, OTVOREN BICIKLISTIČKI POLIGON U PADINSKOJ SKELI, Gradski Magazin

OTVOREN BICIKLISTIČKI POLIGON U PADINSKOJ SKELI

Novogodišnji poklon za đake OŠ „Olga Petrov“ u susret drugom polugodištu

, OTVOREN BICIKLISTIČKI POLIGON U PADINSKOJ SKELI, Gradski MagazinInkluzivno udruženje „Živi svoj san“ učestvovalo je u otvaranju biciklističkog poligona spretnosti za decu u dvorištu OŠ „Olga Petrov“ u Padinskoj Skeli, koji će pomoći deci da povećaju svoju bezbednost tokom vožnje bicikla. Idejni pokretač akcije bila je Novosadska biciklistička inicijativa, a saradnici u realizaciji bili su Udruženje građana „Ulica za bicikliste“ i Inkluzivno udruženje „Živi svoj san“ uz pomoć Roma Company, koja je sponzorisala celu akciju.

„Naše udruženje se prevashodno zalaže za uklanjanje arhitektonskih barijera i bavi se inkluzijom OSI ali i projektima koja svoj deci omogućavaju kvalitetniji život. Zato je vrlo bitno da nas podrži što više kompanija, kao što je Roma Company, kako bismo mogli zajedno da obezbedimo deci kvalitetniji život. Bilo bi značajno da imamo pomoć velikih kompanija i za naš Trcky art studio kako bi vremenom mogao da preraste u veliki kulturni centar, gde bi deca kvalitetno provodila vreme u stvaranju i kreativnom okruženju“, izjavio je Predrag Raković, predsednik Inkluzivnog udruženja „Živi svoj san“.

U iscrtavanju školskog sportskog terena i pretvaranja u poligon spretnosti učestvovali su učenici OŠ „Olga Petrov“ u okviru časova Tehnike i tehnologije, koje podučava nastavnica Kristina Vukadinović.

„Učenici OŠ „Olga Petrov” već godinama učestvuju na takmičenju “Šta znaš o saobraćaju”, gde svaki put ostvare zapažene rezultate. Na moju inicijativu projekat – poligon je urađen po idejama i nacrtima za obuku koja je potrebna učenicima. Kako bi se učenici bolje spremili za takmičenje i vežbali na Saobraćajnoj sekciji potrebno je napraviti i poligon za Gradsku vožnju“, izjavila je nastavnica Kristina Vukadinović u OŠ „Olga Petrov“ u Padinskoj skeli.

Na dan otvaranja biciklističkog poligona spretnosti održano je i prigodno takmičenje u kojem su učestvovali učenici ove osnovne škole, a najbolji takmičari osvojili su simbolične nagrade.

, OTVOREN BICIKLISTIČKI POLIGON U PADINSKOJ SKELI, Gradski MagazinOvaj biciklistički poligon spretnosti otvoren je u Padinskoj Skeli u OŠ „Olga Petrov“ jer škola poseduje bicikl za obuku osnovaca, koji na opštinskim takmičenjima „Šta znaš o saobraćaju“ redovno osvajaju prva i druga mesta.

„Na mlađima svet ostaje, pa samim tim ulaganje u znanje i bezbednost najmlađih su naši najveći prioriteti. U godini kada smo obeležili jubilej, 30 godina od osnivanja Roma Company, nastavljamo praksu donacija za naše najmlađe u predškolskim i školskim ustanovama. Nadam se da ćemo vrlo brzo u OŠ „Olga Petrov“ otvoriti saobraćajni poligon, kako bi učenici imali kompletnu saobraćajnu obuku i na taj način doprineli povećanju bezbednosti dece u saobraćaju, posebno tokom vožnje bicikla“, izjavila je Jelena Anđelković, direktorka marketinga u Roma Company.

, OTVOREN BICIKLISTIČKI POLIGON U PADINSKOJ SKELI, Gradski MagazinOŠ „Olga Petrov“ specifična je po tome što od ukupno 716 učenika čak četvrina njih dolazi iz socijalno ugroženih porodica (167 učenika). Ova škola održava nastavu za uzrast od petog do osmog razreda dok su učenici mlađih uzrasta rasuti po sedam područnih škola u bližoj okolini Padinske Skele.

O Marija Nikolić

Proveri takođe

, Odabir idealnog trpezarijskog stola – estetika, dimenzije i funkcionalnost, Gradski Magazin

Odabir idealnog trpezarijskog stola – estetika, dimenzije i funkcionalnost

Kada razmišaljamo o odabiru dobrog trpezarijskog stola, postoji nekoliko faktora na koje bi trebalo da …

, Noć muzičkog i vizuelnog spektakla uz Samsung Galaxy S24 Ultra, Gradski Magazin

Noć muzičkog i vizuelnog spektakla uz Samsung Galaxy S24 Ultra

U srcu Beograda, 22. juna Luka Beograd postala je epicentar ljubitelja muzike, pretvorivši se u …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Gradski Magazin