, Osvežite ambijent zelenom bojom, Gradski Magazin

Osvežite ambijent zelenom bojom

, Osvežite ambijent zelenom bojom, Gradski MagazinZelena boja na nas deluje opuštajuće, podstiče kreativnost, a ukoliko je uvedete u enterijer na pravi način osvežiće prostor i uneti ravnotežu i harmoniju. Prema nekim verovanjima predstavlja i boju „dobre sreće“, što je još jedan razlog više da joj otvorite vrata. Prilikom odabira zelene nijanse za životni prostor pomoći će vam određena pravila koja ovom prilikom delimo sa vama.

Kako uklopiti zelene zidove

Zelena se slaže sa gotovo svim drugim bojama, pa je teško pogrešiti sa dekoracijom. Razmislite samo o raspoloženju i atmosferi koju želite da stvorite, i odlučite o kombinaciji boja i oblika, proporciji i rasporedu svih detalja koje želite da koristite. Ukoliko želite da postignete atmosferu luksuza i elegancije, odaberite jednu akcentnu boju, a dobar izbor za tako nešto je svakako smaragdna nijansa zelene. Ona je asocijacija za luksuz i eleganciju i ima dubinu koja odaje utisak prefinjenog. Uz nju će se sjajno uklopiti klasične kombinacije komplementarnih boja, poput crvene, koju možete prebaciti u ružičaste tonove, ili ljubičaste i narandžaste nijanse. Ključ je u upotrebi boja koje su u istoj tonalnoj grupi, i tada, koliko god različitih boja i nijansi da iskoristite, nećete preterati.

Može vam biti izbor za boju zida, kao osnova ambijenta u koji će se odlično uklopiti ležaj KANDI u roze štofu, ali i ležaj DANTE u sivom štofu, na vama je da odaberete. Klub sto M21 70×50 sjajan je dodatak u oba slučaja.

Kombinacija zelene sa drugim bojama

Zelena boja često je najpoželjnija opcija za dizajn enterijera s obzirom na dostupnost više različitih nijansi koje se mogu na razne načine i kombinovati. Tamnije nijanse su konzervativnije i asociraju na zatvorenost, dok su svetlo zelene sveže i umirujuće. Maslinasti tonovi odlično se kombinuju sa toplim drvo dekorom u ambijentu. Zelena i bela su odlična kombinacija za efekat elegantnog i vanvremenskog ambijenta, dok u kombinaciji sa crnom daju moderan, energičan izgled. Spoj svetlo zelene i sive uklapa se u moderan ambijent, a korišćenje različitih nijansi ove boje u jednoj prostoriji može doprineti kontrastu i dinamici, pogotovo ako te druge nijanse uvedete kroz dekoraciju i biljke.

Komoda SARDINIA 3K4F odlično će se uklopiti uz zid u zelenoj boji, a njena gornja površina može da vam posluži za biljke, ali i razne druge sitnice.

Ukoliko se opredelite za zeleni zid u trpezariji, ambijent će upotpuniti trpezarijski sto CREMONA TS 155×90, a trpezarijske stolice G603 biće mu sjajan dodatak.

Zelena u ambijentu u vidu akcenata

Sjajan akcenat u ambijentu može biti smaragdno zeleni kauč, poput ležaja BOJANA, uz koji se odlično uklapa klub sto BJ-2604, u kombinaciji metala i stakla, kojim se dodatno ističu transparentnost i elegancija prostora.

Dizajneri enterijera Forma Ideale savetuju da koristite puno svetlih nijansi ukoliko želite da date prostoru neku novu, razigraniju notu. Efekat zabave, kreativnosti i inovacije stvoriće živahne boje, što možete postići kombinovanjem dekoracije sa različitim tapetama.

Životnu energiju u prostor će uneti biljke, a ukoliko želite

O Marija Nikolić

Proveri takođe

, „OLIMPIJSKI DAN“ 1. JUNA U HAJD PARKU , Gradski Magazin

„OLIMPIJSKI DAN“ 1. JUNA U HAJD PARKU 

OKS i brend Jaffa cakes najavili jubilarni 30. Olimpijski dan „OLIMPIJSKI DAN“ 1. JUNA U …

, Ako do sada niste, ova tri filma morate odgledati, Gradski Magazin

Ako do sada niste, ova tri filma morate odgledati

Prolećni dani nas već dugo mame da sve svoje slobodno vreme provodimo napolju – pored …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Gradski Magazin