Najnovije Vesti
Pečenica sa suvim voćem, Gradski Magazin

Pečenica sa suvim voćem

Pečenica sa suvim voćem idealan recept za prazničnu trpezu

Sastojci

200 g mešanog suvog voća (kajsije, šljive, kruške)
600 ml supe (kocka)
1,2 kg svinjske pečenice
biber 
2 kašike ulja 
1/2 kašičice origana
100 ml slatke pavlake
1–2 kašike gustina

Priprema

  1. Iseckati suvo voće i razmekšati ga u toploj supi. Meso pobiberiti i ispržiti sa svih strana na vrelom ulju.
  2. Mesu dodati razmekšano voće, zajedno sa supom. Dodati i origano, poklopiti i krčkati na srednjoj temperaturi oko 45 minuta.
  3. Meso izvaditi iz šerpe, pa u saft sa voćem doliti slatku pavlaku. Prokuvati, zatim umešati razmućeni gustin i opet kratko prokuvati. Meso poslužiti uz saft.

 

O Bojana Djurovic

GiO urednica, mail: bojana.djurovic@gradskimagazin.rs

Proveri takođe

Ovu su najčešće zablude o ljudskom telu, Gradski Magazin

Ovu su najčešće zablude o ljudskom telu

Za neke od sledećih “činjenica” o ljudskom telu ste čuli od članova porodice, prijatelja ili …

Žene, Evo zašto su žene otpornije na koronavirus, Gradski Magazin

Evo zašto su žene otpornije na koronavirus

Otkako je izbila pandemija bolesti Covid-19, primećeno je da se novim koronavirusom češće i teže …

Leave a Reply

Your email address will not be published.