PAMETNE STEPENICE NA DAR U OKVIRU DEČIJE NEDELJE

, PAMETNE STEPENICE NA DAR U OKVIRU DEČIJE NEDELJE, Gradski MagazinU osnovnoj školi ‚‚Vladimir Rolović“ u Rakovici postavljeno kreativno iznenađenje za učenike.

Početak školske godine tradicionalno obeležavamo dečijom grajom, povratkom u školske klupe, novim izazovima i naravno Pametnim stepenicama. Zahvaljujući saradnji Roma Company i OŠ „Vladimir Rolović“ iz Rakovice, kao poklon u okviru obeležavanja Dečije nedelje u oktobru postavljene su unutrašnje „pametne stepenice“ na kojima su najčešće ispisane pravopisne greške i njihovi pravilno napisani oblici, matematička pravila ili istorijske činjenice. Na ovaj način đaci će nesvesno usvajati pravila mimo formalnog učenja na časovima, što je najbolji način učenja.

„U sjajnoj saradnji sa Roma kompanijom naša škola je postala bogatija za još jedan, po svom izgledu neobičan, ali izuzetno koristan didaktički materijal. Stepenice škole ubuduće će, zahvaljujući ovom divnom poklonu, krasiti pravopisna pravila,  matematičke formule, poslovice i izreke. Kroz igru i svakodnevni đački život učimo, a stepenik po stepenik penjemo se do znanja i gradimo bolji svet,“ izjavila je Marija Čekanović, direktor OŠ „Vladimir Rolović“ u Rakovici.

, PAMETNE STEPENICE NA DAR U OKVIRU DEČIJE NEDELJE, Gradski MagazinStepenice, kojima đaci svakodnevno  prolaze, pokazale su se kao idealno rešenje za postavljanje ispisa sa pravilnim i nepravilnim izrazima, poslovicama, narodnim mudrostima, ali i veoma korisnim primerima iz matematike. Učenici OŠ „Vladimir Rolović“ takođe će imati prilike da svakodnevno obnavljaju i istorijske činjenice. Aristotel je rekao „Svaki čovek po prirodi teži znanju“, a Roma Company svojim Pametnim stepenicama nastoji da pruži deci znanje na kreativan i jedinstven način. Pored toga što će đaci brže i lakše učiti, edukativne stepenice služiće i kao podsetnik na već naučeno gradivo.

„Jedno od osnovnih opredeljenja našeg poslovanja, pored ulaganja u lokalnu zajednicu jeste da budemo tamo gde smo potrebni. „Na mlađima svet ostaje“ pa samim tim znanje i budućnost najmlađih su naši najveći prioriteti. U godini kada slavimo jubilej, 30 godina od osnivanja Roma Company, pored niza aktivnosti i donacija koje sprovodimo u lokalnim zajednicama u kojim poslujemo, paraleleno nastavljamo praksu tradicionalnih donacija za naše najmlađe u predškolskim i školskim ustanovama“, izjavila je Jelena Anđelković, direktorka marketinga u Roma Company.

Tradicionalna akcija postavljanja pametnih stepenica, koju organizuje Roma Company da bi se na kreativan način đacima olakšalo učenje i brže pamćenje gradiva, biće nastavljena i u drugim osnovnim školama na teritoriji Srbije.

O Marija Nikolić

Proveri takođe

, „OLIMPIJSKI DAN“ 1. JUNA U HAJD PARKU , Gradski Magazin

„OLIMPIJSKI DAN“ 1. JUNA U HAJD PARKU 

OKS i brend Jaffa cakes najavili jubilarni 30. Olimpijski dan „OLIMPIJSKI DAN“ 1. JUNA U …

, Ako do sada niste, ova tri filma morate odgledati, Gradski Magazin

Ako do sada niste, ova tri filma morate odgledati

Prolećni dani nas već dugo mame da sve svoje slobodno vreme provodimo napolju – pored …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Gradski Magazin