OVE ŽENE VODE SRBIJU NAPRED PUNOM PAROM!, Gradski Magazin

OVE ŽENE VODE SRBIJU NAPRED PUNOM PAROM!

OPRAVDALE SU POVERENJE PREMIJERKE BRNABIĆ I PREDSEDNIKA VUČIĆA

-Da li je odluka Vlade da danas u zgradi u Nemanjinoj sedi jedanaest žena, a jedna od njih je i na čelu vlade Srbije, bila ispravna može se proceniti isključivo prema rezultatima njihovog rada. Ove dame “izborile” su se za svoje pozicije marljivim radom i upravo zbog toga poverena su im brojna ministarstva među kojima su resori za zastitu životne sredine, rudarstva i energetike, privrede, ljudskih prava…


Da je njihov izbor na mesta ministarki bio pun pogodak pokazalo se vrlo brzo nakon što su preuzele rešavanja određenih državnih pitanja kojima se danas uspešno bave. Najbolji primer da su žene izuzetno sposobne u vođenju državnih poslova jeste ministarka za zaštitu životne sredine u Vladi Republike Srbije Irena Vujović, budući da je za svega nekoliko meseci pokrenula rešavanje izuzetno teških i osetljivih ekoloških situacija u Srbiji. Osim što je oformila timove za brzo rešavanje strateških problema vezanih za deponije, otpadne vode i brojne zagađivače životne sredine, ministarska Vujović rešava i one probleme koji su se nagomilavali tokom poslednjih nekoliko decenija, a koji predstavljaju direktnu pretnju po građane.
OVE ŽENE VODE SRBIJU NAPRED PUNOM PAROM!, Gradski Magazin
Budući da se ovih izazova prihvatila kao prioriteta koji u kratkom roku mogu da donesu ozbiljna i trajna rešenja za veliki broj ugroženih građana, ministarka Vujović pokazala je spartansku disciplinu i neumoljivost u praćenju rokova. Kao najbolji primer da se problemi na terenu ipak mogu rešiti brzim i adekvatnim reagovanjem nadležnog ministarstva, Irena Vujović je demistifikovala predrasude o državnom aparatu kao kabastom i sporom faktoru. Ono što je iznenadilo javnost, ali i vratilo poverenje u državu i njene institucije, jeste ministarkin pristup građanima i brza organizacija na terenu.
Opredeljena su i dodeljena sredstva za rešavanje gorućih ekoloških problema u Srbiju, a realizaciju svakog projekta budno prate timovi koje je ministarka oformila. Irena Vujović pripada generaciji mladih i sposobnih žena, koje rešavanje izazova usklađuju sa potrebama dvadesetprvog veka i na način koji odgovara brzom načinu života.
Upravo zato, realno je očekivati da, ukoliko se ovaj trend nastavi i tokom narednih godina, Srbija postane lider u ekologiji ne samo u regionu, nego u ovom delu Evrope.
OVE ŽENE VODE SRBIJU NAPRED PUNOM PAROM!, Gradski Magazin
Rame uz rame sa Irenom Vujović nalaze se i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović i ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević, koje u brzom ritmu prave ozbiljne rezultate u svojim resorima. Da je izbor Vlade Republike Srbije da na čelo mnogih ključnih pozicija u Srbiji postave ambiciozne, preduzimljive i sposobne žene sa kojima se ne može pregovarati o ostvarenju konkretnih rezultata, bio više nego dobar, svakodnevno na terenu pokazuju ove srpske dame.  Poverenje ukazano ženama u Srbiji se očigledno višestruko i svakodnevno isplaćuje.
OVE ŽENE VODE SRBIJU NAPRED PUNOM PAROM!, Gradski Magazin
PRESSSERBIA.COM
FOTO: ATA IMAGES

O Dalibor

Proveri takođe

ŽURKA GODINE U TRANZIT BAŠTI: ZORO VEČERAS SLAVI ROĐENDAN!, Gradski Magazin

ŽURKA GODINE U TRANZIT BAŠTI: ZORO VEČERAS SLAVI ROĐENDAN!

Maskirani osvetnik Zoro večeras u letnjoj bašti bara Tranzit slavi rođendan, a žurka koja očekuje …

Legenda otišla u legendu: Preminuo Petar Đorđević, poslednji beogradski samuraj!, Gradski Magazin

Legenda otišla u legendu: Preminuo Petar Đorđević, poslednji beogradski samuraj!

LEGENDA OTIŠLA U LEGENDU – Petar Đorđević iznedrio je brojne uspešne sportiste, obučavao pripadnike specijalnih …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Gradski Magazin