Najnovije Vesti
OVO JE ČOVEK KOJI ČUVA VELIKANE SRPSKOG GLUMIŠTA OD ZABORAVA!, Gradski Magazin

OVO JE ČOVEK KOJI ČUVA VELIKANE SRPSKOG GLUMIŠTA OD ZABORAVA!

Zahvaljujući njemu, brojna imena velikana srpskog glumišta koji su nas zauvek napustili ostaće sačuvani od zaborava a stabla koja su u njihovu čast posađena krasiće srpsku banju lepoticu Vrnjačku Banju.


Nikola Džamić, kolega i veliki prijatelj pokojnog glumca Danila Bate Stojkovića vodi brigzu o četrnaest stabala zasađenih u čast četrnaest velikih glumaca. Stabla u Parku sećanja, kako je ovu prirodnu oazu svojevremeno krstio pisac Dušan Kovačević nose imena Pavla Vujisića, Miodraga Petrovića Čkalje, Bate Stojkovića, Dragana Nikolića, Milene Dravić, Radmile Stojković, Marka Nikolića, Bate Živojinovića, Petra Kralja, Nebojše Glogovca, Voje Marića, Ljubiše Samardžića.

OVO JE ČOVEK KOJI ČUVA VELIKANE SRPSKOG GLUMIŠTA OD ZABORAVA!, Gradski Magazin

Park će po obećanju predsednika opštine Bobana Đurovića dobiti potpuno nov izgled, a trenutno se radi idejno rešenje za budući izgled ovog u Srbiji jedninstvenog parka.

-Često sam u parku sećanja i uvek i iznova sebi postavljam isto pitanje. Ko će ubuduće da bude toliko veliki, a toliko skroman? Odgovora nema, kaže Nikola Džamić.

OVO JE ČOVEK KOJI ČUVA VELIKANE SRPSKOG GLUMIŠTA OD ZABORAVA!, Gradski Magazin

Upravo na njegovu inicijativu organizovana je, sada već tradicionalna manifestacija “Dani Danila Bate Stojkovića”, a pokretač je i brojnih drugim manifestacija i aktivnosti koje na najbolji mogući način promovišu Vrnjačku Banju. Džamić je pobrao ogromne simpatije gledalaca u Srbiji i regionu ulogom Jakoja u popularnoj tv seriji Selo gori, a baba se češlja”.

O Dalibor

Proveri takođe

Novak Đoković, UZ NOVAKA U PRVE ŠAMPIONSKE KORAKE, Gradski Magazin

UZ NOVAKA U PRVE ŠAMPIONSKE KORAKE

Novak Đoković Fondacija je u okviru programa Putem šampiona održala prvu u nizu radionica za …

Željni ste adrenalina? Rafting Drinom i Tarom napuniće vam baterije do maksimuma!, Gradski Magazin

Željni ste adrenalina? Rafting Drinom i Tarom napuniće vam baterije do maksimuma!

Ako ste neko ko je željan adrenalinske avanture i izlaska iz zone komfora, onda je …

Leave a Reply

Your email address will not be published.