona garnitura u obliku slova L odličan je izbor za otvoreniji prostor, jer pomaže u razgraničenju prostora dnevne sobe od trpezarije ili kuhinje. Može da se postavi u ugao prostorije, ili da bude potpuno slobodna u prostoru. Dobar je izbor i za malu dnevnu sobu, jer je praktičnije rešenje od kombinacije sofe i fotelje.

Neka vam za odabir boje inspiracija bude priroda, a sjajan izbor mogu biti tonovi koji vuku ka tamno plavoj i mahovina zelenoj, kao i zemljani tonovi, poput bež i sive.

Ugaona garnitura FIGO u bež boji izuzetno praktično rešenje za opremanje životnog prostora, a može se lepo kombinovati i sa ostalim komadima nameštaja. Poseduje i kutiju za odlaganje posteljine, što doprinosi njenoj funkcionalnosti.

Pri izboru garniture obratite pažnju i na rukonaslone, kao i to da ne blokiraju pogled na prozor, ali u tom slučaju možete odabrati ugaonu garnituru koja ih nema celom svojom dužinom.

TROSED

Trosed je u dnevnoj sobi obično najveći komad nameštaja, pa najčešće diktira stil celog ambijenta. Ukoliko često imate goste, dva manja troseda okrenuta jedan prema drugom mogu da budu praktičnije rešenje od jednog velikog troseda.

Trosed je praktičan i po tome što mu uvek možete promeniti raspored i može stajati bilo gde u prostoru, pa čak i samom centru. Boja troseda utiče i na ostale komade nameštaja i detalje u dnevnoj sobi, a na osnovu njega možete da birate i boju tapeta ili zidova. Ukoliko se odlučite za zemljane tonove, uvek možete napraviti neki jači kontrast sa plavom, ljubičastom ili čak i pink bojom.

, Osvežite ambijent dnevne sobe udobnom sofom, Gradski MagazinLežaj MARBO u braon boji pravo je savremeno rešenje za opremanje dnevne sobe, a istovremeno je i izuzetno praktičan. Žičano jezgro i površina za odmor i spavanje garantuju kvalitetan odmor, a klasični rukonasloni i kutija za odlaganje posteljine potpunu funkcionalnost.

Ukoliko se odlučite za trosed u dnevnoj sobi, savet je da se ne prostire celom dužinom zida, jer može izgledati nadmoćno u odnosu na ostatak prostora, već bi idealna proporcija bila dve trećine zida uz koji se postavlja. Time ćete dobiti više prostora, a biće dodatnog mesta i za klub stolove.

KREVET ZA JEDNU OSOBU

Dimenzije dnevne sobe jesu bitan faktor pri izboru prave sofe, ali i način na koji se soba koristi takođe utiče na to koja je veličina sofa najbolja za vaš prostor. Ukoliko vam je potrebno da prostorija bude praktičnija i da nema svrhu samo dnevne sobe, već možda i spavaće, možete odabrati krevet za jednu osobu.

Ovaj tip kreveta je obično praktičan, jer nije velikih dimenzija, nema velike rukonaslone i uglavnom je svedenijeg oblika, što znači da može stati u ćoškove, manje pristupačne delove prostorije ili da se sa njim čak i napravi odvojen kutak u većoj prostoriji.

S obzirom na to da je oblik sofe takođe veoma važan, savet dizajnera enterijera Forma Ideale je da se odlučite za niži model ako soba ima nizak plafon ili prozor. Možete biti smeli pri odabiru nijanse, a sjajan izbor su pastelne, tirkizna, roze ili žuta. Ležaj ALTELLA u zelenom štofu predstavlja pravo osveženje za prostor, a i praktičan je, jer poseduje i kutiju za odlaganje posteljine.

Verujemo da ste prema svojoj zamisli, ali i raspoloživom prostoru, odabrali komad koji će osvežiti ambijent vaše dnevne sobe i priuštiti vam trenutke svakodnevnog uživanja.

O Marija Nikolić

Proveri takođe

, Transformacija vaše kuhinje u elegantni kulinarski raj, Gradski Magazin

Transformacija vaše kuhinje u elegantni kulinarski raj

Kada pristupamo uređenju kuhinje, važno je obratiti pažnju na svaki detalj. Od izbora nameštaja i …

, „OLIMPIJSKI DAN“ 1. JUNA U HAJD PARKU , Gradski Magazin

„OLIMPIJSKI DAN“ 1. JUNA U HAJD PARKU 

OKS i brend Jaffa cakes najavili jubilarni 30. Olimpijski dan „OLIMPIJSKI DAN“ 1. JUNA U …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Gradski Magazin