biftek sa krompirom, Pikantni biftek sa krompirom, Gradski Magazin

Pikantni biftek sa krompirom

Izvor: stvarukusa

Idealan recept za ručak: Pikantni biftek sa krompirom

Sastojci

3 veća krompira, oljuštena i isečena
2 kašike maslinovog ulja
1 sitno seckani čen belog luka
malo seckanog lišća peršuna
2 parčeta bifteka (od oko 140 g svaki)
1 kašičica tucanog bibera
malo putera

Priprema

  1. Stavite isečen krompir da se kuva, pustite da ključa oko 2 minuta, pa ocedite vodu.
  2. Zagrejte maslinovo ulje u tiganju. Dodajte krompir i pržite na laganoj temperaturi oko 20 minuta. Mešajte povremeno, sve dok krompir ne dobije lepu zlatnu boju i postane hrskav. Dodajte beli luk i pržite još 1 minut. Pospite peršunom i posolite po ukusu, pa sklonite sa vatre.
  3. Poprskajte šnicle sa malo maslinovog ulja, pa uvaljajte u biber. Zagrejte tiganj, pa ispecite biftek po svom ukusu. Ostavite šnicle da odstoje 5 minuta.
  4. Na kraju, namažite šnicle sa malo putera i služite sa krompir salatom koju ste prethodno pripremili. Uz ovo jelo odlično ide i zelena salata, paradajz i malo crnog luka.

O Gradski Magazin

Proveri takođe

Eucerin, OSLOBODITE SE SIMPTOMA SUVE KOŽE, Gradski Magazin

OSLOBODITE SE SIMPTOMA SUVE KOŽE

Eucerin®Mesec suve kože pruža pogodnosti kupovine preparata iz linija za negu suve kože i donosi …

Eucerin nega kože, ZLATNI STANDARD ZA NEGU SUVE KOŽE, Gradski Magazin

ZLATNI STANDARD ZA NEGU SUVE KOŽE

Osobe koje se suočavaju sa izazovima suve kože iz iskustva znaju da sa dolaskom meseca …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Gradski Magazin