, Ovako izgleda pravo opuštanje, Gradski Magazin

Ovako izgleda pravo opuštanje

, Ovako izgleda pravo opuštanje, Gradski MagazinUdobno smešteni u mrežastoj ležaljci na plaži dok vas osvežava omiljeni koktel ili ušuškani u najmekše ćebe u drvenoj planinskoj kućici uz šolju toplog čaja? Kako god da izgleda vaš hedonistički ideal, uvek će postojati jedan siguran način za opuštanje i to u punom komforu svog doma: reč je o neponovljivom televizijskom programu.

Danas je dan za jedan dokumentarac „Gustav Ajfel” na kanalu DokuBox od 21h. Na jedan jedinstven način će vas uvući u svet jednog od najpoznatijih konstruktora na svetu. Oslanjajući se prvenstveno na prepisku Gustava Ajfela i svedočenja njegovih potomaka, ovaj film hronološki opisuje njegov život kao čoveka, inženjera i pronalazača. Film se bavi najpoznatijim i onim manje poznatim periodima: neverovatnim dostignućima, često praćenim teškim vremenima, i njegovom naučničkom karijerom kad je napunio 70 godina. Pored čuvene Ajfelove kule, film pokriva njegovu celu karijeru, sa arhivskim intervjuima, snimcima i fotografijama, a obilazi i mesta koja su imala ključnu ulogu u njegovom životu. Film prikazuje veru ovog čoveka u progres i njegovu borbu u zemlji koja se menja u osvit industrijske revolucije.

FunBox UHD sledeća je stanica za relaksaciju i to uz emisiju „Morski Plodovi: Poigravanje sa morem” koja će se emitovati u sredu od 19 časova. Prvi deo će nam pojasniti kakva je razlika između ribe iz ribarnice i ribe iz prirode. Ova epizoda će odgovoriti i na mnoga druga pitanja. Kakav je život riba od rođenja dok ne stignu na pijacu? Pogledajte sve to iz dečje perspektive. Kasnije ćemo i posetiti pijacu u Porto Realu sa grupom dece koja će otkriti razne vrste riba. Onda ćemo im se pridružiti u poseti ribnjaku, gde će naučiti nešto više o ribama, njihovim bojama i uzgoju. Ribe se odvajaju od svojih majki i odgajaju u ribarnici. Kakav je životni ciklus riba od rođenja do ponude na ribljoj pijaci? Emisija se završava časom kuvanja. Uživaćemo u kuvanju sa decom i pobednikom Prvenstva najboljih mladih kuvara u Španiji u restoranu Aponiente. Deca će zasukati rukave i pripremati ribu, dok će u isto vreme objašnjavati kako se priprema na najbolji mogući način.

Za sam kraj sedmice, pogledajte jedno gala veče, u moglo bi se reći, neočekivanoj oblasti za to – kik-boks i MMA borbama! „Koloseum” turnir u Rumuniji jedan je od najznačajnijih, i zato je organizovan njegov prenos uživo u nedelju od 1 časova na kanalu FightBox HD. Pripremite se za krajnje impresivnu predstavu svetla i zvuka, izuzetno zanimljivo veče u kik-boks i MMA borbama sa takmičarima iz više zemalja, ne samo iz Rumunije. Ovo je turnir na kom se heroji borilačkih veština iz ove države bore sa nekim od najjačih protivnika, zbog čega privlači posebnu pažnju i van granica ove zemlje.

O Marija Nikolić

Proveri takođe

, Veštačka inteligencija je u modi, evo i zašto, Gradski Magazin

Veštačka inteligencija je u modi, evo i zašto

Tehnologija se razvija iz dana u dan i pravi je izazov ići u korak sa …

, Odabir idealnog trpezarijskog stola – estetika, dimenzije i funkcionalnost, Gradski Magazin

Odabir idealnog trpezarijskog stola – estetika, dimenzije i funkcionalnost

Kada razmišaljamo o odabiru dobrog trpezarijskog stola, postoji nekoliko faktora na koje bi trebalo da …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Gradski Magazin