jahta, Ovo je Triple Deuce, najduža jahta na svetu!, Gradski Magazin

Ovo je Triple Deuce, najduža jahta na svetu!

Priprema se jahta za sve one sa džepom dubokim do kolena

Nedavno se pojavila najnovija igračka za svetski džet set. Zapravo za one koji mogu da je priušte, nije ih mnogo ali su zato izabrano društvo. Avioni, kamioni i automobili su prošlost, dame i gospodo upoznajte najveću i najdužu privatnu super-jahtu na svetu. Shodno predispozicijama toliko i košta, kao godišnji BDP pojedinih država, prava sitnica tričavih milijardu dolara. Dobro ste pročitali.

jahta, Ovo je Triple Deuce, najduža jahta na svetu!, Gradski Magazin
Izgradnja super-jahte

Pompezna priča o 222 metara dugačkoj jahti ‘’Triple Deuce’’ zapravo je počela pre par meseci. Da biste shvatili o kakvom ‘’brodiću’’ se radi, morate da znate i ovo. Triple Deuce je čak 40 metara duža od do jučerašnjeg šampiona super-jahte ‘’Azzam’’ za koju se veruje da pripada Predsedniku UAE Šeiku Kalifa bin Zajed Al Nahjanu. Takođe je skoro 60 metara duža od ‘’Eclipse’’ Ruskog biznismena Romana Abramobiča. Potpuno je sigurno da će novopečeni srećni vlasnik skupo platiti nabijanje novih kompleksa gore pomenutim, s tim u prilog treba očekivati žestoku borbu za parče hartije koje osigurava upravljanje ovim novim svetskim čudom.  Iako je identitet vlasnika trenutna misterija, ipak poznaje se ime jednog od učesnika ovog, kako su ga Amerikanci nazvali, specijalnog projekta. U pitanju je Kreg Tim broker zadužen za koordinisanje procesa izgradnje Triple Deuce-a.

  • Ova jahta Vam je kao takmičenje za izgradnju najviše zgrade na svetu. Projekat će koštati oko 1,2 milijarde dolara. Nemojte da zaboravite da dodate i godišnje troškove za održavanja ovolike jahte. Vlasnik će morati da izdvaja dodatnih 20-30 miliona godišnje – izjavio je Kreg Tim.

Budući rekorder bio se zabrinuo da ukoliko izgradi plovilo dugačko 200 metara, da bi ga vrlo brzo neko namerno premašio. Poučen primerom Romana Abramoviča, koji je u jednom trenutku imao najduži ‘’brodić’’ na svetu, da bi odmah nakon par meseci pomenuti Šeik vođen svojim kompleksima namerno izgradio koji metar duži brod, morao je da prostite ‘’da ga produži’’. Da se ne bi istorija slučajno ponovila i kako se ne bi pojavio neki novi Šeik, misteriozni vlasnik se pobrinuo da to bude teško nadmašivo. Poslednjih godina u svetu su parade sa jahtama postale veoma popularne. Svakako najpoznatija je, možete da pogađate, ona u Monaku, a njen generalni menadžer Gejl Telarida ima malo drugačije mišljenje.

  • Pre samo petnaest godina najduža jahta imala je 45 metara, dok su sada i za više od 100 metara duže. Ono što obeshrabruje jeste činjenica da verovano još uvek nisu došli do granice. Za otvoreno more i velike talase one su male i to im je pravi izazov. Problem nastaje kad treba da pristanu u luke, jer postoji samo par luksuznih rivijera širom sveta gde ovakva jahta može da pristane – izjavila je Gejl Telarida.
jahta, Ovo je Triple Deuce, najduža jahta na svetu!, Gradski Magazin
Poređenje sa ostalim jahtama

Ne znam koliko je potrebno nabrajati šta sve ima ova grdosija. Pored dva bazena, bioskopa, teretane na 257 kvadratnih metara ima sedam paluba i sportske terene. Ako ćemo realno ovo je veoma nekulturan i prljav sa sve neisečenim noktima prst u oko za sve obične smrtnike, ali i milionere. Jer kako drugačije objasniti. Ovako nešto ne može sebi da priušti ni 1% svetske populacije, preciznije je reći 0,01 procenat. Trenutno je oko 500 radnika zaposleno na izgradnji, a prilikom isplovljavanja na brodu će morati da bude između 50 i 70 stalno zaposlenih. Vođeni katastofalnim stanjem u državi vezanim za zapošljavanje ili svojim ličnim neuspesima, u Srbiji je danas među omladinom veoma popularan odlazak na brod. U potrazi za prekookeanskim hlebom mnogi sve napuštaju i odlaze da rade upravo na sličnim kruzerima. Ukoliko neko od pripadnika ove male i siromašne države bude imao dovoljno sreće ili neku jaku i neposrednu vezu, eto njega u prividnom raju. Naime, krstariće ovom jahtom, ali ga niko neće moći primetiti. Jer na takvim brodovima posla uvek za budale ima. Jedno je sigurno svi ljubitelji sportova na vodi imaće priliku da razmene mišljenja o Triple Deuce i tu se njihova avantura na ovom vodenom monstrumu završava.

jahta, Ovo je Triple Deuce, najduža jahta na svetu!, Gradski Magazin
Skoro pa završena jahta ‚‚Triple Deuce‚‚

 

https://www.youtube.com/watch?v=_oSbqoNHkqU

O Gradski Magazin

Proveri takođe

, Žiri dao Mađarima ubedljivu pobedu: Aquaworld iz budimpešte poneo prestižno “321 Srbija” priznanje!, Gradski Magazin

Žiri dao Mađarima ubedljivu pobedu: Aquaworld iz budimpešte poneo prestižno “321 Srbija” priznanje!

Mađarski hotelski kompleks Aquaworld Resort Budapest poneo je titulu najboljeg regionalnog SPA hotela za 2024. …

, Dodeljenja prestižna godišnja “321 Srbija” priznanja: Laureati ministri, humanitarci, gradonačelnici, kao i predsednik Vučić, Gradski Magazin

Dodeljenja prestižna godišnja “321 Srbija” priznanja: Laureati ministri, humanitarci, gradonačelnici, kao i predsednik Vučić

Održan je drugi po redu godišnji “321 Srbija” događaj, a brojne visoke zvanice i gosti …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Gradski Magazin