pedijatrija u fokusu,tamara stević maslovarić,tamara,intervju, “Pedijatrija u Fokusu”: Intervju sa Dr Tamarom Stević-Maslovarić, Gradski Magazin
dr Tamara Stević Maslovarić Pedijatrija u Fokusu

“Pedijatrija u Fokusu”: Intervju sa Dr Tamarom Stević-Maslovarić

Podkast “Pedijatrija u Fokusu” je brzo postao omiljeni resurs za roditelje koji traže pouzdane informacije i savete o dečjem zdravlju.

Danas razgovaramo sa dr Tamarom Stević-Maslovarić, osnivačem podkasta i specijalizantom pedijatrije, o njenoj viziji, iskustvu i budućim planovima za podkast.

1. Možete li nam reći nešto više o podkastu “Pedijatrija u Fokusu” i kako ste došli na ideju da ga pokrenete?

 • Dr Tamara Stević-Maslovarić: Kao majka troje dece i lekar specijalizant pedijatrije, videla sam koliko je važno imati pristup stručnim informacijama i podršci tokom roditeljstva. Ideja za podkast je nastala iz želje da pružim roditeljima alat koji će im pomoći da se osećaju sigurnije i spremnije za sve izazove koji dolaze. “Pedijatrija u Fokusu” je osmišljen kao platforma gde možemo podeliti znanje i iskustva sa stručnjacima iz različitih oblasti pedijatrije.

2. Koliko epizoda ste do sada snimili i koje su bile najpopularnije teme među slušaocima?

 • Dr Tamara Stević-Maslovarić: Do sada smo snimili 15 epizoda, a teme koje su izazvale najviše interesovanja uključuju brigu o novorođenčadi, prevenciju alergija kod dece, pravilnu ishranu i disajne probleme. Naši slušaoci su izuzetno zainteresovani za praktične savete i stručne uvide koji im pomažu u svakodnevnom roditeljstvu.

3. Možete li nam reći nešto više o vašim gostima? Ko su stručnjaci koji su se pojavljivali u vašim epizodama?

 • Dr Tamara Stević-Maslovarić: Imali smo čast da ugostimo mnoge ugledne stručnjake, uključujući dr Katarinu Milošević, pulmolog-alergolog pedijatra, koja je redovni član našeg tima, i dr Tamaru Krstajić, neonatologa, koja je delila svoja znanja o nezi novorođenčadi. Naši gosti su stručnjaci iz različitih oblasti pedijatrije, a svaki od njih donosi jedinstvenu perspektivu i dragocene savete.

4. Šta možemo očekivati u preostalih 10 epizoda ove sezone?

 • Dr Tamara Stević-Maslovarić: Planiramo da se bavimo temama koje su veoma relevantne za roditelje, uključujući mentalno zdravlje dece, vakcinaciju, dermatološke probleme kod dece i mnoge druge. Cilj nam je da pružimo sveobuhvatne informacije koje će pomoći roditeljima da bolje razumeju i brinu o zdravlju svoje dece.

5. Kakvi su vaši planovi za drugu sezonu podkasta? Možemo li očekivati nešto novo i uzbudljivo?

 • Dr Tamara Stević-Maslovarić: Apsolutno! Već pripremamo super stvari za drugu sezonu koje će oduševiti roditelje i mlade mame. Planiramo uvođenje novih segmenata koji će omogućiti interaktivniju komunikaciju sa slušaocima, kao i gostovanja poznatih stručnjaka iz međunarodnih krugova. Takođe, planiramo i seriju epizoda koje će se baviti specifičnim pitanjima koje mlade mame često postavljaju, što će im omogućiti da nauče mnogo korisnih stvari.
pedijatrija u fokusu,tamara stević maslovarić,tamara,intervju, “Pedijatrija u Fokusu”: Intervju sa Dr Tamarom Stević-Maslovarić, Gradski Magazin
dr Tamara Stević Maslovarić – “Pedijatrija u Fokusu”

6. Kako slušaoci mogu pratiti najnovije epizode i biti u toku sa svim informacijama?

“Pedijatrija u Fokusu” nastavlja da unapređuje roditeljstvo kroz znanje i iskustvo. Pratite nas kako biste uvek bili u toku sa najnovijim epizodama i korisnim informacijama. Vaša deca su naša budućnost, i zajedno ćemo se pobrinuti da ta budućnost bude svetlija i zdravija. Hvala vam što ste deo naše zajednice! 💙👨‍👩‍👧‍👦🎙

Podkast “Pedijatrija u Fokusu” je interaktivni i edukativni program koji istražuje sve aspekte roditeljstva, dečjeg zdravlja i porodične nege. Pokrenut od strane dr Tamare Stević-Maslovarić, specijalizanta pedijatrije, i podržan od strane dr Katarine Milošević, renomiranog pulmolog-alergologa pedijatra, ovaj podkast pruža roditeljima dragocena znanja i podršku na njihovom roditeljskom putovanju.

