, PAMETNE STEPENICE POKLON ZA ZAVRŠETAK ŠKOLSKE GODINE, Gradski Magazin

PAMETNE STEPENICE POKLON ZA ZAVRŠETAK ŠKOLSKE GODINE

, PAMETNE STEPENICE POKLON ZA ZAVRŠETAK ŠKOLSKE GODINE, Gradski MagazinZahvaljujući saradnji Roma Company i OŠ „Stevan Dukić“ na Karaburmi oslikane su spoljašne stepenice, koje sada krasi crtež – rad učenika sedmog razreda, i postavljene unutrašnje „pametne stepenice“ na kojima su ispisane najčešće pravopisne greške i njihovi pravilno napisani oblici.

Učenje u hodu konačno je dobilo i svoju vizulenu varijantu. Unutrašnje stepenice, kojima đaci svakodnevno  prolaze, pokazale su se kao idealno rešenje za postavljanje ispisa sa pravilnim i nepravilnim izrazima. Ne znam, da li, bio sam, najjači..samo su neka od gramatičkih pravila koja će đacima svakodnevno biti na oku.

„Zahvaljujem se Roma Company  što je u ovako teškoj situaciji, za kraj školske godine obradovala naše učenike i nastavnike, obogatila školski prostor i učenje učinila lakšim i interesantnijim.Ova donacija je veoma korisna i pomoći će đacima da na kreativan način savladaju pravopisne greške i da ih ne zaborave, a pored toga i ulepšala je školsko dvorište, gde naši sadašnji i bivši đaci vole da provode svoje slobodno vreme“, izjavila je Marina Munitlak, direktor OŠ „Stevan Dukić“ na Karaburmi.

Kada uđete u dvorište OŠ „Stevan Dukić“ dočekaće vas neobično oslikano stepenište, koje podstiče na kreativno razmišljanje i izražavanje likovnih sposobnosti. Veliku podršku pružila je Roma Company, koja je obezbedila kompletan materijal za oslikavanje stepenica.

„Pre svega htela bih da se zahvalim firmi Roma Company na doniranom materijalu, a onda fenomenalnim učenicima i kolegama koji su realizovali ovaj divan projekat. Ovakva jedna akcija pokazuje šta je sve moguće kada se zajedničke snage udruže i koliko je malo potrebno da bi prostor oko nas napravili lepšim“, izjavila  je Ivana Ćirić, nastavnik likovne kulture u OŠ „Stevan Dukić“ na Karaburmi.

„Pametne stepenice“ sa ispisima najčešćih pravopisnih grešaka i njihovim pravilno napisanim oblicima postavljene su u OŠ „Stevan Dukić“, sa idejom da se na kreativan način đacima olakša učenje pravopisa i kako bi vizuelno lakše upamtili kako se pravilno pišu određene reči.

„Roma Company kao društveno odgovorna kompanija smatra da su znanje i budućnost najmlađih jedan od najvećih prioriteta. Iz tog razloga, odlučili smo da doniramo materijal za oslikavanje spoljašnih stepenica i postavimo pametne stepenice, u cilju zanimljivijeg i lakšeg učenja i sa željom da obradujemo naše školarce. Rado podržavamo akcije koje imaju veze sa mladima i jako je lepo kada vidite da su učenici van nastave, uradili nešto što će ostati za buduće generacije. Da provode vreme u školi i onda kada nije njihova smena“, izjavila je Jelena Anđelković, menadžer za komunikacije u Roma Company.

Tradicionalna akcija postavljanja pametnih stepenica, koju organizuje Roma Company da bi se na kreativan način đacima olakšalo učenje i brže pamćenje gradiva, biće nastavljena i u drugim osnovnim školama na teritoriji Srbije.

O Marija Nikolić

Proveri takođe

, BALKAN BUSINESS WOMEN AWARDS 2024., Gradski Magazin

BALKAN BUSINESS WOMEN AWARDS 2024.

Svečana dodela priznanja BALKAN BUSINESS WOMEN AWARDS 2024, održana je 13. maja, u hotelu Hyatt …

, Baštenski komadi za sopstvenu prolećnu idilu, Gradski Magazin

Baštenski komadi za sopstvenu prolećnu idilu

Kada nam dođu topliji dani, svi poželimo da što više vremena provodimo van kuće. Pored …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Gradski Magazin