dnevni, Otvoren novi Dnevni klub na Novom Beogradu, Gradski Magazin

Otvoren novi Dnevni klub na Novom Beogradu

Beograd, 7. maj – Novi Beograd je dobio nov Dnevni klub za stare čije je otvaranje omogućeno donacijom kompanije Japan Tobacco International.

Klub se nalazi u ulici Mileve Marić Ajnštajn, ima 298 kvadrata i moći će da primi do 100 korisnika dnevno, a otvoren je sa ciljem da se unapredi kvalitet života sugrađana starijih od 65 godina kojih prema procenama u Beogradu živi oko 400.000, sa tendencijom da se broj starih stalno povećava.

Klub je otvoren u  prisustvu Siniše Malog, gradonačelnika Beograda i Krisa Vudsa, generalnog direktora kompanije JTI za Zapadni Balkan.

Klub u Milevi Marić Ajnštajn je prvi klub na Novom Beogradu koji će svim zainteresovanim starijim sugrađanima ponuditi nov koncept, jer će pored socijalne podrške korisnicima pružiti i mogućnost da pohađaju besplatne programe Edukativno-kreativnog centra. Tako će korisnici moći da pohađaju kurseve i radionice dekupaža, heklanja i makramea, kao i druge grupne aktivnosti za „treće doba“, koje će im omogućiti da ostanu aktivni, da se druže, nauče nove veštine i imaju bolji kvalitet života.

Dnevni centri i klubovi” Grada Beograda su mesta gde naši najstariji sugrađani mogu da provode vreme družeći se u prijatnom okruženju, gde mogu da učestvuju u različitim radionicama, pevaju, igraju šah, recituju i sl. I u ovom klubu oni će imati sve potrebne uslove za to. Ovo je peti klub na teritoriji opštine Novi Beograd, a od početka godine u četiri kluba na ovoj opštini registrovano je oko 700 korisnika koji su koristili neku uslugu u okviru klupske mreže. Mi ćemo se u budućnosti truditi da proširimo usluge socijalne zaštite i unapredimo položaj najstarijih sugrađana, posebno kroz otvaranje novih dnevnih centara i klubova- izjavio je Siniša Mali, gradonačelnik Beograda.

dnevni, Otvoren novi Dnevni klub na Novom Beogradu, Gradski Magazin

 

Otvaranje Dnevnog boravka na Novom Beogradu je četvrti projekat koji podržavamo u Beogradu. Naš cilj je da poboljšamo kvalitet života za naše starije sugrađane i druge ranjive kategorije. Inspirisani smo njihovom energijom i duhom sa kojim su izveli danas kratak skeč Jezik komunikacije. Takođe, činjenica da će čak 100 starijih ljudi moći svakodnevno da koristi ovaj Dnevni boravak nam je motivacija da nastavimo dalje. Već znamo šta nam je sledeća akcija i zadovoljstvo mi je što mogu da najavim da ćemo do kraja godine otvoriti edukativno-kreativni centar u okviru Dnevnog boravka u Svetogorskoj ulici-izjavio je Kris Vuds, generalni direktor kompanije JTI za Zapadni Balkan.

Od kada je došao u Srbiju, 2006. godine, kupovinom Duvanske industrije Senta, JTI je pomogao otvaranje Dnevnog boravka na opštini Vračar, rekonstrukciju Doma za stare na Karaburmi, kao i organizaciju različitih društvenih aktivnosti za njegove korisnike. Osim toga, JTI je pomogao osnivanje Dnevnog boravka za odrasle osobe sa specijalnim potrebama u Mirijevu.

 

 

O Zorica Stojković

Proveri takođe

, Istraživanje: Deca više ne žele da budu nastavnici i lekari već influenseri, Gradski Magazin

Istraživanje: Deca više ne žele da budu nastavnici i lekari već influenseri

Deca više ne žele da postanu nastavnici, lekari i biznismeni već influenseri, pokazalo je novo …

, Transformacija vaše kuhinje u elegantni kulinarski raj, Gradski Magazin

Transformacija vaše kuhinje u elegantni kulinarski raj

Kada pristupamo uređenju kuhinje, važno je obratiti pažnju na svaki detalj. Od izbora nameštaja i …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Gradski Magazin