 Fokus na Stručno Znanje i Iskustvo

“Pedijatrija u Fokusu” nudi širok spektar tema koje duboko utiču na roditeljstvo i dečje zdravlje. Od disajnih problema kod dece, preko ishrane i alergija, do prevencije i mnogih drugih aspekata dečijeg zdravlja, svaka epizoda donosi korisne informacije, savete stručnjaka i lična iskustva. Naš cilj je da vas obrazujemo, podržimo i inspirišemo kako biste se osećali sigurnije i spremnije za sve izazove roditeljstva.

 Prvih 15 Epizoda: Pregled i Istaknuti Gosti

Do sada smo snimili 15 epizoda koje su dostupne na našem YouTube kanalu. Svaka epizoda donosi posebne uvide i savete od stručnjaka u različitim oblastima pedijatrije. Evo pregleda nekih od istaknutih epizoda i gostiju:

Naslovi Epizoda Podkasta “Pedijatrija u Fokusu”

 1. Pedijatrija u Fokusu EP 01 – Nutritivne alergije kod dece
 2. Pedijatrija u Fokusu EP 02 – Nega i briga novorođenčadi – Gost: Dr Tamara Krstajić, neonatolog
 3. Pedijatrija u Fokusu – Respiratorne infekcije i urgentna stanja
 4. Pedijatrija u Fokusu EP 03 – Obaranje temperature kod dece
 5. Pedijatrija u Fokusu EP 04 – Trovanja, Opstipacija i stomačne infekcije
 6. Pedijatrija u Fokusu EP 05 – Anemija kod dece
 7. Pedijatrija u Fokusu EP 06 – Najčešći problemi u kardiologiji kod dece
 8. Pedijatrija u Fokusu EP 07 – Zapaljenske bolesti creva
 9. Pedijatrija u Fokusu EP 08 – Celijakija kod dece
 10. Pedijatrija u Fokusu EP 09 – Urinarne infekcije kod dece
 11. Pedijatrija u Fokusu EP 10 – Najčešći problemi sa ušima
 12. Pedijatrija u Fokusu EP 11 – Uvođenje nemlečne ishrane
 13. Pedijatrija u Fokusu EP 12 – Alarmantno Otkriće: Dijabetes kod Najmlađih Raste!
 14. Kako Rano Prepoznati Dijabetes kod Dece? Ključni Simptomi!
 15. Pedijatrija u Fokusu EP 13 – Veliki kašalj – Kako ga prepoznati i lečiti
 16. Pedijatrija u Fokusu EP 14 – Pravilna Ishrana Tokom Trudnoće i Dojenja
 17. Pedijatrija u Fokusu EP 15 – Alergijska Kijavica: Saveti i Rešenja sa Katarinom Milošević

Ovo su sve epizode našeg podkasta “Pedijatrija u Fokusu” dostupne do sada. Možete ih pronaći i pratiti na sledećim platformama:

Pratite nas kako biste uvek bili u toku sa najnovijim epizodama i korisnim informacijama. Vaša deca su naša budućnost, i zajedno ćemo se pobrinuti da ta budućnost bude svetlija i zdravija!

O Gradski Magazin

Proveri takođe

, NIJEDNA ĆELIJA U ORGANIZMU NE MOŽE PRAVILNO DA FUKCIONIŠE BEZ DOVOLJNE KOLIČINE DHA, Gradski Magazin

NIJEDNA ĆELIJA U ORGANIZMU NE MOŽE PRAVILNO DA FUKCIONIŠE BEZ DOVOLJNE KOLIČINE DHA

Vid, nervni sistem, kardiovaskularni sistem, imunski sistem – doslovno svaka ćelija u našem organizmu zavisi …

, Promocija MotorLanda u Vespa Baru, Gradski Magazin

Promocija MotorLanda u Vespa Baru

AK Kompresor organizovala je promociju MotorLanda u Vespa Baru, novog prodajnog salona i servisa za …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Gradski Magazin