, Paleta zemljanih tonova za osveženje doma, Gradski Magazin

Paleta zemljanih tonova za osveženje doma

Ukoliko razmišljate o pravom izboru boja koje će osvežiti vaš dom nemojte zanemariti da trend  zemljanih, prigušenih oker i terakota tonova u dizajnu enterijera opstaje već dugo, kao izuzetno atraktivan. Ovakav trend je inspirisan pejzažima prirode, a akcenat je na prigušenim nijansama koje se stapaju sa prirodom, stvarajući mirnu i uzemljenu šemu boja enterijera.

Paleta zemljanih tonova se u svom najužem smislu odnosi na boju zemlje i na boje koje sadrže braon ton, a može se odnositi i na paletu boja inspirisanu prirodom, razne smeđe, sive, zelene i žute nijanse.

Zemljani tonovi odlično se uklapaju sa drugim prirodnim bojama, poput zelene. Ukoliko se odlučite da sav nameštaj bude u braonkastim tonovima, koristite u ambijentu velike površine zelene boje, npr. za boju zida, a možete koristiti i tapete sa motivima prirode kojima preovladava zeleni ton.

, Paleta zemljanih tonova za osveženje doma, Gradski MagazinFotelja ZURICH u mekanom svetlobraon štofu i pleteni tabure omekšaće rustičnost drvo dekora ostalih komada nameštaja, kao npr. klub stočića COBRA, ili vitrine NOTE. Upečatljiva vitrina NOTE svojim ravnim linijama predstavlja grandioznu i veličanstvenu fokusnu tačku u ambijentu, a pravi je izbor za enterijere sa zemljanom paletom boja, jer se lako uklapa sa bilo kojom akcentnom bojom.

Zemljani tonovi ne moraju striktno da budu zastupljeni kroz komade nameštaja. Mogu biti deo enterijera kroz boje zidova, tepiha ili dekoracije, dok nameštaj može biti u bilo kojoj boji i stilu.

Radni kutak u okviru dnevnog boravka možete pregraditi malim paravanom, ali tako da boja zida prostor povezuje u celinu. Birajte nameštaj koji pripada industrijskom dizajnu i kombinacija je drvo dekora i metala. Sjajan primer je kompjuter sto CT- 1932, uz koji možete kombinovati moderno dizajniranu trpezarijsku stolicu VRP-001-K.

Zidne police VKS-80053 i VKS-80029M atraktivnog dizajna odlične su za odlaganje omiljenih sitnica koje će dodati vedrinu radnom prostoru i oplemeniti ga. Zemljane tonove uklopite sa drugim prirodnim bojama, poput nebo plave ili žute. Dok zemljane boje greju prostor, plava i žuta unosi dozu vedrine i razigranosti.

U širem smislu, zemljana paleta može se odnositi i na boje koje se nalaze u prirodi, kao što su razne smeđe boje zemljišta, zelenih listova, oblačne sivkasto plave.

Prostor će još udobnijim i luksuznijim učiniti sjaj zlatne dekoracije i bogati tamni draper na prozoru uz zid sa šarenim tapetama. Otvorena polica BS-1932 u dekoru drveta sa metalnom konstrukcijom omogućava lak pristup omiljenoj knjizi ili mirišljavoj sveći i odlično upotpunjuje prostor.

, Paleta zemljanih tonova za osveženje doma, Gradski MagazinVeoma atraktivno rešenje koje se odlično uklapa sa terakota tonovima i predstavlja odličan komad u akcentnoj boji za bilo koji ambijent je fotelja STRECHY u roze štofu. Predlog dizajnera enterijera Forma Ideale je da uz ovakve boje koristite tamnosive i crne nijanse kroz detalje, kako biste umirili žar crvenkastih tonova. Osim modernog dizajna i izražene estetike, fotelja ima i mogućnost razvlačenja u ležaj za spavanje.

Zemljani tonovi su u dizajnu enterijera decenijama popularni zbog svoje raznovrsnosti i lepote, pa se dobro uklapaju u bilo koji ambijent. Ova paleta boja će uvek impresionirati, a predstavlja siguran izbor za sve koji traže opuštajuću atmosferu koja dolazi kros smirujuće nijanse prirode.

O Marija Nikolić

Proveri takođe

, Transformacija vaše kuhinje u elegantni kulinarski raj, Gradski Magazin

Transformacija vaše kuhinje u elegantni kulinarski raj

Kada pristupamo uređenju kuhinje, važno je obratiti pažnju na svaki detalj. Od izbora nameštaja i …

, „OLIMPIJSKI DAN“ 1. JUNA U HAJD PARKU , Gradski Magazin

„OLIMPIJSKI DAN“ 1. JUNA U HAJD PARKU 

OKS i brend Jaffa cakes najavili jubilarni 30. Olimpijski dan „OLIMPIJSKI DAN“ 1. JUNA U …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Gradski Magazin