Plava boja u uređenju enterijera, Plava boja za oazu mira i opuštanja u vašem domu, Gradski Magazin

Plava boja za oazu mira i opuštanja u vašem domu

Kada razmišljate o osveženju enterijera, plava boja može biti ključna za postizanje željenog efekta. Bez obzira na to da li želite da transformišete celu prostoriju ili dodate samo nekoliko akcenata, plava boja ima sposobnost da oživi prostor i pruži mu dozu elegancije i sofisticiranosti. Širok spektar nijansi plave nudi toliko raznolikosti, što olakšava da pronađete razne alternative.

Koristite plave akcente u celom domu dodavanjem detalja, poput plavih jastuka na stolicama, farbanjem zidova u svetlo plavo kako biste naglasili komad nameštaja u određenom dekoru.

Takođe, možete napraviti kombinaciju plave sa neutralnim tonovima, a neutralna pozadina će pomoći da se plavi komadi istaknu. Plave nijanse sjajno se slažu sa belom, crnom ili sivom, a dodavanje boje može biti i u vidu nameštaja, zidova ili sitnih detalja poput dekoracije.

Plava boja u uređenju enterijera, Plava boja za oazu mira i opuštanja u vašem domu, Gradski MagazinUkoliko se odlučite da plavu u ambijent unesete u vidu boje na zidu, na taj način ćete naglasiti kontrast i  teksturu. Uz takav ambijent lepo bi se uklopio garderober NAVARA 215 OG u dezenu artisan hrasta, koji predstavlja  moderno dizajnirano i praktično rešenje za odlaganje. Unutrašnjost se sastoji od segmenta sa policama u levom delu i prostranog segmenta sa garderobnom šipkom u središnjem i desnom delu, a poseban benefit ovog modela je klizni mehanizam koji doprinosi ekonomičnoj organizaciji raspoloživog prostora, kao i ogledalo na levom kliznom elementu.

Podna lampa SANDRA minimalističkog dizajna biće sjajan dekorativni dodatak, kao i metalna korpa sa drvenom drškom u koju možete odložiti raznorazne sitnice.

Kombinovanje plave sa drvo dekorom bele i sive boje predstavlja idealno rešenje ukoliko želite da unesete svežinu u ambijent. Sistem elemenata CUBA u kombinaciji ovih nijansi savršeno se uklapa u prostorije sa većom, ali i manjom kvadraturom, baš zbog same praktičnosti, različitih visina elemenata i kombinacije otvorenih i zatvorenih polica.

U zavisnosti od samog ukusa, dodavanjem dekoracije u istoj, ili sličnoj, nijansi, možete dopuniti i obogatiti ambijent i tako zaokružiti sam smisao unošenja određene boje u prostor.

TV polica CUBA 54 može biti vaš izbor za ambijent dnevnog boravka, a ambijent možete da upotpunite komodama CUBA 53 i CUBA 3, koje će biti veoma lep estetski, ali i praktičan komad u prostoru. Na gornju površinu komoda možete postaviti dodatnu dekoraciju, a stakleni svećnjak u plavoj boji biće pun pogodak.

Plava boja u uređenju enterijera, Plava boja za oazu mira i opuštanja u vašem domu, Gradski MagazinUkoliko vam se dopada da u ambijentu bude fokus na jednom komadu nameštaja u određenoj boji, onda je predlog da zidovi ili tapete budu u monohromatskim nijansama. Komad nameštaja koji bi sigurno bio efektan i privukao pažnju jeste fotelja RETRO u plavoj boji. Posebnu pažnju privlači svojim dizajnom i udobnošću koja je pretvara u omiljeno mesto za odmor i predah od dnevnih obaveza.

Dizajneri enterijera Forma Ideale predlažu da pored fotelje smestite set stočića TEA, koji pored svoje funkcionalnosti  ima i izražen dekorativni karakter. Na bar jednom od stočića postavite i dekoraciju, a lepo bi se uklopila ukrasna vaza, kao i simpatični fenjer sa staklenim svećnjakom.

Za koju god nijansu plave da se odlučite za kombinovanje u domu, ona ima moć da stvori atmosferu koja je istovremeno opuštajuća i elegantna. Postoji zaista mnogo načina na koje možete primeniti plavu boju u uređenju svog enterijera, a možete je kombinovati i sa drugim bojama, važno je samo da postignete kombinaciju koja najbolje odgovara vašem ukusu i stilu.

O Marija Nikolić

Proveri takođe

, Samsung proširuje portfolio nosivih uređaja, za napredno iskustvo praćenja zdravlja svih korisnika, Gradski Magazin

Samsung proširuje portfolio nosivih uređaja, za napredno iskustvo praćenja zdravlja svih korisnika

Samsung Galaxy Watch7 i Galaxy Watch Ultra omogućavaju nova, inteligentna iskustva praćenja zdravlja, i daju …

, Galaxy Buds3 Pro donose unapređen zvuk i komunikaciju zahvaljujući inovativnim AI specifikacijama, Gradski Magazin

Galaxy Buds3 Pro donose unapređen zvuk i komunikaciju zahvaljujući inovativnim AI specifikacijama

Galaxy Buds3 serija – proširenje povezanog iskustva kroz Galaxy AI Serija Galaxy Buds3 donosi novo …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Gradski Magazin