Džez, Otvoren 37. Beogradski džez festival pod sloganom “Džez plamen”!, Gradski Magazin
Foto: Pixabay

Otvoren 37. Beogradski džez festival pod sloganom “Džez plamen”!

U Domu omladine Beograda sinoć je otvoren 37. Beogradski džez festival pod sloganom “Džez plamen” i trajaće do 31. oktobra.


Festival su otvorili kritičar Milan Popov, koji Džez festival prati od njegovog osnivanja 1971. godine, i britanski fotograf Tim Dikeson, a otvaranju je prisustvovao i gradski sekretar za kulturu Ivan Karl.

Povodom obeležavanja 50 godina svog postojanja, festival će trajati u punom formatu – šest dana, a biće održan i jedan bonus koncert u Domu omladine.

Tokom trajanja manifestacije će u salama Doma omladine Beograda i Kombank dvorane nastupiti 25 sastava, sa više od 100 muzičara iz 18 zemalja i tri kontinenta (Evropa, Severna Amerika i Azija), uz reprezentativno predstavljanje najtalentovanijih mladih autora srpske džez scene.

Prve večeri festivala pred publikom su nastupili “Majamisti trio” i Ulrih Drehsler, Aneta Džordž i Dečji hor “La La studio”, kao i “Theo Croker BLK2LIFE” iz Sjedinjenih Američkih država.

Osnivač i pokrovitelj Beogradskog džez festivala je Grad Beograd, koji ga je 2007. godine uvrstio u manifestacije od posebnog značaja.

Pokrovitelji manifestacije su Grad Beograd – Sekretarijat za kulturu i Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije.

Izvor: Tajmlajn.net

O Marija S.

Proveri takođe

, Osećaj komfora u malim enterijerima, Gradski Magazin

Osećaj komfora u malim enterijerima

Uređenje malih prostorija može biti izazov, ali adekvatno planiranje je prilika za uživanje i buđenje …

, Kompanije Mondelēz International and Lotus Bakeries udružile snage u nameri da omoguće rast brenda Biscoff® u Indiji i kreiraju kobrendirane inovacije u kategoriji čokolade na ključnim tržištima, Gradski Magazin

Kompanije Mondelēz International and Lotus Bakeries udružile snage u nameri da omoguće rast brenda Biscoff® u Indiji i kreiraju kobrendirane inovacije u kategoriji čokolade na ključnim tržištima

Mondelēz će vršiti proizvodnju, plasman, distribuciju i prodaju Lotus Biscoff® brenda u Indiji, značajno šireći …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Gradski Magazin