vezu, Par saveta kako da vezu učinite odličnom, Gradski Magazin

Par saveta kako da vezu učinite odličnom

KAKO DOBRU VEZU UČINITI ODLIČNOM

Verujem da smo svi bar jednom bili u situaciji kada smo se zapitali: „Da li sam učinila/o dovoljno da održim blizak odnos sa partnerom?“. Za sve one koji su se našli u ovoj situaciji i žele da učvrste svoju vezu, evo par jednostavnih a uspešnih saveta kako to postići…

RADITE ONO ŠTO STE RADILI TOKOM PRVE GODINE ZABAVLJANJA –  s vremenom imamo tendenciju da se zapustimo i postajemo lenji u odnosu sa partnerom. Više se ne doterujemo, uglavnom smo u trenerci, vezane kose… i naše ponašanje se menja. Postajemo nestrpljivi, nepažljivi i gubimo osećaj za trud koji smo ranije pokazivali partneru. Vratite se na početak veze i zapišite sve ono što ste činili za vašu bolju polovinu i nastavite sa tim malim znacima pažnje. Bićete iznenađeni kako će se uz malo uloženog truda vaš odnos vratiti na onaj period sa „leptirićima u stomaku“.

IZRAZITE VAŠE ŽELJE I OČEKIVANJA – Kako vreme prolazi, pretpostavljamo da nas partner toliko dobro poznaje da ne moramo da govorimo šta želimo, osećamo ili mislimo. U toj situaciji dolazi do rušenja naših očekivanja, koja su postavljena veoma visoko. Ta neispunjena očekivanja nas vode do preispitivanja partnera: „Da li me zaista poznaje?“, „ Da li je predan našoj vezi?“, „Da li me uopšte voli?“. S toga, imajte na umu da će vas izražavanje misli, osećanja i potreba „spasiti“ negativne energije i ojačati odnos sa partnerom.

vezu, Par saveta kako da vezu učinite odličnom, Gradski Magazin

KREATIVNO ISKORISTITE VREME KADA STE ZAJEDNO – Razbijte „večera i film“ rutinu. Male promene će doprineti uzbudljivosti vašoj vezi. Čak i varijacije uobičajenih aktivnosti mogu napraviti razliku. Predložite odlazak u bioskop umesto gledanja filma on-line ili pronađite novi restoran/kafić… Ukoliko ste ograničeni budžetom, bićete iznenađeni opcijama za jeftine izlaske koje možete naći na internetu.

vezu, Par saveta kako da vezu učinite odličnom, Gradski Magazin

KOMUNIKACIJA, KOMUNIKACIJA – U današnje vreme sve manje obraćamo pažnju na umeće komunikacije sa nama bliskim osobama. Ukoliko budete obratili pažnju na pojedinosti načina komuniciranja sa vašim partnerom, veza će krenuti na bolje, svađe će bivati ređe:

Pre nego rasprava dođe do tačke sa koje nema povratka, „tajm-aut“ će vam dobro doći da se smirite, i objektivnije sagledate situaciju, odstupite, idite u drugu prostoriju i razmislite o onome što je rečeno, i onome što želite da kažete. Trudite se da razumete, ne da se složite sa vašim partnerom; ovo je jedna od „lako u teoriji, teško u praksi“ stvari. U konfliktu lako dolazi do tačke kada argumente i stavove prihvatamo da bi što pre došli do kraja rasprave. Potrudite se da u tim situacijama promenite pristup, i da razumete ono što vaš partner želi da kaže. U obrnutoj situaciji se trudite da isto postigne i Vaš partner.

UČINITE DA SE VAŠE IZVINJENJE RAČUNA – Svi znamo da je izvinjenje dobra stvar, ali samo ako zaista mislimo ono što govorimo, onda to čini razliku. Izgovoriti „Žao mi je.“ ili „Izvini što sam to učinio/la.“ je gubljenje vremena i daha ukoliko to zaista ne osećate i ne učinite da vaš partner vidi to kroz vaša dela.

vezu, Par saveta kako da vezu učinite odličnom, Gradski Magazin

Sada možete naoružani novim znanjem primeniti ove savete  i zajedno sa partnerom, raditi na učvršćivanju vašeg međusobnog odnosa.

O Gradski Magazin

Proveri takođe

, Stavite kockicu leda na ovaj deo tela i gledajte kako stres nestaje u trenu, Gradski Magazin

Stavite kockicu leda na ovaj deo tela i gledajte kako stres nestaje u trenu

Rešite se bolova, stresa i problema sa spavanjem. Prema tradicionalnoj kineskoj medicini, držanje kocke leda …

, Uskoro će biti još više plastičnih flaša s privezanim čepovima, Gradski Magazin

Uskoro će biti još više plastičnih flaša s privezanim čepovima

Neki su nezadovoljni zbog toga što je sve više plastičnih flaša s čepovima koji su …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Gradski Magazin