PANAMA otvara 8. Cinema City festival, Gradski Magazin

PANAMA otvara 8. Cinema City festival

Pravo iz Kana u Novi Sad:PANAMA otvara 8. Cinema City festival.

Debitantsko ostvarenje reditelja Pavla Vučkovića Panama, koje je svetsku premijeru imalo na najznačajnijem svetskom festivalu, u Kanu i to u glavnom programu Offical Selection – Special Screenings u maju ove godine, biće premijerno prikazano domaćoj publici na otvaranju 8. Cinema City internacionalnog filmskog festivala u ponedeljak, 29. juna u novoj kreativnoj četvrti, u Novom Sadu.

Osmo izdanje Cinema City internacionalnog filmskog festivala, pod sloganom Na pravom mestu u pravo vreme, održava se od 29. juna do 5. jula u novoj kreativnoj četvrti, koju čine Kineska četvrt i Limanski park u Novom Sadu. Publici će premijerno biti predstavljeno 70 filmskih ostvarenja u okviru šest raznovrsnih selekcija. Posebnu pažnju gledalaca će nesumnjivo privući domaća premijera filma Panama, dugometražnog prvenca dvostruko nagrađivanog Pavla Vučkovića u zvaničnoj selekciji Cinefondation na filmskom festivalu u Kanu.

Panama je prvi debitantski igrani film iz Srbije, koji je nakon 30 godina, pozvan u glavni program, odnosno zvaničnu selekciju najuticajnijeg i najprestižnijeg svetskog filmskog festivala u Kanu. Nakon uspeha ovog ostvarenja i svetske premijere na 68. Kanskom festivalu u maju mesecu, i domaća publika će imati priliku da pogleda Panamu na otvaranju 8. Cinema City festivala u ponedeljak, 29. juna u Novom Sadu. Film će se naći u konkurenciji za nagrade u okviru Nacionalne klase, glavne festivalske selekcije koja okuplja aktuelna ostvarenja domaće kinematografije.

Glavni junak filma Panama je Jovan (Slaven Došlo)  koji ulazi u slobodnu vezu sa Majom (Jovana Stojiljković) koja prerasta u opsesivni odnos u kojem njih dvoje pokušavaju da sakriju svoje emocije da bi ostali nepovređeni.

Slaven Došlo u međuvremenu je nagrađen Sterijinom nagradom iz Fonda Dara Čalenić za najboljeg mladog glumca, za izvođenje u predstavi Život stoji, život ide dalje, Bitef teatra iz Beograda.

O Bojana Djurovic

GiO urednica, mail: bojana.djurovic@gradskimagazin.rs

Proveri takođe

Za primer celoj Srbiji: Gradska uprava Čačka gradi poverenje kroz direktan kontakt sa građanima!, Gradski Magazin

Za primer celoj Srbiji: Gradska uprava Čačka gradi poverenje kroz direktan kontakt sa građanima!

Gradonačelnik Čačka Milun Todorović kraj meseca uvek koristi kako bi organizovao prijem za građane, te …

Raznolikost nogara za upotpunjen prostor, Gradski Magazin

Raznolikost nogara za upotpunjen prostor

Elegancija u enterijeru je često skrivena u detaljima, a suptilnu eleganciju na najbolji način u …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Gradski Magazin