, POČELO JE PRIJAVLJIVANJE ZA ČETVRTU “PEKARIJADU”, Gradski Magazin

POČELO JE PRIJAVLJIVANJE ZA ČETVRTU “PEKARIJADU”

, POČELO JE PRIJAVLJIVANJE ZA ČETVRTU “PEKARIJADU”, Gradski MagazinNajtalentovaniji domaći pekari, posle pauze od tri godine,  imaće priliku da se 2023. takmiče na Pekarijadi za prestižnu titulu najboljeg profesionalnog i mladog pekara Srbije.  Kompanija Lesaffre, koja je organizator ovog takmičenja, bila je domaćin članovima žirija, pekarima, tehnolozima i predstavnicima trgovaca na prvom radnom sastanku na kom su se prisutni upoznali sa dinamikom i programom takmičenja.

Prijavljivanje profesionalnih pekara i onih koji se školuju za ovu profesiju trajaće od 1. decembra 2022. do 15. januara 2023. Predselekcija i kvalifikacije za finale će trajati do juna 2023. nakon čega će u septembru i oktobru 2023. biti organizovano veliko finale „Pekarijade“ u Lesaffre pekarskom centru Beograd. U planu je i tradicionalna svečana ceremonija uručenja nagrada „Prvi među najboljima“.

Na takmičenju za najboljeg pekara Srbije, prijavljeni kandidati će se nadmetati u ukupno šest kategorija. Za pekare profesionalce, predviđeno je pet kategorija: domaći hleb, burek, štrudla sa makom, pizza i umetničko delo, dok će se najbolji mladi pekari  takmičiti u pripremanju pogačice sa čvarcima. Pored laskave titule najboljeg pekara u jednoj od navedenih kategorija, pobednike očekuju vredne nagrade.

, POČELO JE PRIJAVLJIVANJE ZA ČETVRTU “PEKARIJADU”, Gradski MagazinSve kandidate ocenjivaće stručni žiri koji u širem sastavu čini 35 članova, a čine ga istaknuti predstavnici struke, predstavnici Unije pekara, članovi tima učesnika Louis Lesaffre Coupe – Evropskog pekarskog prvenstva 2015, predstavnik Mlinpek zavoda, svetski prvak u pravljenju pizze održanog u Palermu 2022 – “Campionato del mondo pizza squadre”, predstavnici industrijskih i zanatskih pekara, kao i najvećih trgovinskih lanaca u zemlji.

S obzirom da interesovanje za učešće na “Pekarijadi” kontinuirano raste, mogućnost da se prijave i učestvuju u “Pekarijadi” 2023. omogućeno je svim zainteresovanim takmičarima na četiri lokacije u zemlji koje pokrivaju region centralne, jugoistočne i zapadne Srbije uključujući i region Vojvodine.

, POČELO JE PRIJAVLJIVANJE ZA ČETVRTU “PEKARIJADU”, Gradski MagazinSvi zainteresovani kandidati se mogu prijavljivati u periodu od 1. decembra 2022. do 15. Januara 2023. popunjavanjem forme za prijavu na web sajtu:  www.pekarijada.rs, SMS-om na broj: 062 20 88 18, E-mail-om na: pekarijada.lrs@lesaffre.com, putem Facebook stranice: “Pekarijada” ili poštom na adresu: Milutina Milankovića 11b, 11070, Novi Beograd uz naznaku “Pekarijada”.

Više informacija o “Pekarijadi”, načinu prijavljivanja i uslovima konkursa možete naći na sajtu: www.pekarijada.rs.

O Marija Nikolić

Proveri takođe

, „OLIMPIJSKI DAN“ 1. JUNA U HAJD PARKU , Gradski Magazin

„OLIMPIJSKI DAN“ 1. JUNA U HAJD PARKU 

OKS i brend Jaffa cakes najavili jubilarni 30. Olimpijski dan „OLIMPIJSKI DAN“ 1. JUNA U …

, Ako do sada niste, ova tri filma morate odgledati, Gradski Magazin

Ako do sada niste, ova tri filma morate odgledati

Prolećni dani nas već dugo mame da sve svoje slobodno vreme provodimo napolju – pored …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Gradski Magazin