Pečenica, Pečenica sa suvim voćem, Gradski Magazin

Pečenica sa suvim voćem

Pečenica sa suvim voćem idealan recept za prazničnu trpezu

Sastojci

200 g mešanog suvog voća (kajsije, šljive, kruške)
600 ml supe (kocka)
1,2 kg svinjske pečenice
biber 
2 kašike ulja 
1/2 kašičice origana
100 ml slatke pavlake
1–2 kašike gustina

Priprema

  1. Iseckati suvo voće i razmekšati ga u toploj supi. Meso pobiberiti i ispržiti sa svih strana na vrelom ulju.
  2. Mesu dodati razmekšano voće, zajedno sa supom. Dodati i origano, poklopiti i krčkati na srednjoj temperaturi oko 45 minuta.
  3. Meso izvaditi iz šerpe, pa u saft sa voćem doliti slatku pavlaku. Prokuvati, zatim umešati razmućeni gustin i opet kratko prokuvati. Meso poslužiti uz saft.

 

O Bojana Djurovic

GiO urednica, mail: bojana.djurovic@gradskimagazin.rs

Proveri takođe

, Istraživanje: Deca više ne žele da budu nastavnici i lekari već influenseri, Gradski Magazin

Istraživanje: Deca više ne žele da budu nastavnici i lekari već influenseri

Deca više ne žele da postanu nastavnici, lekari i biznismeni već influenseri, pokazalo je novo …

, Dodeljenja prestižna godišnja “321 Srbija” priznanja: Laureati ministri, humanitarci, gradonačelnici, kao i predsednik Vučić, Gradski Magazin

Dodeljenja prestižna godišnja “321 Srbija” priznanja: Laureati ministri, humanitarci, gradonačelnici, kao i predsednik Vučić

Održan je drugi po redu godišnji “321 Srbija” događaj, a brojne visoke zvanice i gosti …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Gradski Magazin