Najnovije Vesti
Otvoren Festival “Film and Chips”, Gradski Magazin

Otvoren Festival “Film and Chips”

Cilj festivala ”Film and Chips” je da nova imena britanske kinematografije koji svojim ostvarenjima privlače sve više pažnje predstavi što većem broju ljubitelja sedme umetnosti

Sinoć je u Domu omladine Beograda, u prisustvu velikog broja zvanica iz sveta filma i kulture uopšte, diplomatskog kora, poslovnog sektora i drugih ličnosti iz javnog života, svečano otvoren Festival novog britanskog filma “Film and Chips” . U organizaciji British Council-a i Doma omladine Beograda, a pod pokroviteljstvom Britanske ambasade u Beogradu, festival se tokom naredna tri dana istovremeno održava u deset gradova Srbije.

Cilj festivala ”Film and Chips” je da nova imena britanske kinematografije koji svojim ostvarenjima privlače sve više pažnje predstavi što većem broju ljubitelja sedme umetnosti, što je i osnovni razlog za koncept prikazivanja celog repertoara na više mesta istovremeno. Na ovaj način, takođe, želja je da se doprinese poboljšanju distibucije umetničkih filmova u Srbiji i pre digitalizacije većeg broja bioskopskih sala.

“Ovim festivalom želeli smo da pokažemo da, kada je reč o kulturnim dešavanjima, manji gradovi u Srbiji zaslužuju podjednako dobar tretman kao Beograd. Izuzetno mi je drago što će, tokom naredna tri dana, publika širom zemlje zajednički uživati u pet ostvarenja najnovije britanske produkcije i što ćemo na taj način pomoći jačanje bioskopske mreže ponudivši kvalitetan i popularan sadržaj,“ istakao je na otvaranju festivala Toni O’Brajan, direktor British Council-a za zapadni Balkan.

Pored projekcija, festival obuhvata i obrazovani program za profesionalce pod nazivom “Mini filmska akademija”, koji realizuje Srpska filmska asocijacija . Prvog dana festivala, u organizaciji Srpske filmske asocijacije, održana je tribina na kojoj su filmski profesionalci iz Velike Britanije i Srbije pokušali da daju odgovore na pitanja u kojim pravcima će se razvijati filmska industrija kod nas i u svetu, koji su izazovi filmske distribucije, šta donose novi modeli prikazivanja. Pored britanskih gostiju, svoje mišljenje o budućnosti filma izneli su Snežana Marić, v.d. direktora Filmskog centra Srbije, Marko Jocić, direktor produkcijske kuće “Viktorija Film”, Marko Čkonjević iz Cineplexx Srbija i drugi istaknuti filmski profesionalci.

 

O Zorica Stojković

Proveri takođe

GEST VREDAN POŠTOVANJA: MENADŽMENT JP STARA PLANINA ODUŠEVIO SRBIJU ODLUKOM!, Gradski Magazin

GEST VREDAN POŠTOVANJA: MENADŽMENT JP STARA PLANINA ODUŠEVIO SRBIJU ODLUKOM!

Devojčica iz Kozarske Dubice Biljana Čekić, koja je ulogom Dare u filmu “Dara iz Jasenovca” …

Reklama koja nas je nasmejala, dobila nastavak, Gradski Magazin

Reklama koja nas je nasmejala, dobila nastavak

Pivske reklame odavno nemaju za cilj samo da prodaju proizvod. Od piva kao jednog od …

Leave a Reply

Your email address will not be published.