, Počinje konkurs “ESG Lideri” – prilika za promovisanje modernog i inovativnog liderstva, Gradski Magazin

Počinje konkurs “ESG Lideri” – prilika za promovisanje modernog i inovativnog liderstva

U današnjem poslovnom svetu, sve veći značaj se pridaje ESG standardima koji se tiču zaštite životne sredine, održivih socijalnih politika i odgovornog upravljanja. Kompanije širom sveta prepoznaju važnost ovih standarda i aktivno ih implementiraju u svoje poslovanje kako bi unapredile svoj ugled i doprinele održivom razvoju. U skladu sa tim, i u Srbiji je danas pokrenut veliki konkurs kompanije PwC pod nazivom „ESG Lderi”, sa ciljem da se promoviše inovativnost i ekološka osvešćenost među mikro, malim i srednjim preduzećima, velikim kompanijama, organizacijama i pojedincima. Kako bi se podstakla primena ESG standarda i podigla svest o njihovom značaju, ova inicijativa predstavlja važan korak ka ostvarenju održivih rezultata koji štite životnu sredinu i unapređuju društvo.

Radujemo se prijavama za konkurs „ESG Lideri” i očekujemo zanimljive ideje i inspirativne projekte koje će učesnici predstaviti. Kao kompanija, verujemo da je sada pravo vreme da postavimo visoke ciljeve zajedno sa svim učesnicima kako bismo povećali svest o značaju ESG standarda i njihovoj primeni u poslovanju,” izjavila je Teodora Pasulj, menadžerka za ESG oblasti u kompaniji PwC Srbija, ističući da je ovo idealna prilika da inspirišemo druge na odgovoran pristup u poslovanju i da podržimo zajednički napor ka ostvarivanju ciljeva održivog razvoja.

Ovaj jedinstveni takmičarski program pružiće priliku mikro, malim i srednjim preduzećima, velikim kompanijama, organizacijama i pojedincima da se istaknu kao inovativni lideri koji aktivno rade na projektima zelene tranzicije . Konkurs će biti otvoren od 25. marta do 22. aprila 2024. godine, a sve zainteresovane strane koje su registrovane u Republici Srbiji mogu da se prijave u jednoj od kategorija putem zvaničnog sajta konkursa www.pwc.rs/sr/esg-lideri .

Konkursom će biti obuhvaćene četiri osnovne kategorije: Strategija, Inovacije, Obrazovni program i Lider u održivom razvoju. Udruženja, fondacije i organizacije od opšteg interesa mogu se prijaviti samo u kategoriji “Obrazovni program”, dok samo fizička lica mogu da konkurišu u kategoriji “Lider u održivom razvoju”.

Učešće na konkursu je besplatno, a prijave će biti ocenjene od strane nezavisnog i nepristranog stručnog žirija koji se sastoji od eksperata iz oblasti ESG i filantropije, finansijskih tržišta, nauke i inovacija a to su:

  • Aleksandra Vukosavljević, direktorka EBRD-a za finansijske institucije za Zapadni Balkan i Istočnu Evropu;
  • Aleksandar Janjušević, Viši savetnik u Ministarstvu finansija, Šef Odseka za računovodstvo i reviziju u Sektoru za finansijski sistem;
  • Maja Kremić, Nacionalna direktorka Novak Đoković Fondacije;
  • Dr Mirjana Drenovak Ivanović, redovna profesorka na Pravnom fakultetu, katedra za javno pravo, katedra za teoriju, sociologiju i filozofiju prava;
  • Nj.E. Džajlz Norman, ambasador Kanade u Srbiji, Crnoj Gori i Severnoj Makedoniji;
  • Zoja Kukić, poslovna konsultantkinja u oblasti inovacija, digitalne transformacije i startap zajednice;
  • Biljana Bogovac, rukovodeća partnerka kompanije PwC Srbija.

Rezultati konkursa biće objavljeni krajem maja na svečanoj ceremoniji i predstavljaće veliko priznanje za sve učesnike i doprineti globalnoj viziji održivih rezultata.

“ESG Lideri” nagrada predstavlja važan korak ka ostvarenju vizije održivih rezultata koji štite životnu sredinu i unapređuju društvo, za učesnike koji je dobiju. Pored toga, njihov trud će biti javno priznat i nagrađen, što dodatno potvrđuje njihovu posvećenost ESG principima i praksama. Učešće u konkursu ne donosi samo priznanje, već i priliku da se podeli inspirativna priča koja može motivisati druge da krenu istim putem odgovornog poslovanja.

O Marija Nikolić

Proveri takođe

, Odabir idealnog trpezarijskog stola – estetika, dimenzije i funkcionalnost, Gradski Magazin

Odabir idealnog trpezarijskog stola – estetika, dimenzije i funkcionalnost

Kada razmišaljamo o odabiru dobrog trpezarijskog stola, postoji nekoliko faktora na koje bi trebalo da …

, Noć muzičkog i vizuelnog spektakla uz Samsung Galaxy S24 Ultra, Gradski Magazin

Noć muzičkog i vizuelnog spektakla uz Samsung Galaxy S24 Ultra

U srcu Beograda, 22. juna Luka Beograd postala je epicentar ljubitelja muzike, pretvorivši se u …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Gradski Magazin