biftek sa krompirom, Pikantni biftek sa krompirom, Gradski Magazin

Pikantni biftek sa krompirom

Izvor: stvarukusa

Idealan recept za ručak: Pikantni biftek sa krompirom

Sastojci

3 veća krompira, oljuštena i isečena
2 kašike maslinovog ulja
1 sitno seckani čen belog luka
malo seckanog lišća peršuna
2 parčeta bifteka (od oko 140 g svaki)
1 kašičica tucanog bibera
malo putera

Priprema

  1. Stavite isečen krompir da se kuva, pustite da ključa oko 2 minuta, pa ocedite vodu.
  2. Zagrejte maslinovo ulje u tiganju. Dodajte krompir i pržite na laganoj temperaturi oko 20 minuta. Mešajte povremeno, sve dok krompir ne dobije lepu zlatnu boju i postane hrskav. Dodajte beli luk i pržite još 1 minut. Pospite peršunom i posolite po ukusu, pa sklonite sa vatre.
  3. Poprskajte šnicle sa malo maslinovog ulja, pa uvaljajte u biber. Zagrejte tiganj, pa ispecite biftek po svom ukusu. Ostavite šnicle da odstoje 5 minuta.
  4. Na kraju, namažite šnicle sa malo putera i služite sa krompir salatom koju ste prethodno pripremili. Uz ovo jelo odlično ide i zelena salata, paradajz i malo crnog luka.

O Gradski Magazin

Proveri takođe

Jaja, NEVERVATAN IZAZOV NIKOLA JE POJEO 300 JAJA ZA 10 DANA: Stigli su iznenađujući rezultati, nije ni slutio šta će se DESITI SA HOLESTEROLOM, Gradski Magazin

NEVERVATAN IZAZOV NIKOLA JE POJEO 300 JAJA ZA 10 DANA: Stigli su iznenađujući rezultati, nije ni slutio šta će se DESITI SA HOLESTEROLOM

Nikola Vejnović je prošao kroz neverovatan izazov, a rezultati su sve iznenadili! Fitnes trener i …

Biofield Care, Veče dobrih frekvencija i balansa: Biofield Care flasteri, inovacija u nanobiotehnologiji, predstavljeni srpskoj javnosti, Gradski Magazin

Veče dobrih frekvencija i balansa: Biofield Care flasteri, inovacija u nanobiotehnologiji, predstavljeni srpskoj javnosti

U prijatnom ambijentu na Dorćolu, u atmosferi razmene znanja, iskustva i informacija o biotehnološkim inovacijama, …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Gradski Magazin